Isopan Est a exportat 1,5 milioane metri pătraţi de panouri termoizolante, în 2019

A.D.
Companii #Construcţii / 26 mai 2020

Isopan Est a exportat 1,5 milioane metri pătraţi de panouri termoizolante, în 2019

Volumul de panouri termoizolante realizat, anul trecut, de Isopan Est la fabrica din Bucureşti a fost de 2,76 milioane de metri pătraţi (piaţa internă şi export), după un trend ascendent de 8%. Totodată, cifra de afaceri a companiei a înregistrat 53,6 milioane de euro, înştiinţează un comunicat de presă.

Isopan Est si-a mărit producţia în ultimii patru ani, ca o consecinţă a cererii tot mai mari de pe piaţa locală, dar şi fiindcă exporturile au crescut. Anul trecut, exporturile au atins un prag record de 1,5 milioane de metri pătraţi. Jumătate din producţia firmei din România pleacă spre Estul Europei, transmite sursa.

Directorul General Isopan Est, Toni Pera, declară: "Vom continua eforturile de a oferi calitate în România. Suntem optimişti şi ne adaptăm noilor condiţii, chiar dacă această perioadă este cu adevărat un test de stres pentru tot ceea ce înseamnă producţie locală. Cert este că nevoia de spaţii logistice, de producţie şi industriale este din ce în ce mai evidentă, iar investitorii continuă construcţia noilor proiecte. Prin urmare, estimăm că piaţa panourilor va rămâne cel puţin la nivelul din 2019, cu o orientare tot mai puternică spre produse de calitate ridicată".

Un studiu realizat de Neomar Consulting comunică faptul că volumul pieţei de profil va fi de aproximativ 8 milioane de metri pătraţi, similar cu anul trecut. Contextul face ca noi proiecte şi investiţii să apară în domenii precum agricultura, producţia zootehnică, depozitare şi logistică, producţia industrială şi alimentară. Aceste domenii au întregit 70% din cererea locală de panouri termoizolante în 2019.

Sursa oferă informaţii despre panourile termoizolante găsite pe piaţa locală. Peste 50% dintre ele sunt realizate din oţel cu o grosime de 0,5 mm, considerată o grosime de tablă bună pentru producţia panourilor. Isopan Est a a avut anul trecut o cerere de peste 70% de panouri cu grosimi de peste 0,5 mm (atât pentru panourile cu poliuretan, cât şi pentru cele cu vată minerală pentru care se utilizează o grosime de 0,6 mm a oţelului), susţine comunicatul de presă.

Volumul de panouri cu vată minerală a ajuns să reprezinte 16% din totalul pieţei. Modificare s-a produs datorită reglementărilor impuse de lege pentru comportamnetul clădirilor la foc. Odată cu ridicarea acestor norme, Isopan Est a lansat o nouă linie de producţie dedicată panourilor cu vată minerală. Cele doua linii de producţie automatizate în proporţie de 85% pot produce zilnic 15.000 mp de panouri, echivalentul a 25% din suprafaţa construită la sol a Casei Poporului, încheie sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb