Italia se pregăteşte să impună obligativitatea "paşaportului verde Covid-19" pentru toţi angajaţii, inclusiv din privat

J.P.
Internaţional / 16 septembrie 2021

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea "paşaportului verde Covid-19" pentru toţi angajaţii, inclusiv din privat

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea "paşaportului verde Covid-19" pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat, începând de luna viitoare, urmând să devină prima ţară europeană care ia o astfel de decizie în încercarea de a accelera ritmul vaccinărilor şi a opri infectările, scrie miercuri Reuters şi Agerpres.

Italia se află printre statele care au impus acest paşaport - dovada că o persoană a primit cel puţin o doză de vaccin contra Covid-19, s-a vindecat recent de această boală sau are un test negativ recent - pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau în interiorul restaurantelor.

Ulterior, a extins folosirea paşaportului în cazul profesorilor şi al personalului din şcoli, în ciuda fricţiunilor pe acest subiect în guvernul de unitate naţională condus de Mario Draghi.

Ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini, a declarat miercuri că guvernul este pregătit să meargă şi mai departe la reuniunea de joi.

"Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat", a declarat ea la postul de radio RAI. "Vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva Covid şi putem limita infectările doar vaccinând o mare majoritate a populaţiei", a adăugat ea.

În lipsa unui paşaport verde, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra Covid-19, iar 65% sunt complet vaccinaţi.

Potrivit Reuters, şedinţa de guvern de joi ar putea să fie una tensionată. Liderul Ligii, Matteo Salvini, s-a opus în mod repetat folosirii paşaportului verde, dar partidul său este divizat în această problemă.

Premierul Mario Draghi s-a întâlnit miercuri cu lideri sindicali pentru a le prezenta planul guvernului. După întâlnire, Maurizio Landini, liderul celei mai mari confederaţii sindicale CGIL, a declarat pentru presă că este important ca testele să fie gratuite pentru angajaţii care nu doresc să se vaccineze. "Oamenii nu ar trebui să plătească pentru a munci", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. urmeaza proteste mari

    se urmareste dependenta oamenilor de vaccinuri . cu cat faci mai multe cu atat nu poti trai fara ele . dealerii de droguri ofera la inceput gratis , apoi vin singuri cei care devin dependenti si se roaga cu bani . visul de aur al big pharma !

    1. bingo, te-ai prins!

      acele vaccinuri afecteaza capacitatea intregului sistem imunitar de a-si transcrie informatii despre toti agentii patogeni cu care se intalneste (am citit asta intr-un articol medical din Israel).  

      adica aceste vaccinuri iti prostesc sistemul imunitar!  

      si atunci sa te tii tata de vaccinuri pentru orice prostie... big money ! big pharma! ...nu mai marchezi banu'... nici o problema, dai coltu' !  

    Alt Lagar de concentrare si exterminare! Macaronarilor, dati-l cat mai repede jos(prin orice mijloace) pe marxistul ala satanist, Draghi si Guvernul lui de criminali si tradatori, caci altfel va pun diavolii aia, pielea in bat!

    când toți politicienii se jurau că n-au de gând să facă așa ceva?

    in italia mor batranii cu milioanele caci au val sever de imbatranire!!!

    Piramida populatiei pe italia arata efectiv cazatura demografica si financiara la activele imobiliare in termeni reali; cu tot cu printatul lor de bani; cu tot cu restrictionarea accesului; cu tot cu congolze-talibani-vietnamezi-a rabi-indieni de au inceput sa puna mana (la propriu) pe locuintele italienilor. 

    Italienii strambau acum 14 ani din nas la ROMANI iar acum au inceput orasele sa fie pline ochi de migranti de alta speta sociala-educationala-comportam entala. 

    semnat comenturi "cretine" 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb