IONUŢ DUMITRU (CONSILIUL FISCAL): "Nu mi se pare corect să nu contribui cu nimic şi să ai pensie mare"

S.P.
Macroeconomie / 15 august 2016

"Nu mi se pare corect să nu contribui cu nimic şi să ai pensie mare"

România "a irosit multe gloanţe" reducând fiscalitatea şi creând un deficit bugetar de 3%, reducerea de CAS ar fi fost mai prudentă, este de părere Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

În opinia lui, măsuri fiscale care ar creşte investiţiile ar fi reducerea CAS-ului şi renunţarea la pensiile speciale pentru diferite categorii sociale.

"Am irosit multe gloanţe reducând fiscalitatea şi creând un deficit bugetar de 3%, reducerea de CAS ar fi fost mai prudentă. Din ce în ce mai multe categorii sociale sunt tratate special, existând pensii speciale pentru militari, parlamentari, ceea ce înseamnă că nu mai există contribuţii. Principiul contributivităţii mi se pare cel mai sănătos şi echitabil. Nu mi se pare corect să nu contribui cu nimic şi să ai pensie mare", a mai spus Ionuţ Dumitru, citat de Mediafax.

El a adăugat că impactul bugetar datorat creşterii cheltuielilor sociale şi de personal este unul semnificativ. Din 3,7 miliarde de lei cu care au fost suplitmentate cheltuielile bugetare, aproape trei sferturi se vor duce pe ajutoare sociale şi pe salariile bugetarilor, în timp ce numai 8% din această sumă este alocată pentru investiţii.

"Din 3,7 miliarde de lei cu cât au crescut cheltuielile, ministrul de finanţe ne spune că 2,9 mld. sunt creşteri de cheltuieli pe care le-a decis parlamentul, nu guvernul".

Începând cu anul trecut, România a intrat din nou pe o traiectorie de creştere a cheltuielilor sociale, iar investiţiile au avut de suferit, înregistrând şi majorare de deficit bugetar, care pe 2016 este de 3%. "Nu avem cum să avem un buget sănătos".

"Dacă mă întrebaţi ca economist, dacă aş fi fost ministru de finanţe nu aş fi acceptat acele măsuri care conduc la un deficit mai mare, crescând cheltuielile sociale", a completat Dumitru, semnalând că trebuie acordată o atenţie specială deciziilor care se iau în Parlament.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cele mai mari pensii le au magistratii, serviciile, politia, armata, tot ce derivă din aparatul securității, bravos naţiune!

    1. pe care se sprijina orice regim democratic votat din diaspora. mentinerea sistemului stramb cu cheltuieli se tine, wlad.

    Adauga parlamentarii si imaginea se completeaza!

    Iata cine abuzeaza pe spinarea oamenilor de rand! 

    Si ce le ramane acestora de facut?

    Ori pleaca la munca ori raman sa se chinuie in saracie ... 

    Orice este incurajat in Romania, mai putin munca, cinstea, corectitudinea!!!!Bani nemunciti pentru coruptii din justitie si parlament, niste paraziti pe corpul unei economii bolnave!!!

    Deciziile economice, mai ales cele majore, privind optiunile de cheltuire a banului public, nu trebuie lasate la cheremul unor bezmetici, fie ei chiar din parlament sau guvern. Acesti bezmetici au umplut tara de privilegii si privilegiati. Situatia este atit de nelalocul ei incit o revolutie gen `89 n-ar rezolva nimic, ar fi doar apa de ploaie. Pentru aducerea in matca fireasca a lucrurilor ar fi necesara o revolutie de amploarea celei engleze din 1642 sau a celei franceze din 1789.

    D-LE IONUT DUMITRU IN CATE CONSILII DE ADMINISTRARE SUNTETI.

    DVS ATI FOST IMPOTRIVA MARIRI SALARIILOR SI AJUTATI FIRMELE MULTINATIONALE.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb