Ionuţ Stroe (PNL): Nu putem fi de acord niciodată cu un discurs revizionist şi împotriva valorilor liberale

T.B.
Internaţional / 22 iulie 2023

Ionuţ Stroe (PNL): Nu putem fi de acord niciodată cu un discurs revizionist şi împotriva valorilor liberale

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat sâmbătă pentru News.ro că au susţinut mereu o relaţie bună de colaborare între România şi Ungaria, dar vor condamna mereu propaganda privind închipuitele autonomii teritoriale. "Nu putem fi de acord cu un discurs revizionist, împotriva valorilor liberale, conform news.ro.

Ceea ce am auzit, azi, la Tuşnad despre "relele valori ale occidentului", ne arată o distanţă clară de viziune referitoare la politica externă", spune liberalul.

"Am susţinut mereu o relaţie bună de colaborare între România şi Ungaria, dar vom condamna mereu propaganda privind închipuitele autonomii teritoriale, precum şi atitudinile lipsite de respect faţă de statul român. Nu putem fi de acord niciodată cu un discurs revizionist şi împotriva valorilor liberale. Ceea ce am auzit, azi, la Tuşnad despre "relele valori ale occidentului", ne arată o distanţă clară de viziune referitoare la politica externă", arată purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a precizat că "România este un model de bune practici în Europa şi în lume din punct de vedere al protejării drepturilor minorităţilor, aşa cum arată şi rapoartele de ţară ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei".

"De aceea, noi nu împărtăşim ideile radicale exprimate la şcoală de vară de la Tuşnad şi vom milita în continuare, aşa cum o face de foarte mulţi ani, pentru o relaţie corectă şi de prietenie cu naţiunea maghiară, dar şi una de respect reciproc, în special în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile fundamentale", a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat sâmbătă, la începutul discursului rostit la Universitatea Liberă de Vară de la Balvanyos, care are loc la Tuşnad, că a primit un document oficial de la MAE român în care i s-a scris ce subiecte nu poate aborda. El a amintit şi de susţinerea Ungariei pentru adrearea României la Spaţiul Schengen.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Mai patriotule penelist, pe cine l-ati trimis in consiliul de administratie, la vesnica in pierdere Rompetrol ?!

    Sau de ce nu incercati acelasi ton cu Ucraina, pt. minoritatea romana ?!

    1. PNL,unul dintre cele mai importante partide care prin înaintașii săi au contribuit din plin la făurirea ROMANIEI MARI,a ajuns azi,un SUROGAT de partid național liberal.In prezent,prin cei care azi se revendică PNLISTI,partidul,a ajuns un partid ,ANTINATIONAL,iar conducătorii partidului,sunt niste CARICATURI,CARE MIMEAZA DEMOCRATIA neinteresandui soarta românilor de rând ci,apărarea STRINILORcare JEFUIESC TARA.Toata ziua sunt in gura cu protejarea multinationalelor in Romania,uitând de romanii de rând.CONSIDERATIE pentru făuritorii și înaintașii care au creat PNL,RUSINE,SUROGATELOR care conduc azi partidul.PACAT.!

    Sublim, liberal in chiloti vorbind despre valori.

    1. Altul nu au găsit decât pe chilotarul Stroie, o mică nulitate împinsă de la spate de socrul Vela. PNL nu mai are oameni de trebuie sa scoată in fata numai tiriplici? Dacă nu mai are oameni de valoare, sa se desființeze și așa nu e bun de nimic.

    Ati facut din PNL o caricatura de partid.

    1. O adunătura de oameni lipsiți de valori și demnitate, puși pe căpătuiala. PNL promovează numai prosti și corupți. Niciun om serios, cu scaun la cap, demn, nu vezi in conducerea partidului. Numai dubioși.

    Marile puteri au dezmembrat imperiul austro ungar ca si pedeapsa pentru ca a inceput WWII pe un motiv atat de stupid :atentat facut de anarhisti! Romania,, chiar daca mosierii l au rasturnat pe Cuza Voda ca sa aduca venetici la tron, Romania nu a cerut teritorii, nu a avut pretentii etc. Romanii si minoritati din Ardeal, Bucovina, Banat, Maramures etc au organizat referendum si vot prin reprezentanti districtuali la 1 Decembrie 1918 cerand alipirea la regatul tarilor romane. Reprezentantii lor au fost la Congres, au depus memorandum, au pledat pt unire, care dupa ezitari si tergiversari s a aprobat! Statul modern roman nu are nimic de a face cu tratatul de la Trianon. De ce nu trimite M AE un vorbitor (in maghiara chiar) sa reaminteasca pe scurt audientei istoricul?!

    1. Crezi ca ungurii nu stiu?Fac pe nebunii,doar,doar le-o merge!Sunt invidiosi pe noi fiindca noi ne-am nascut pe aceste meleaguri,stramosii nostri au dorit unirea,noi dorim sa fim uniti,pe cand ei au venit de la dracu in prasnic,sunt singurul popor din Europa care s-a aciurat,un popor care in loc sa-si vada de treaba cauta zanzanie cu toate tarile Europei in general si cu toate tarile care au minoritati maghiare in special.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb