Italia amână din nou termenul pentru salvarea Alitalia

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2019

Guvernul italian a amânat din nou termenul limită pentru salvarea operatorului aerian Alitalia, acordând potenţialilor cumpărători posibilitatea să depună oferte angajante până în 15 octombrie, transmite DPA, conform Agerpres.

Compania feroviară controlată de stat Ferrovie dello Stato (FS) conduce un consorţiu care vrea să preia Alitalia. Din consorţiu fac parte operatorul aerian american Delta şi firma italiană de infrastructură Atlantia, controlată de familia Benetton.

FS intenţiona să prezinte o ofertă până în 15 septembrie, dar a cerut încă o lună "pentru ca membrii consorţiului să analizeze detaliile planului de redresare al operatorului aerian", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice din Italia.

Autorităţile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aeriană italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă.

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale. În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajaţi în regim full-time şi alţi 1.600 plasaţi într-o schemă temporară susţinută de stat. Orice reducere permanentă de personal ar fi un subiect sensibil într-o ţară cu o rată ridicată a şomajului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb