IPO-ul ABN Systems se prelungeşte până în 4 ianuarie

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 28 decembrie 2021

IPO-ul ABN Systems se prelungeşte până în 4 ianuarie

Operaţiunea va fi considerată încheiată cu succes la subscrieri de doar trei milioane de lei, faţă de 30 de milioane cât era pragul iniţial

Până astăzi, subscrierile ofertei s-au ridicat la puţin peste şase milioane de lei

Perioada de subscriere pentru oferta publică iniţială a ABN Systems International a fost prelungită până în data de 4 ianuarie, iar condiţia de succes a operaţiunii de piaţă a fost diminuată sever, conform suplimentului prospectului IPO-ului întocmit de TradeVille, ce a fost aprobat astăzi de Autoriatatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Anunţul vine în condiţiile în care, oferta prin care ABN Systems International vrea să vândă cel mult 7,73 milioane de acţiuni noi, pentru 40 - 44 milioane de lei, ar fi trebuit să se încheie mâine, dar până în acest moment subscrierile se ridică la doar puţin peste şase milioane de lei, cu mult sub pragul de 30 de milioane de lei stabilit iniţial ca reper pentru închiderea cu succes a operaţiunii de piaţă.

În aceste condiţii, conform modificărilor aduse în prospect, oferta va fi considerată încheiată cu succes la subscrieri de doar peste trei milioane de lei, potrivit documentului aprobat astăzi de ASF.

Ca urmare a modificările apărute în prospect, investitorii pot să îşi retragă acceptul de subscriere a acţiunilor emise de ABN Systems Internaţional în zilele de 29 decembrie, 30 decembrie şi 3 ianuarie, a mai anunţat intermediarul.

Până astăzi, fuseseră subscrise 1.114.318 de acţiuni ABN Systems International, echivalentul a 6,08 milioane de lei. Cele mai multe titluri, 531.301, au fost subscrise la preţul maxim din ofertă, de 5,69 lei, în timp ce pentru cel minim, de 5,18 lei, au fost lansate ordine pentru cumpărarea a 429.117 acţiuni.

ABN Systems International este unul dintre liderii pieţei de accesorii telecom şi produse Smart Home din România, care deţine brandul de accesorii IT&C şi produse Smart Home, Tellur.

Pe lângă brandul propriu Tellur (creat în 2015 şi ale cărui vânzări sunt în ascensiune, deopotrivă pe plan intern şi pe pieţele externe), ABN Systems are parteneriate pe termen lung cu branduri de renume mondial, între care se numără Poly (ex. Plantronics şi Polycom), Panasonic, EPOS (ex. Sennheiser), Logitech şi altele.

Pentru primul semestru al anului, compania a înregistrat venituri totale de 50,1 milioane de lei, în creştere cu 35% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalul motor de creştere a fost reprezentat de vânzările din pieţele internaţionale, inclusiv ale brandului Tellur, care au ajuns să reprezinte peste 52% din totalul cifrei de afaceri în primele şase luni ale acestui an, în creştere puternică faţă de finalul anului trecut, când ponderea vânzărilor la export era cu puţin peste o treime.

Profitul net al ABN Systems s-a situat la 2,44 milioane de lei, în primul semestru din 2021, fiind de peste opt ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului precedent.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Penibil din cale afara.

    1. este o decizie normal, daca tu nu intelegi nu insseamna ca e penibil, ai tu o problema

      Au schimbat ce au vrut in prospectul initial, dar aia cu dividende catre vechii actionari nu. Asta spune multe.

      Ba, chiar e penibil. Înseamnă că și-au dimensionat total greșit IPOul și acum sunt disperați să încaseze orisice leu.

      Oamenii sunt in concedii deci multi nu vor avea posibilitatea de a se retrage. Iar pragul de 3M când ai 6M subscrieri e gândit sa reziste și dacă 50% apuca sa se retragă. 

      Este un dezastru de IPO care arata ce foame de bani exista acolo. Asta in sine e un semnal foarte prost pe viitor. 

      As fi avut respect mai mare fata de compania aia daca emiteau un comunicat că au ales prost momentul ai încheiau IPOul. 

      Au ales intentionat perioada asta ca sa nu stie lumea cand sa retraga ordinele.Asta e o deposedare de bani a clientilor mici pentru ca aia mai mari isi vor retrage ordinele in ultimul moment.E clar ca nu poti decat pierde bani in urma unei asemenea listari.

      Siminele,te pregatesti de inchis sandramaua,dai ultimul tun? 

      este o decizie normala pe dracu, taci in p00l4 mea din gura, ti-e frica ca te concediaza de la postul de junior broker din Tradeville?si ramai bosket, ca oricum de invatat nu prea mai ai ce invata acolo...Tradeville=balshoi kkt daca intelegi ce vreau sa spun

    1. Sa prelungesti (...) IPO cu inca o saptamana , arata foamea celor de la Tradeville de a profita si de ultimu RON din buzunarele credulilor, e bine macar ca au posibilitatea sa se retraga dupa ce au bagat ordine fara sa gandeasca orea mult...

    2. Sa scazi pragul de succes de la min 30mil la 3 mil(cand deja sunt subscrise 6 mil) anticipieaza deja retragerea a jumatate din subscrierile actuale, sau dorinta de a-i prinde pe cei care au subscris la pret maxim,daca nu se retrag la timp....despre Tradeville ne-am convins cu totii cred, cel mai mare broker mic:))..dar la cat s-a vb despre ABN marea companie, sa nu ai putina demnitate cand vezi ca esti plavan, si nu vrea nimeni sa cumpere de la tine, mai bine anulai, acceptai infrangerea si ieseai cu capul sus, asa au acceptat sa se mojiceasca la 3mil de RON=600k de euro???? vai de basca voastra, pai daca aveti asa respect de sine in randul managementului , mai bine investesc in seminte pestrite bulgaresti DiliSoy...

    3 Cu subscrieri de 6 mil si prag de succes de 3 milioane (in speranta ca multi vor uita sa retraga , sau nu vor sti ca pot- pt ca ma indoiesc ca Tradeville ii va bombarda cu emailuri pe cei ce au subscris, informandu-i despre acest drept, cum au facut-o pana acum doar ca in sens invers) sunt sanse ca acest IPO sa fie anuntat ca un succes RASUNATOR, eventual si putin suprasubscris.....BVO Tradeville, imi voi deschide cont la voi cu proxima ocazie ca sa investesc in produse de top gen ABN la preturi cu discount:))))... 

    1. ca Ciolacu,au luat si banii din pieptul mortului :))

    Asemenea esec umilitor pentru Tradevile era normal sa vina.A mai fost unul la GSH dar l-au mascat ca era plasament.Acolo nu au vandut nici macar 4 procente din companie desi voiau 10-15.

    A ajuns o societate de brokeraj care tine mortul in geam sa-iia pensia.Nu mai exista pic de respect profesional acolo si asta ar trebui sa dea de gandit clientilor.Daca asa se comporta sa smulga comisionul cu rice pret,cum o fac cand e vorba de cea mai buna executie cum se obliga? 

    Cei care isi pastreaza ordinele la ABN joaca la ruleta ruseasca cu 5 gloante din 6.Emitentul va fi un mare fas avand in vedere cum s-a listat,absolut penibil.Pe urma banii din plasament se duc in buzunarele actualilor actionari,ca dividend.Nici aia nu ajung pentru cat si-au dat si o sa mai fie nevoie sa decapitalizeze societatea. 

    Societate care e de rasul lumii vine pe bursa!Nu erau destule pe Aero!

    Se mai poate mai jos de atat decat cu acest IPO ?! Tradeville cred ca nu are vreun stres,la ei se poate din ce in ce mai jos. 

    1. Nici cu BRK nu mie rusine...

    azi la 12 cand se incheia oferta=megafail

    tot azi dar mai incolo,ca asta inseamna data de 4 in perioada asta=epic win! 

    ce mascarada! 

    nu era suficient ca s au facut de bafta cu plasamentele din ultima vreme acum vor sa ne arate si cum o fac cu IPO

    au mai dat un sut zdravan in dos la tot ceinseamna Aero 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb