Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: "Ţigaretele aparţin muzeelor"

SABIN S. BRANDIBURU
Companii / 23 mai 2023

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: "Ţigaretele aparţin muzeelor"

Ţigaretele sunt de domeniul trecutului şi locul lor este în muzee iar soluţia optimă pentru reducerea riscurilor provocate de consumul produselor din tutun este trecerea la alternativele fără fum, este de părere Jacek Olczak, CEO al Philip Morris International.

"Cu toţii am auzit de vorba că «nebunia este a face acelaşi lucru din nou şi din nou şi să te aşteapţi la rezultate diferite» şi, totuşi, în ciuda reglementărilor adesea restrictive, a preţurilor ridicate ale produselor, a interdicţiilor de marketing şi a ambalajelor menite să descurajeze cumpărarea, astăzi, datele privind sănătatea publică arată că 1 miliard de oameni din întreaga lume încă aleg să fumeze. Şi asta ca să nu mai vorbim de campaniile de sănătate publică şi chiar de companii PMI care îndeamnă oamenii să nu fumeze. Persistenţa ratelor ridicate de fumat la nivel global este o dovadă că abordarea actuală pentru încetarea consumului de ţigări nu este suficientă. Şi, totuşi, cel mai bun răspuns la această problemă rămâne mereu acelaşi: e timpul să încerci altceva!" afirmă Olczak în cadrul conferinţei de presă "Impact of Inaction".

Cu toate acestea, deşi a prezentat avantajele alternativelor fără fum, Olczak susţine că, într-un final, cea mai "sănătoasă" variantă rămâne, în continuare, renunţarea completă la produsele din tutun.

"Pentru a încerca o abordare mai incluzivă şi mai inovatoare - care a fost dovedită în mai multe ţări din întreaga lume şi care are potenţialul de a accelera semnificativ eliminarea ţigărilor - pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, trecerea la un produs fără fum este o opţiune pragmatică care poate avea un impact pozitiv atât asupra sănătăţii individuale, cât şi asupra sănătăţii publice. Totuşi, să nu fie înteles greşit. Persoanele care nu au folosit niciodată produse din tutun, în special minorii, nu ar trebui să folosească aceste produse şi nu există nicio îndoială că a renunţa cu totul, sau mai bine, a nu începe niciodată, este cea mai bună alegere. Dar, să ne concentrăm deocamdată pe fumătorii adulţi, care nu s-au lăsat" a declarat CEO-ul PMI.

Trecerea la alternativele fără fum ar putea aduce o scădere semnificativă a consumului de ţigarete clasice dar şi o scădere a bolilor asociate cu fumatul, mai adăuga acesta.

"Astăzi, datorită produselor fără fum, acei 1 miliard de oameni care încă fumează, au opţiuni mai bune decât să continue să consume ţigarete şi,datorită acestor opţiuni, putem începe să ne imaginăm o scădere accelerată a fumatului şi a bolilor asociate şi nu cu puţin, ci cu mult. Misiunea noastră este clară: să reducem fumatul prin înlocuirea ţigărilor cu alternative mai puţin dăunătoare. Ţigaretele aparţin muzeelor" a declarat Jacek Olczak.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Philip Morris a revolutionat industria tutunului

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb