ISLAM: Emiratele îl susţin pe Macron în faţa criticilor privind caricaturile

G.U.
Internaţional / 2 noiembrie 2020

Emiratele îl susţin pe Macron în faţa criticilor privind caricaturile

Emiratele Arabe Unite au luat apărarea preşedintelui francez în controversa care a inflamat în ultimele zile lumea musulmană împotriva sa cu privire la caricaturile profetului Mahomed, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un interviu publicat astăzi de cotidianul german Die Welt, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a respins ideea potrivit căreia Emmanuel Macron ar fi exprimat un mesaj de excludere a musulmanilor.

''Trebuie să ascultaţi ceea ce a spus cu adevărat Macron în discursul său, el nu vrea o ghetoizare a musulmanilor în Occident şi are perfectă dreptate'', a spus el.

Musulmanii trebuie să se integreze mai bine şi statul francez este îndreptăţit să caute modalităţi de a realiza acest lucru în timp ce luptă împotriva radicalismului şi a închiderii comunitare, a adăugat şeful diplomaţiei din Emirate.

Preşedintele Emmanuel Macron a apărat libertatea de a-l caricaturiza pe profet după decapitarea la 16 octombrie în timpul unui atac islamist a unui profesor de istorie Samuel Paty, decapitat de un refugiat de origine cecenă pentru că prezentase într-o lecţie despre libertatea de expresie caricaturi cu profetul Mahomed.

În întreaga lume musulmană, credincioşii au reacţionat cu furie în timpul unor proteste la remarcile preşedintelui francez, în timp ce în mai multe ţări a fost lansată o campanie de boicotare a produselor franceze.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce propaganda jegoasa, bai nene... Mor Emiratele Unite de grija lui Macron, cu politica lui de kkt de amestec în treburile interne a unor țări libere și de ofensă adusă valorilor și sensibilităților religioase ale unor oameni

    1. Just!

      Lasa ca si alte tari se amesteca in treburile interne ale altor tari prin gruparile teroriste pe care le sustin si le finanteaza.Esti tu destept/desteapta intotdeauna.Daca cineva din familia ta murea nevinovat impuscat ,injunghiat,decapitat,etc. de mana unor astfel de indivizi nu ai mai fi latrat asa la luna!Citeste Coranul pentru a vedea cum indeamna la violenta!Asa trebuie sa fie o religie?Eu nu sunt de acord cu caricaturizarea Profetului(e lipsa de bun simt)dar nu trebuie sa moara oameni pentru acest lucru,insa in Coran asa scrie.Nici nu conteaza cine trebuie sa moara,doar sa moara ''necredinciosii''.Cei care ii omoara sunt martiri.Daca nu citeam ,nu credeam.Pana la Statul Islamic eu nu am avut o parere asa proasta despre aceasta religie fiindca nu m-am documentat.Am gandit ca fiecare poate sa creada si sa faca ceea ce vrea.Da,poti gandi si face orice atata timp cat nu faci rau nimanui!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb