Ionuţ Moşteanu: "USR cere ca premierul să dea explicaţii pe tema pensiilor speciale"

G.D.
Politică / 27 martie 2023

Ionuţ Moşteanu: "USR cere ca premierul să dea explicaţii pe tema pensiilor speciale"

USR a solicitat, astăzi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, ca premierul Nicolae Ciucă să vină în plen, la "Ora prim-ministrului", pentru a da explicaţii pe tema PNRR şi a pensiilor speciale, a declarat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, informează Agerpres.

"USR a depus astăzi la Biroul permanent o cerere de chemare la Ora prim-ministrului pentru domnul Nicolae Ciucă. Domnul Nicolae Ciucă nu a mai venit de foarte multă vreme, deloc cred că n-a venit în faţa Parlamentului până acum. Îl aşteptăm, conform Regulamentului, la articolul 209, în prima luni a fiecărei luni domnul premier trebuie să vină să adreseze Parlamentului. Noi, în Parlament, ca şi toţi românii, trebuie să înţelegem ce are de gând domnul Ciucă cu PNRR-ul şi cu pensiile speciale, pentru că din declaraţiile miniştrilor dânsului vedem că tind mai degrabă să accepte să piardă nişte bani din PNRR, bani pentru autostrăzi, şcoli şi spitale, şi să menţină în continuare aceste pensii speciale, un jalon extrem de important. Nu vedem decât declaraţii care se bat cap în cap de la miniştri şi funcţionari de rang inferior din acest Guvern PNL - PSD. Vrem să ştim părerea şi poziţia premierului Nicolae Ciucă", a afirmat Moşteanu, la Parlament.

Solicitarea USR a fost amânată până miercuri în Biroul permanent, a precizat Moşteanu.

"Am cerut reprezentantului Guvernului din Biroul permanent, domnului Nini Săpunaru, să-i comunice şefului dânsului direct, domnului Nicolae Ciucă, să-şi elibereze programul pentru Parlament. Dânsul este acolo în funcţia de premier mandatat de către Parlament, cu votul Parlamentului şi măcar o dată la câteva luni de zile, atunci când Parlamentul îl cheamă, trebuie să vină să răspundă în faţa Parlamentului şi prin aceste declaraţii să înţeleagă toţi românii ce are dânsul de gând cu PNRR-ul şi cu pensiile speciale", a adăugat liderul deputaţilor USR.

Moşteanu a mai spus că nu se ştie ce discută liderii coaliţiei PNL - PSD "în spatele uşilor închise" pe tema pensiilor speciale.

"Ştim însă că au venit cu un proiect la mişto în Parlament, un proiect care nu desfiinţează nicio pensie specială, un proiect care nu trece nicio pensie specială pentru contributivitate. Mai ştim un lucru, că domnul Ciucă şi domnul Ciolacu blochează de aproape un an de zile, din mai 2022, în Birourile permanente reunite, propunerea USR, legea USR prin care ceream tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un abuz neconstituţional fără precedent. La asta trebuie să răspundă domnul Ciucă şi domnul Ciolacu. Aşteptăm să vedem ce propuneri de modificări fac dânşii în înţelepciunea lor la propriul proiect de lege trimis de dânşii în Parlament", a menţionat Moşteanu.

USR a format un grup de lucru pe această temă şi va depune amendamente la proiectul depus de Guvern, a mai spus Moşteanu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pensiile speciale o să dispară numai cu inca o revoluție, când populația o linșeze jumătate din politicieni. Nu sunt nebuni sa voteze pentru reducerea pensiilor personale. Se mai ia un împrumut, se mai vinde o bucată din resursele țării, se mai cumpără niște armament, se mai fac niște negocieri in culise, se mai falimentează o bancă, se mai deturnează niște fonduri, dar pensiile speciale in continuare se vor mări .

    fleacuri , pensiile speciale vor fi " judecate " de ccr si judecatori adica de ei , si surpriza , vor spune ca nu este legal sa fie taiate !

    De asta avem nevoie, de minciunile gangaite ale lui Cica !

    Au tupeu măscăricii de la usr , de ce nu au tăiat pensiile speciale cât au fost la guvernare doar ei au promis

    Iar păcăliciul asta! Unul credibil nu mai aveți?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb