JCI România lansează primul centru regional al Proiectului "Acţionăm responsabil! - Reţeaua Socială RSC"

C.P.
Comunicate de presă / 15 aprilie 2011

Federaţia Junior Chamber Internaţional (JCI) România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi Asociaţia "Institutul Pentru Politici Sociale" (IPS), lansează primul centru regional din proiectul Acţionăm responsabil! - Reţeaua Socială RSC, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Inaugurat la aproape 2 luni de la evenimentul de lansare a proiectului social ce urmăreşte, printre altele, formarea unui grup de experţi care să consilieze şi să susţină implementarea proiectelor de responsabilitate socială corporatistă (RSC) în ţara noastră. Centrul din Cluj va avea rolul de a disemina informaţia în regiunea Nord-Vest a ţării şi de a colecta informaţia necesară pentru elaborarea ghidului de bune practici în CSR din întreaga regiune.

Cu ocazia lansării centrului regional de la Cluj, Rodica Lupu, Program Development Chairman JCI Europe şi manager al proiectului, subliniază: "În ce priveşte transferul de know-how în domeniul RSC, numai 17% din totalul companiilor organizează cursuri pentru angajaţi. De asemenea, este interesant este şi faptul că, deşi majoritatea companiilor (66%) consideră sustenabilitatea ca fiind importantă, doar 14% dintre acestea implementează programe de sustenabilitate şi protecţie a mediului în care activează".

Referindu-se la obiectivele acestui proiect, Rodica Lupu completează: "Chiar dacă există interes pentru acţiunile de responsabilitate socială iar în România au fost implementate proiecte de succes de către marile corporaţii şi organizaţii non-profit, studiile demonstrează faptul că numai 17% din companiile româneşti cu peste 10 angajaţi au o strategie clară de responsabilitate socială. În plus, conform măsurătorilor internaţionale, România este pe unul din ultimele locuri în Uniunea Europeană la implementarea politicilor de acest tip. De aceea, pentru ca initiaţiva socială să producă într-adevăr efecte notabile, este nevoie de transparenţă şi de transfer de know-how".

Conferinţa de astăzi de la Cluj Napoca a reunit reprezentanţi ai companiilor ce înregistrează un grad mare de implicare în societate, organizaţii non-guvernamentale, precum şi factori de decizie din administraţia publică.

Printre aceştia se află şi companii şi organizaţii non-guvernamentale, precum: Banca Transilvania ("Fundaţia Clujul are suflet"), Cora, Electrogrup, Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie, Genpact, Fundaţia Comunitară Cluj, ISDC, Habitat for Humanity, Asociaţia Pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale sau Alburnus Maior (Campania "Salvaţi Roşia Montană").

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb