Japonia urmăreşte să lanseze serviciul mobil 5G în 2020

A.C.
Companii #Telecomunicaţii / 4 iunie 2014

Guvernul japonez va sprijini coporaţiile autohtone în eforturile lor de a realiza reţele mobile 5G (a cincea generaţie) în 2020, înaintea competitorilor din alte state, pregătind calea pentru ca tehnologiile japoneze să devină standardul global, transmite site-ul Nikkei Asian Review.

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să se întâlnească cu sectorul companiilor private începând cu anul acesta pentru a discuta dezvoltarea tehnologiilor 5G. Cei trei mai furnizori de servicii mobile, NTT Docomo, KDDI şi SoftBank, sunt aşteptaţi să participe, precum şi fabricanţii de terminale mobile şi cele de bază, inclusiv Panasonic, Sharp şi Fujitsu. Ministerul ar putea accesa fonduri pentru dezvoltarea telefoanelor 5G din bugetul fiscal din 2015.

Telefoanele inteligente (smartphones) folosesc în mare parte tehnologia LTE (în traducere: Evoluţia pe Termen Lung), cunoscută şi ca 3,9G, care a debutat în 2010. Furnizorii vor începe să ofere serviciul 4G în jurul lui 2016 folosind spectrul care va fi alocat în acest an, însă nu au existat termene stabilite pentru introducerea tehnologiilor mai avansate.

Ministerul a compus planuri pentru reţele 5G care vor deveni operaţionale în 2020. Viteza ţintă este 10 G/secundă, de 100 de ori mai rapidă decât LTE şi de 10 ori cât viteza 4G. Aceasta va face posibilă tranziţia mai uşoară a redării video din generaţia următoare precum 4K, care are o rezoluţie de patru ori mai mare ca standardul de înaltă definiţie, şi de asemenea 8K. Transmisiunile de testare a programării de tip 4K este aşteptată să înceapă luna viitoare în Japonia, iar testarea 8K este aşteptată să înceapă în 2016.

Europa, China, Coreea de Sud şi alte state sunt de asemnea în cursa pentru comercializarea tehnologiilor mobile 5G, iar obiectivul lor de lansare se află în aceeaşi situaţie. Se preconizează ca tehnologiile care utilizează mari cantităţi de date, iar acelea pentru minimizarea interferenţei dintre terminalele de bază să fie printre principalele provocări cheie. Însă nici o naţiune nu a decis care tehnologie va fi folosită.

În Japonia, Docomo este deja în procesul de cerectare şi dezvoltare în domeniul 5G. Guvernul japonez speră să aducă împreună universităţi şi coporaţii pentru a accelera procesul de dezvoltare. Un efort concertat ar uşura formarea parteneriatelor de dezvoltare tehnologică cu alte state şi de a stabili ca standard internaţioanal tehnologiile japoneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb