Iridex Group are în plan investiţii majore pentru implementarea unor proiecte de colectare separată şi valorificare a deşeurilor în zonele din sudul ţării, cu scopul de a eficientiza şi inova sistemele de salubrizare locale. Compania intenţionează să reproducă succesul proiectului pilot demarat în Dolj în 2020, care este în prezent unul dintre cele mai moderne sisteme de colectare separată a deşeurilor din ţară, conform unui comunicat de presă al companiei.
IRIDEX Group, în ansamblul său, este un consorţiu integrat care se ocupă de toate aspectele gestionării deşeurilor, de la colectare până la reciclare şi eliminare.
Colectarea deşeurilor pe fracţii se face în premieră cu containere supraterane şi subterane
În municipiul Craiova, există acum 438 de platforme de containere îngropate şi 1016 containere supraterane de tip Easy, toate dotate cu senzori pentru monitorizarea gradului de umplere. Această abordare permite optimizarea colectării separate şi contribuie semnificativ la eficienţa sistemului. Circuitul deşeurilor nu se opreşte însă la ridicarea lor de la cetăţeni. Cele mai răspândite şi valoroase materiale recuperate din fiecare casă se împart în patru categorii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă şi deşeuri reziduale. Odată colectate, acestea sunt transferate în staţia de sortare de la Mofleni, unde sunt balotate şi trimise spre reciclare.
"Proiectul pilot ultramodern implementat în judeţul Dolj reprezintă un model de inovaţie şi bune practici în domeniul gestionării deşeurilor. Ne-am propus să replicăm acest model şi în alte zone, cu precădere în regiunile din Sud, şi avem planificate investiţii importante. Ne dorim să oferim comunităţilor nu doar soluţii eficiente la problema deşeurilor, ci şi un model de dezvoltare durabilă, într-o epocă în care sustenabilitatea şi protecţia mediului devin tot mai cruciale", a declarat Dan Anghel, Directorul General al IRIDEX Group.