IOHANNIS: "Este esenţial ca toate forţele politice să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste"

A.P.
Politică / 18 decembrie 2020

"Este esenţial ca toate forţele politice să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste"

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale, că este esenţial ca toate forţele politice responsabile să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obţinerea cât mai multor beneficii pentru români. Preşedintele a subliniat că România recunoaşte importanţa unităţii în diversitate, a bogăţiei spirituale rezultate deopotrivă din coexistenţa istorică, din respectul reciproc, cât şi din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, potrivit News.

"Ne vom putea bucura de prosperitatea şi armonia socială pe care cu toţii ni le dorim doar prin contribuţia valoroasă a fiecăreia dintre minorităţile naţionale. Sunt convins că vom reuşi în acest demers, aşa cum tot împreună am construit parcursul democratic şi pro-occidental al unei Românii moderne, un stat de drept consolidat, bazat pe respectarea drepturilor omului. Este esenţial ca toate forţele politice responsabile să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obţinerea cât mai multor beneficii pentru români, ca urmare a apartenenţei la o Uniune Europeană a securităţii şi prosperităţii, eliberată de spectrul intoleranţei şi xenofobiei", a afirmat preşedintele Iohannis în mesajul cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale din România, prezentat de către dconsilierul prezidenţial Sergiu Nistor, în cadrul evenimentului "Ziua Minorităţilor Naţionale - Contribuţii la cunoaşterea patrimoniului etnologic al minorităţilor naţionale", organizat în format on-line de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Conform preşedintelui, România, în deplin acord cu valorile marii familii europene din care face parte, recunoaşte importanţa unităţii în diversitate, a bogăţiei spirituale rezultate deopotrivă din coexistenţa istorică, din respectul reciproc, cât şi din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

"De Ziua Minorităţilor Naţionale, vă urez tuturor prosperitate şi multă sănătate!", a afirmat Iohannis în finalul mesajului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. IAUZI BRAU. Pai cel care PROPAGA "dupa uni analfabeti propagheaza),URA,SOVINISMUL si EXTREMISMUL,esti chiar tu bai STRAINULE de NATIA ROMANA! Ai in snge acest lucru venit din GENA Stramosilor tai de NEAMT!

    1. Pana azi,am crezut ca totusi PNL,este un Partid in care democratia,chiar daca mai schioapa, caraterizeaza membrii sai.Iata insa ca tocmai azi cand cel mai mare DEZBINATOR al Romaniei si Romanilor,adica IOHANNIS facea apel la TOLERANTA,a aparut o Parlamentara PNLista pe nume de HARAU,care a declarat ca PRIMARII care nu au votat PNL,nu merita sa primeasca bani de la Guvern pentru cetatenii care i-au VOTAT. Aceasta declaratie,este dea dreptu NAZISTA si in consecinta cred ca DOCTRINA PNL,dupa declaratiile acestei PARLAMENTARE, este una NAZISTA. Oare cine conduce acest partid,nu cel care le cere romanilor sa fie Toleranti.?

    Domnule Presedinte, rahat cu apa rece. Nu discursul face ravagii, discursul vine si trece. Actiunile sovine si extremiste sunt periculoase . Asa cum a fost nazismul. Asa ca afirmatia dv-stra trebuie reconsiderata. "este esenţial ca toate forţele politice responsabile să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste" trebuie inlocuita. Nu eliminarea discursului urii, a agendei şovine şi extremiste rezolva temerile si neincrederea si nu acesta asigura "obţinerea cât mai multor beneficii pentru români". Atitudinile si actiunile sovine, iredentiste antiromanesti sunt la ordinea zilei in Romania. Inclusiv rafuiala politica de acum este antiromaneasca. Un partid etnic va determina instaurarea unei puteri nelegitime. Dar, din afirmatiile dv-stra intelegem ca noi romanii suntem cei in cauza, cei pe care ii certati. Sovini, extremisti, cei care propaga ura. Nu domnule Presedinte, gresiti. Sovini, extremisti nu suntem noi romanii.

    Minoritatile sunt respectate de romani si tolerate romaneste. Extremisti sovini si ...mai rau sunt altii. Adresati-va acestora dar cand vorbiti pe aceasta tema.

     

    Nu ti-e rusine, bai Plavane, ca sa apari dand lectii de tolerantza si intelegere etnica, tocmai neamului romanesc, recunoscut aceste atitudini in intreaga lui Istorie? Tocmai tu, un fost presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, despre care se stie ca este continuatorul si urmasul Partidului nazist din Transilvania din perioada celui de-al doilea razboi mondial? Tu ce tolerantza ai avut pt copiii aia amarati din Marginimea Sibiului, pe care i-au vandut ca pe niste saci de cartofi?

    imposibil

    UDMR e bratul Ungariei in Romania 

    ar trebui clar scos in afara legii - singura lor ratiune de existenta e sa rupa Romania 

    in Ungaria nu vad o Uniune Democrata a Romanilor din Ungaria!  

    Vreau sa vad UDRU in Ungaria , continuu mentinuta la linia de plutire de minim 5% de serviciile de informatii nationale locale.... ;) na ca am scapat pasarica pe gura! :)) Da, sunt niste natafleti care au ei o doctrina cum ca daca garanteaza intrarea in parlament sau in alte structuri a UDMR au impresia ca ei controleaza in acest fel radicalizarea ungurilor. 

    Ce minciuna! :) UDMR asta a urmarit de cand se stie - ruperea Romaniei. De asta isi si permite sa fie carpa si parasuta oricarui Guvern facand si desfacand aliante.  

    Pentru ca nu etica e mica lor.  

    Identitatea, limba si finalmente teritoriul - iata mizele lor ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb