Iohannis a decorat conducerea Grupului Renault

P.P.
Politică / 28 iunie 2019

Iohannis a decorat conducerea Grupului Renault

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, astăzi, Centrul Tehnic Titu din cadrul grupului Dacia-Renault şi a decorat conducerea de la nivel global a companiei, în semn de recunoaştere a contribuţiei la dezvoltarea industriei româneşti de automobile, se anunţă într-un comunicat de presă.

Preşedintele a subliniat că industria de profil din România se caracterizează prin cea mai ambiţioasă dinamică din Uniunea Europeană, ajungând pe locul 8 în clasamentul constructorilor europeni. Şeful statului a subliniat că este nevoie şi de sprijinul autorităţilor.

Industria auto românească se caracterizează prin cea mai ambiţioasă dinamică din UE, România ajungând pe locul 8 în clasamentul constructorilor europeni, se anunţă într-un comunicat de presă.

Şeful statului a subliniat că industria auto şi industria IT reprezintă "principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre".

"Sunt încrezător că, prin strategii convergente, aceste două sectoare pot deveni vârfuri de lance pentru industria viitorului în ţara noastră. Nu este suficient ca doar iniţiativa privată să funcţioneze cu motoarele turate. Este nevoie şi de sprijinul autorităţilor, prin politici publice care să susţină, nu doar la nivel declarativ, investiţiile şi competitivitatea. Trebuie să dezvoltăm susţinut infrastructura de transport, fără de care avem cu toţii numai de pierdut. Într-o eră a concurenţei acerbe în industrie şi în inovare, centre precum cel în care ne aflăm astăzi sunt esenţiale pentru a fi şi a rămâne competitivi. Asemenea investiţii oferă tinerilor specialişti din România şansa de a-şi afirma creativitatea, dar şi talentul, în aceleaşi condiţii de performanţă precum în ţările dezvoltate. Marile trenduri globale ale automobilului electric, ale automobilului autonom, constituie oportunităţi imense în industria globală, pe care inventica românească are capacitatea şi trebuie să le fructifice", a mai spus şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb