ION MILEA, MUNTENIA GLOBAL INVEST: "Listarea la Londra nu va rezolva problemele FP"

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 28 aprilie 2014

"Listarea la Londra nu va rezolva problemele FP"

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) vor aproba listarea secundară pe Bursa de la Londra, însă această acţiune nu va face fondul mai vizibil pentru investitori şi nici nu va duce la creşterea preţului acţiunilor, este de părere Ion Milea, director general adjunct la "Muntenia Global Invest".

Domnia sa ne-a declarat: "Atunci când vrei să creşti preţul unei acţiuni, trebuie mai întâi să găseşti şi investitori care să le cumpere. Bursa din Londra are foarte mulţi investitori, dar nu ştiu câţi dintre ei vor fi interesaţi să achiziţioneze acţiuni FP".

Ion Milea se aşteaptă ca propunerile înaintate în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de astăzi să fie aprobate, având experienţa adunărilor trecute.

De aceeaşi părere este şi Adrian Bărbulescu, broker la "Prime Transaction", care ne-a declarat: "Nu cred că vor fi piedici în ceea ce priveşte listarea pe piaţa din Londra. În schimb, în privinţa dividendelor, nu m-ar mira să nu se acorde, în condiţiile în care acţionarii au primit, în luna februarie, suma de 0,05 lei per acţiune, prin diminuarea capitalului social".

O altă propunere aflată pe ordinea de zi este cea de reducere a capitalului social, despre care Adrian Bărbulescu afirmă că are drept obiectiv asigurarea unei stabilităţi a cotaţiei acţiunilor. "Pe termen lung, rămâne de văzut dacă această reducere va avea un impact pozitiv şi asupra companiei", semnalează domnia sa.

Acţionarii FP vor alege dacă diminuează capitalul social, de la 12.861.183.036 lei la 11.815.279.886 lei, ca urmare a anulării unui număr de 1.100.950.684 acţiuni.

Asta după ce acţionarii au aprobat în AGA din 3 februarie diminuarea capitalului social de la 13,53 miliarde lei, la 12,86 miliarde lei prin reducerea valorii nominale a acţiunilor Fondului de la 1 leu pe acţiune la 0,95 lei şi distribuirea către acţionari a diferenţei de 0,05 lei pe acţiune.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale se va propune şi aprobarea listării secundare a FP pe Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange), dar şi aprobarea repartizării profitului net pentru anul financiar 2013.

Franklin Templeton a selectat un consorţiu de intermediere alcătuit din Jefferies International Limited, ca unic consultant financiar din Marea Britanie, BRD Societe Generale şi Swiss Capital, drept consultaţi locali, şi Clifford Chance Badea, consultant juridic, în vederea listării la Londra.

Tranzacţionarea de acţiuni fungibile între Londra şi Bucureşti se va realiza prin folosirea Depository Interests ("DI-uri") sau alternativ, prin folosirea Global Depository Receipts ("GDR-uri").

Fondul Proprietatea a obţinut anul trecut un profit de 682,15 milioane lei, cu 20,3% mai mare faţă de rezultatul înregistrat pentru anul 2012, susţinut de vânzarea participaţiei la Transgaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb