Investitorii au tranzacţionat 3,79 milioane de drepturi de preferinţă Sibex

C.P.
Piaţa de Capital / 1 octombrie 2010

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) anunţă încheierea perioadei de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă Sibex emise de SC BMFM SA. Acestea au fost admise la tranzacţionare pe piaţa spot administrată de Bursa din Sibiu în data de 1 septembrie iar derularea operaţiunilor de tranzacţionare a avut loc până în 30.09.2010, prin intermediul sistemului electronic de tranzacţionare administrat de Sibex.

În perioada menţionată au fost tranzacţionate 3,79 milioane drepturi din totalul de 22.602.720. Tranzacţiile au fost efectuate la un preţ mediu de 0,21 lei/drept. La două drepturi de preferinţă deţinute, se poate subscrie o acţiune Sibex in procesul de majorare a capitalului social al Bursei din Sibiu. Astfel, cei care au achiziţionat drepturile de preferinţă SBX vor subscrie 1,9 milioane de acţiuni, reprezentând 8,5% din capitalul social existent şi 5,6% din capitalul social de la finalul majorării.

Bursa Monetar Financiară si de Mărfuri Sibiu derulează o majorare de capital cu suma de 11.301.360 lei (de la 22.602.720 lei la 33.904.080 lei), prin emisiunea unui număr de 11.301.360 acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 leu/acţiune, în schimbul aportului în numerar al acţionarilor

"Interesul pentru drepturile de preferinţă Sibex a fost unul bun, şi a antrenat după sine şi creştea intensităţii tranzacţiilor cu acţiuni Sibex, numărul titlurilor transferate ajungând in septembrie la circa 1,6 milioane, dublu faţă de media tranzacţionată a acţiunilor bursei sibiene în primele opt luni ale anului. Cred că tranzacţionarea drepturilor de preferinţă le-a oferit investitorilor Sibex oportunitatea de a valorifica în bani dreptul de subscriere, în cazul lipsei fondurilor pentru participarea la majorarea capitalului social. Totodată, suntem siguri că acţionarii care nu şi-au vândut drepturile vor subscrie la majorarea capitalului social într-un procent semnificativ", a declarat Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei din Sibiu.

După încheierea perioadei de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă, acţionarii au dreptul ca în 30 de zile să subscrie acţiunile nou emise (una la două deţinute). Subscrierea va putea fi exercitată între 6 octombrie - 4 noiembrie anul curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb