Serviciul de management al averii ("wealth management") a devenit tot mai căutat în lumea celor cu bani, ne spune consultantul financiar Ionel Blănculescu. "Toţi bogaţii sunt interesaţi de «wealth management»", susţine specialistul, care oferă servicii de profil, atât la nivel corporate, cât şi pe retail: "Este o mare problemă în lumea bogaţilor - ce fac cu banii, cu activele, cum le protejează... Unii lucrează cu private banking din România, sunt câteva bănci care au aşa ceva, însă cele mai sigure sunt Elveţia şi Liechtenstein! Din acest motiv lucrez cu cele două ţări!"
Blanc Alliance Public Affairs a încheiat, la finalul anului trecut, un parteneriat strategic pe termen mediu cu unii dintre cei mai importanţi consultanţi şi bancheri de investiţii, în vederea oferirii de servicii de finanţare de înaltă calitate, la nivel corporativ şi retail, răspunzând exigenţei foarte crescute a clienţilor unor astfel de servicii, conform sursei citate.
Ionel Blănculescu ne-a spus că părţile implicate în acest parteneriat oferă acces la finanţare, inclusiv bancară şi non-bancară; capital de risc sau de creştere; identificare investitori, instituţionali sau privaţi; identificare oportunităţi de investiţii, în special în spatiul ECE, în diverse domenii economice cum ar fi tehnologia, energia regenerabilă, construcţiile, imobiliarele, FMCG etc.; servicii specializate de Wealth Management, prin folosirea platformei bancare şi a specialiştilor recunoscuţi în această industrie din Elveţia şi Liechtenstein.
Managementul averii reprezintă procesul de revizuire şi luare a deciziilor referitoare la averea unor persoane în vederea atingerii obiectivelor financiare, iar un manager de avere este un profesionist care oferă sfaturi financiare şi servicii în acest sens. Serviciile din domeniu pot include investiţii, pensii, impozite sau planificare patrimonială, fără să se limiteze la acestea. Scopul managementului averii este păstrarea acesteia pe termen lung şi chiar creşterea ei.
Ionel Blănculescu ne-a explicat: "Sectorul este deschis atât către corporate, cât şi către privat/retail. Lucrăm cu companii din domenii precum construcţiile, energia, metalurgia, industria de regulă. Eu identific în România clienţi eligibili, cu averi ce pornesc de la câteva milioane de euro, de regulă cinci, şi îi prezint băncii care le oferă o gamă de instrumente de investiţii, în funcţie şi de gradul şi de apetitul de risc, de la cele foarte sigure dar cu profit mai mic, la cele mai riscante însă cu profit mai mare. Apoi mă ocup ca relaţia investitorului cu banca să funcţioneze ireproşabil pentru ambele părţi. Blanc Alliance Public Affairs oferă consultanţă şi mai ales asistenţă. Eu îi asist pe cei interesaţi în relaţia cu băncile din Elveţia şi Liechenstein astfel încât să meargă totul aşa cum trebuie".
Potrivit domniei sale, milionarii care apelează la serviciile companiei pe care o conduce vin, în general, din România. Acesta ne-a spus că, pe lângă "wealth management", există şi alte forme de servicii similare, iar companiile din ţara noastră sunt foarte interesate de diverse tipuri de finanţări, precum cele bancare, non-bancare, bonduri, obligaţuni, acţiuni, fonduri europene de multe feluri, ajutoare de stat etc.