Ion Biriş (HORA): " În contextul unei creşteri a TVA-ului la 19%, veniturile din indusrtria noastră vor scădea cu siguranţă"

D.R.
Miscellanea / 11 iulie 2023

Ion Biriş (HORA): " În contextul unei creşteri a TVA-ului la 19%, veniturile din indusrtria noastră vor scădea cu siguranţă"

Începutul lunii iulie a adus în atenţia publică o serie de informaţii cu privire la posibila creştere a TVA-ului în industria HORECA, transmite un comunicat de presă al organizaţiei HORA.

Organizaţia HORA trage un semnal de alarmă asupra faptului că nu există argumente care să susţină o astfel de măsură. O astfel de măsură nu este neadecvată situaţiei, pentru că poate duce la un declin semnificativ al afacerilor din domeniu.

O astfel de măsură nu poate fi luată în considerare din mai multe motive: aplicarea unei cote reduse de TVA în Horeca este un mod de funcţionare a industriei în toată Europa; creşterea de TVA ar presupune automat şi creşterea preţurilor;.Contextul pe care îl traversează sectorul - revenirea după doi ani de blocaj cauzaţi de pandemie.

"Mă aştept ca autorităţile să consulte public sectorul înainte de a lua o astfel de decizie cu un impact teribil asupra afacerilor. Ori nu ne-a întrebat nimeni nimic până acum, sperăm deci să rămână la nivel de zvon, pentru că o astfel de măsură ar însemna să dăm cu piciorul la câţiva ani de eforturi susţinute, atât din partea noastră, a celor din industrie cât şi a autorităţilor, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Aceşti câţiva ani de când TVA a fost redus de la 19% la 9% initial, de când am aplicat metoda europeană, rezultatele au fost benefice atât pentru noi, cât şi pentru cei care colectează taxele. În contextul unei creşteri a TVA-ului înapoi la 19%, veniturile pe care statul le colectează din industria noastră vor scădea cu siguranţă, mulţi se vor muta la negru. Când TVA a scăzut, initial de la 19% la 9%, veniturile statului au crescut, sunt cifre care dovedesc. Vorbim de o industrie care este încă în refacere. O creştere de acest nivel se va reflecta imediat în preţuri şi va fi o nouă povară tot pe umerii populaţiei", a declarat Ion Biriş, Preşedinte HORA.

Organizaţia HORA se alătură astfel demersului FIHR de a amenda şi contesta public o astfel de măsură. HORA CERE totodată consultări publice cu privire la decizii care ar putea afecta semnificativ un sector întreg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb