IOHANNIS: "Optimal ar fi ca noul Guvern să se instaleze imediat după Crăciun"

J.P.
Politică / 16 decembrie 2020

"Optimal ar fi ca noul Guvern să se instaleze imediat după Crăciun"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că "optimal" ar fi ca noul Guvern să fie instalat imediat după Crăciun, relatează Agerpres.

"Optimal ar fi să se instaleze noul Guvern imediat după Crăciun, dar vedeţi că negocierile sunt negocieri şi ele câteodată merg bine şi rapid, pe urmă se opresc. Nu cred că este bine să-i împingem prea tare de la spate pe politicieni, pentru a evita greşelile care s-au mai făcut în România în formarea coaliţiilor, să nu se discute problemele sensibile şi ele după un timp să ducă la ruperea coaliţiei. Prefer să discute problemele şi cele sensibile, să găsească soluţii sau să găsească abordări comune şi după aceea să guverneze cu folos pentru români şi pentru România", a declarat Iohannis.

El a subliniat că este evident că partidele trebuie să discute şi despre funcţii.

"Câteodată, lumea crede că politicienii trebuie să discute numai despre principii. Este adevărat, discută principii, sunt principii de guvernare, programe de guvernare, dar cineva trebuie să le pună în practică. Guvernul nu este format din enunţuri, Guvernul este format din oameni şi fiecare partid vrea să-şi impună oamenii cei mai buni, iar pentru asta se negociază, de aceea sunt mai multe echipe, unii negociază poziţiile şi probabil şi numele persoanelor care vor fi promovate, alţii negociază comisii în Parlament, alţii negociază programul de guvernare. Toate lucrurile trebuie negociate, altfel nu se poate forma un Guvern", a explicat şeful statului.

Preşedintele a precizat că va convoca o nouă rundă de consultări cu partidele şi formaţiunile reprezentate în noul Parlament "când se cristalizează un pic rezultatele".

Întrebat dacă va interveni ca mediator în cazul în care partidele nu se vor înţelege, el a răspuns: "Un lucru pot să vă spun clar: nu voi lăsa ţara fără un Guvern, dar în această etapă rolul partidelor este de a negocia şi de a veni cu o propunere de premier, cu o propunere de majoritate şi asta aştept acum de la partide".

"Este nevoie să avem un Guvern într-un timp rezonabil. Nu ştiu dacă vom reuşi într-o săptămână, ceea ce ar fi foarte bine, dar nici nu ar trebui să dureze mai mult decât câteva săptămâni", a indicat Klaus Iohannis.

Declaraţia a fost făcută de preşedinte după ce a participat la un eveniment organizat la Bolintin Vale cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naţionale de împădurire "O pădure cât o ţară!".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Andrew Jacson ca presedinte 1828 le-a spus bancherilor:

    “Banca (centrala) US e in sine un guvern a carui putere a crescut treptat din ziua infiintari sale. 

    Sunteti un cuib de vipere si de hoti. 

    Intentionez sa scot afara cu de-a sila si, pe Dumnezeu cel Vesnic, va voi scoate afara cu de-a sila.” 

    Statele cu banci centrale nu sunt guvernate REAL de popor si presedintele ales ci de banci centrale si interese financiare. 

    E trist, dar asta e jocul economic de peste 300 de ani! 

    Unde multe banci centrale se supun la radacina principala a Bancii Angliei de prin 1688-1697.

    Prima emitenta de IOUs circulat “fals” (dar legal -cu acordul leguitorului) ce a spalat si adunat valorile reale detinute de natie. 

    1. Interesul poarta fesul! Asta se intampla cam de atunci cand omul s-a dat jos din copac! Fiecare dintre noi votam un anumit politician,presedinte sau partid tot din interes financiar personal ! Hai sa desfiintam toate bancile,si pe alea centrale dar si pe alea comerciale! Si sa desfiintam si banii! Sa ne intoarcem in epoca de piatra sau in vremurile cand se facea comert prin troc! Ca atunci nu existau interese sau lupte crancene pentru supravietuire!!!???

      Deci d-nul Isarescu guverneaza Tara din umbra...Atunci ia sa calculeze cand se instaureaza un nou Guvern Marioneta si daca e dreapta sau de stanga...

      Nu a zis nimeni sa desfiintezi nimic!

      Se pare ca nu citesti / cunosti istoria productivitatii valorificata in piata in diferite forme de schimb! 

      O banca centrala (corupta) ce apara interesele investitorilor nu tine seama decat de randamentele accelerate la yelduri. 

      In cazul in care nu stii economie - istorie - aceste canale au fost mereu dominate ba de bisericii (ce detineau averi uriase si imprumutau conducatorii), ba de afaceristi, ba de alte tari. 

      Problema este forma de creeare a banilor fara acoperire din cauza coruptiei; una e sa creez bani in raport de echilibru corect cu contrapartida productivitatii si alta pentru coruptie, interese meschine. 

      Iti dau o tema de gandire: 

      Exista oameni ce au salariul din 2008 600 lei si in 2020 1700 lei (de cate ori a crescut salariul in raport cu inflatia reala din piata?); iar in schimb compara un venit guvernamental din 2008-2020 si ai sa observi o exponentialitate mult mai mare. 

      Cine nu cunoaste istoria banilor nu intelege ca, cei care sunt foarte aproape de robinet vor asuprii pe restul. 

      Au existat perioade istorice, economice, ce au des la revolutii si descoperiri tehnologice fara a se fura (prin diluare masa monetara) valoarea muncita de oameni. 

      Atunci cand emiti masa monetara in raport corect cu productivitate + cerere => nu e nevoie sa creasca preturile, taxele, razboaiele (da o mare parte din fonduri se directioneaza in razboi); oamenii au incredere in conducator, au incredere in economie, unde toti participantii eligibili ca productivi nu stau pe ajutoare, pensii si alte forme de aciuare la banul public (pentru ca nu exista entitate care sa bata in plus bani degeaba din neant). 

      Perioadele de echilibru monetar sunt mereu urmate de alte dezechilibre monetare (dar doar in situatii de razboi), acele dezechilibre erau corectate prin reintoarcerea masei monetare (false) emisa in piata. 

      Piata se corecta si invartea iar bunurile si serviciile la un echilibru fara a creste exponential in costuri aparatul de conducre. 

      Una e sa creezi bani ca sa pacalesti ciclic productivitatea si alta e sa creezi productivitate ca sa nu mai creezi bani pentru costurile aparatului de conducere! 

      Natura reala umana nu a evoluat pe Lenea Conducatorilor ci pe o productivitate reala con vertita mereu in echilibru fin a masei monetare din piata respectiva. 

      Avem o problema serioasa plasata in viitor daca vorbim de inflatia masei monetare circulata la Lei. 

      Dobanda procentuala la bonduri din trecut este egala in viitor cu exponentialitatea varsarii de lichiditati inflationiste fara valoare in viitor! 

      Deci categoric si echivoc mai multe firme mijlocii si mici vor da faliment caci nu vor putea concura la preturi si servicii mai scumpe! 

      Unde doar firmele monopol cu statul vor domina! 

      La fel si in nisa locurilor de munca; exista mereu un transfer ca pondere procentuala a populatiei ce incepe sa domine aparatul de stat in viitor prin: mai multe posturi in armata, sri, jandarmerie, guvern, primarie, etc ce vor domina real piata muncii si nu vor aduce valoare adaugata in creeare servicii ci mai mult in consum. 

      De unde iar va rezulta alt forme de monopol in piata, in timp ce oamenii si firmele de rand sunt fortate sa migreze sa poata genera un venit in raport cu preturile interne inflationiste. 

      Doar nu crezi ca romanii migreaza de bine in tara? 

      Acest mecanism monetar a fost repetat in Romania si in mai multe state cu banci centrale de peste 300 de ani (in lume iar la noi din 1800 si cv). 

      Acelasi mecanism a starnit W1 si W2 cand investitorii (bancile centrale) au cumparat bondurile de inarmare (din cauza lacomiei investitorilor dupa yelduri mari) 

      Exact acelasi fenomen s-a intamplat de curand in Turcia 2017-2020 ce a emis bonduri militare si dupa cumparare au pus mana pe lichiditati (guvernul si armata) si sub diferite pretexte au cotropit Siria. 

      Daca exista o masa monetara stabila si fixa nu zic ca nu se cotropeau natii dar Votul era dat de contributia a cetatenilor tarii. 

      Adica prin emitere de bonduri populatiei, populatia sustinea ci lichiditatea deja existenta in piata in acord sau dezacord fara a se creea bani falsi (legal). 

      Sun rute diferite de schimb valori, banii falsi se creaza istoric in perioade lungi de instabilitate reala economica si mentinerea populatiei intr-o panica continua, frica, devalorizare si furt continu a valorilor muncite. 

      Mai multe state vor avea in viitor o problema mare economica-militara-umanitara; istoria demonstreaza clar cand sunt cicluri lungi de furt a valorilor muncite va venii mereu si o nota de plata. 

      Pentru ca natura demonstreaza ca nu exista “a manca gratis”, undeva se aduna o nota de plata, trist e ca nota de plata ajunge sa o plateasca majoritatea populatiei chiar daca schimba guvernul sau nu (prin hiperinflatii si hiperdeflatii ce apar ca si consecinte a furtului ce se aduna in sistem). 

      Existau si pe timpuri ciclurile afacerilor ce rezonau corect cu productivitatea, cererea si piramida unei populatii! 

      Aceasta ciclitate dadea prilej populatiei sa adune valori / sa creeze valori pe o perioada ma lunga de timp si sa concureze arbitral cu alte produse pe o perioada mai lunga reusind mereu sa rupa monopopul unui singur produs / serviciu / grup / banca / etc. 

      Ciclitatea naturala a afacerilor, fara interventia banilor falsi in piata ce dilueaza valorile artificiale, nu dau (istoric) niciodata socuri atat de grave in pierderi de locuri de munca si falimente; pentru ca aceasta ciclitate urca si coboara incet, anticipat si in salturi procentuale mici. 

      Este ca un V odata drept odata intors ^ ; in schimb ciclitatea artificiala prin creearea banilor falsi va genera mereu un L inclinat pe o parte si pe alta; acest ciclu face salturi exponentiale severe si da socuri severe in randul oamenilor si al afacerilor atunci cand se apropie de varf pentru ca, caderea va fi intotdeauna mult mai abrupta si devastatuare pentru afacerile interne dar ofera oportunitati pentru cele externe ce intra cu capitaluri mult mai puternice si la valori nominale mult mai mari. 

      Din acest motiv la fel ca si pe timpul Comunismului sau lui Carol au existat intrari de capital si iesiri de capital, migratie forta de munca si intrare companii externe. 

      Romanii de azi uita ca si parintii lor au muncit pe vremea comunismului in alte state in domeniul constructiilor si alte servicii (Iran, Siria, Israel, Irak etc) unde drumurile, podurile si spitalele au fost proiectate de multi ingineri si muncitori romani. 

      Ca mai apoi sa fie distruse de altii si sa ii reconstruiasca pe o alta forma de profitabilitate. 

      Atunci cand nu exista masa monetara falsa circulata ca pondere exista real Pace Globala! 

      Caci fiecare natie nu are puterea sa creeze bani din nimic atat timp cat productivitatea reala din piata nu ii va permite, prin forma de Vot a banilor deja existenti in circulatie. 

      Istorc pot sa va garantez ca si Romania asa cum este azi se indreapta spre o alta forma ideologica-economica-tehnologi ca-militara unde simulta va creea iar o alta forma de inegalitate sociala. 

      Asta e sistemul perpetua pana la un alt ciclu de resetare prin diferite cai. 

      Sistemul furtului de valori prin emitere falsa de bani a mai fost repetat de multe imperii ce au crescut si au decazut dureros. 

      Ce votezi tu e o forma fina manipulata!

      In caz ca nu cunosti arta manipulari pei persuasiune, imagine si bunatate falsa oferita pe tava publicului larg. 

      Spune oamenilor ce vor sa auda si te vor vota de indata; arata putine dovezi de justitie si dreptate (prin tapi ispasitori) iar ei iti vor da toata puterea! 

      - aceasta este tactica de a conduce o tara (a conduce cu forma de fond) 

      Dati-mi puterea de a creea bani si nu ma intereseaza cine conduce tara! 

      - aceasta este puterea apsoluta de contro a unei matii 

      Cine detine puterea de a creea bani falsi dar legali prin cumpararea bondurilor guvernelor corupte, poate sa ridice sau sa ingenuncheze o tara. 

      Poate sa ichida sau sa incoroneze un conducator! 

      Un conducator votat real de o natie nu va permite niciodata emiterea de bani falsi legal in economie! El va mentine cat poate de mult echilibrul suprem al valorilor tranzactionat in piata prin spargerea monopopurilor si diminuarea la scara cat mai mica a aparatului de conducere. 

      Pentru ca real, oamenii ce ocupa functii in aparatul de conducere (ca pondere procentuala reala a productivitatii) nu aduc valoare ci doar consum.

      Active umane ce nu aduc real o productivitate societatii generand deficite (unde procentual se franeste doar sistemul corupt) in timp ce oameni valorosi nu reusesc sa puna mana pe valori adaugate din cauza banilor falsi ce le fura efortul muncii depuse. 

      Nu este nevoie sa desfiintam bancile. Exista sisteme financiare nebancare, mult mai prietenoase cu cetateanul, pentru ca nu sunt axate pe profit. Ati auzit de CAR? Eu nu sunt membri CAR, dar am studiat statutul lor. Acolo lucreaza multi voluntari iar profitul obtinut la sfarsit de an este impartit membrilor fiindca prin lege sunt organizatii nonprofit. Asa ca, daca vreti sa scapati de banci, nu e nevoie sa va urcati iar in copac.

      Putina banuiala Corect Ai.

      O sa te ajut mai mult. 

      Cu cat exista mai multe banci locale / comerciale, care ofera credite in rapoarte corecte cu depozitele si dobanzile la depozite, catre investitii ce ajuta la circularea acelorasi “bani” deja existeni plus bancnote centeale ce se pot con verti corect in piata la paritatea corecta a valori cerere schimb atunci economiile locale si mediul de afaceri creste in competitivitate. 

      Banii circulati, fara emitere ilegala de alti bani ce ar putea fura valoare, prind in realitate putere cu paritate corecta in piata intre metale pretioase, bunuri, servicii etc. 

      Unde doar competitivitatea afacerilor devine ciclica fara a mai da socuri severe populatiei muncitoresti. 

      Pentru ca fluctuatiile ciclice nu vor mai fi sever depresive sau sever ascendente, ca impulurui artificiale de droguri financiare. 

      Da exista si atunci somaje si falimente, dar istoria economica de lunca durata arata ca socurile aunt lente si intinse pe ani ce se ebaleaza relativ reciproc ( ex: 7 ani cadere lenta 7 ani crestere lenta; unde simultan din anul 2 apar alte firme ce preiau oamenii fara locuri de munca, sau daca oamenii nu vor sa lucreze nu vor suferi prin soc inflatiile nominale de preturi si pierderea averilor agonisite in forme de bani/ nominale). 

      Din cauza creditarii fara paritate acoperita real, se genereaza socuri destabilizatoare ce duc la daramari de state, politici economice, culturale, rute comerciale, foamete severa, lipsa produse concurentiale, etc... unde doar monopolurile vor domina pietele. 

      Investitorii lacomi sunt partasi direct cu bancile centrale corupte atunci cand cumpara gondurile guvernelor care in loc sa micaoreze deficitele ei le explodeaza ca sa recircule inflatiile de nominale si sa scoata mai tare concurenta corecta din piata. 

      Cine nu crede ca exista monopol comercial banca sa vada ce nume, ce corporatii, ce banci, domina piata in tim ce miii de filiale bancare (doar in romania) au disparut inca din 1870. 

      Arhitectura frumoasa si inovatiile corecte apar atunci cand ese concurenta corecta, unde bunurile si serviciile cresc in calitate mai accelerat ca inflatia in preturi (care normal, natural ea este fixa si putin elastica pe ciclic). 

      Acum construim cutii fara caractere, nu mai avei identitate culturala, ideologica, etc din cauza diluarii monedelor circulate si a furtului continu a valorilor tranzactionate. 

      A disparut mandria de tara, de popor, de natie, devenim tot mai apatici si razvratiti (caci in interiorul noatru suferim, vedem ca ceva lipseste dar nu atim care e cauza), cadem in plasa manipularii mass media, tindem sa votam ciclic iluzii guvernamentale efemere, cand defapt jucatorii stau in umbra printre noi si zambeac frumos. 

      Creditul controlat corect duce la bogatie corecta pentru toata natia, altfel saraceste ciclic natia si o duce usor la un alt ciclu de revolta-revolutie schimbare politica si idelogica; dar daca institutiile financiare au aceleasi set de legi si reguli atunci nimic nu se schiba si jocul se repeta si pe pielea urmatoare a generatiei naive ce crede ca a scapat de pericol. 

      Aceste cicluri tin cam cate-o viata de om! 

    IMBARLIGATORUL de la Cotroceni,foloseste cuvinte despre viata politica carora nu le intelege nici el sensul.Ieri,plecat prin paduri speriat de rapiditatea cu care protejatii lui de la SWAIKOFER,taie padurile Romaniei,a plantat un puiet de stejar care v-a creste ca si copac in vreo 30 de ani,atunci cand el,se v-a plimba de mana cu Orban pe aleile Iadului pentru faptele bune facute pentru Romania si Romani.Intrucat doamna Gainuse avea cevaprobleme femeiesti,IMBARLIGATORUL,s-a trezit fara PUPITRUL Prezidential la intalnirea cu Presa.Dupa ce i-a anuntat pe Romani ca noul Prim Ministru v-a fi cel vechi adica LAUTARUL ORBAN,cu care are el o intelegere mai veche,la intrebarea unei jurnaliste ,cand v-a avea romania un guvern plin,el,a raspuns ca OPTIMAL ar fi ca acest lucru sa se intample cat mai repede si a dat exemplu BELGIEI,unde negocierile pentru formarea unui nou Guvern au durat 2,5 ani.Daca o avea langa el pe doamna Gainuse,aceasta,iar fi soptit ca OPTIMAL dupa dexul roman,inseamna,EXCEPTIONAL,cel mai bun,sau corect.Neavand la el nici DEXUL,nici pe doamna Gainuse alaturi,nici Promterul,ne-am trezit ca IMBARLIGATORUL le vorbeste Romanilor in GIBONEZA.Acum,asteptam ca propunerile PNL,la negocieri, formate din DETERGENTUL 2 intrunu,sa fie acceptate si de USR,care si ei folosesc acelasi detergent.De dragul PANDEMIEI,IOHANNIS,este dispus sa astepte chiar si cativa ani,pana ce ,PNL si USR,isi vor spala rufele cu unul din cele doua solutii.Bravo Romani,ati ales un Presedinte care vorbeste alta LIMBA.!

    1. Cred ca urgent PSD trebuie sa o trimita pe VIORICA la Cotroceni pentru a face schimb de LIMBI cu IOHANNIS. Ea,sa il invete romaneste si el sa o invete pe ea germana.

    Optimal ar fi sa ploua cu bani din cer. Din pacate nu se intampla, majoritatea oamenilor sunt sclavi..

    Nu intereseaza pe nimeni dorintele, credintele si sperantele lui Iohannis ci doar lucurile concrete. Asa cum oamenii la locul lor de munca nu se exprima cu "cred ca", "sper ca".. "imi doresc sa" cand au de facut niste chestii cuantificabile.. tot asa nu inteleg de ce astia care conduc statul roman o tot ard in dorinte care nu intereseaza pe nimeni.  

    Voi, cand aveti de platit facturi, sunati la ENEL si spuneti ca "optimal ar fi sa pot sa platesc pana pe data de 20.. Imi doresc sa fac asta" ???

    Doamne fereste! 

    "Optimal ar fi ca noul Guvern să se instaleze imediat după Crăciun

    nu-i bai daca nu va fi  

    no, ce atata graba 

    eu sunt apreciat daca haosul in Romania dureaza cat mai mult! 

    No, ase! 

    sasul este baiat destept care nu suge ciorapii UE degeaba!

    ce dracu, doar ele este sas si noi suntem romani! 

    1. desigur ca pot exista oameni corupti in institutii sanatoase, dar atunci cand institutiile ii corup pe multi dintre cei care traiesc si muncesc in ele, acestea sunt in mod necesar corupte.

    Se oprește A33 în gât .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb