Japonia reduce impozitele pentru corporaţii, pentru a stimula economia

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iunie 2010

Japonia reduce impozitele pentru corporaţii, pentru a stimula economia

Noul Guvern nipon intenţionează să micşoreze impozitele pentru corporaţii mai aproape de normele internaţionale, încercând să stimuleze redresarea celei mai mari economii din Asia, a anunţat, vineri, Ministerul Economiei, anunţă Agerpres, citând AFP.

Executivul vrea ca în următorul an fiscal să reducă impozitele aplicate profiturilor companiilor cu cinci puncte procentuale, de la 40% în prezent, conform declaraţiei minis-trului nipon al Economiei, Comerţului şi Industriei, Masayuki Naoshima, acordată ziarului financiar "Nikkei".

"Este o realitate că impozitele pentru corporaţii pe plan internaţional sunt cu 10-15 puncte procentuale mai scăzute decât în Japonia. Pe termen mediu, Guvernul intenţionează să reducă impozitele aproape de nivelul standard practicat pe plan mondial", a afirmat oficialul nipon.

Japonia are cel mai ridicat nivel al datoriei dintre statele dezvoltate iar Naoshima a explicat că expansiunea economică va duce la venituri din impozite mai ridicate care vor face programele de securitate socială sustenabile.

Economia japoneză a cres-cut într-un ritm mai rapid, în primul trimestru, din 2010 decât s-a estimat iniţial, pe măsură ce exporturile robuste au stimulat companiile şi consumatorii să-şi majoreze cheltuielile.

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat în primul trimestru o creştere reală de cinci procente în ritm anual faţă de estimarea preliminară de 4,9 procente comparativ cu perioada similară din 2009. Aceste cifre arată că economia niponă, a doua economie mondială, a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de creştere, după ce, în perioada cuprinsă între primăvara lui 2008 şi primăvara lui 2009, a înregistrat cea mai gravă recesiune de după 1945.

Revizuirea în creştere a evoluţiei economiei nipone i-a surprins pe analişti, care estimau o revizuire în scădere, şi subliniază soliditatea redresării Japoniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb