JACKPOT Cotaţia "Flamingo International" şi-a sporit avântul în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 februarie 2009

Cotaţia "Flamingo International" şi-a sporit avântul în ultima lună

Depozitele în aur, precum şi acţiunile retailerul de produse electronice "Flamingo International" Bucureşti, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul FLA, au adus cele mai bune randamente investitorilor, reprezentând cele mai bune plasamente de pe piaţă, realizate la termen de o lună. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi lichideze acţiunile FLA din portofolii, vineri, ar fi obţinut un plus de 25,02%, în creştere faţă de cel pe care l-ar fi obţinut dacă şi-ar fi vândut acţiunile joi, în timp ce metalul galben a continuat să ofere o rentabilitate de aproape 21%.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială. Astfel, cei care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament, au obţinut în continuare un câştig de 0,54% (exprimat în euro), dacă s-ar fi decis pentru depozitele în euro de la "Banca Românească", "Banca Transilvania" sau "Romanian International Bank".

Mai mulţumite însă au fost persoanele care au preferat investiţiile în fonduriile mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "BT Obligaţiuni", au înregistrat cele mai mari câştiguri la această variantă de plasament, raportând, în perioada analizată, un profit de 2,12% din suma investită iniţial.

Nici cei care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la bănci nu au avut de pierdut, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Cei mai inspiraţi au fost investitorii care au optat pentru depozitele în lei la "Romanian International Bank", înregistrând un câştig de 1,79% peste suma depusă iniţial, reprezentând cea mai bună ofertă de pe piaţă, în acest caz.

Tot pe plus s-au situat şi cei care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la ciorap". Din cauza aprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu au optat pentru un alt tip de plasament au înregistrat o valorizare de 0,53% a economiilor.

În schimb, cei care aveau, la 20 februarie, un portofoliu format din acţiuni SIF, nu s-au putut considera prea inspiraţi. Indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia de ansamblu a celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o scădere de 33,42% în perioada analizată, în timp ce indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o depreciere de 22,82%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb