JENS STOLTENBERG: "Lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina"

V.G.
Internaţional / 14 noiembrie 2022

"Lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina"

Lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina, a avertizat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în contextul în care această ţară sărbătoreşte eliberarea Hersonului, oraş-cheie din sudul ţării recucerit de la ruşi săptămâna trecută, relatează Agerpres.

"Retragerea Rusiei din Herson demonstrează incredibilul curaj al forţelor armate ucrainene", dar nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia. (...) Ei încă deţin controlul asupra unor părţi mari din Ucraina. Ceea ce trebuie să facem este să întărim mâna Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă de la Haga.

"Forţele armate ruse păstrează capacităţi importante precum şi un mare număr de soldaţi şi Rusia şi-a demonstrat voinţa de a-şi asuma pierderi importante", a adăugat secretarul general al NATO.

Armata rusă, în dificultate în teren, a lansat în ultimele săptămâni mai multe valuri de lovituri aeriene cu rachete şi drone kamikaze asupra infrastructurilor civile ucrainene, în special asupra reţelelor energetice.

"Lunile următoare vor fi dificile. Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă", a mai spus secretarul general al NATO.

El a mai afirmat, cu acelaşi prilej, că Ucraina va decide ce termeni sunt acceptabili pentru negocieri care să ducă la încheierea războiului declanşat de Rusia.

"Ucraina trebuie să decidă ce fel de termeni sunt acceptabili. Rolul nostru este să-i susţinem pe ei", a spus Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă, alături de membri ai guvernului olandez.

Volodimir Zelenski a acuzat ieri seară forţele ruse că au comis atrocităţi la Herson, ca şi în alte regiuni eliberate anterior.

Stoltenberg a afirmat şi el că forţele armate ruse "au dat de asemenea dovadă de o brutalitate extremă".

Hersonul a fost singurul mare oraş şi singurul centru regional care a căzut după invazia rusă declanşată la sfârşitul lui februarie. Retragerea forţată a trupelor Moscovei în faţa presiunii contraofensivei ucrainene a fost o lovitură pentru Vladimir Putin, care a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti luna trecută, scrie AFP.

Stoltenberg s-a întâlnit cu ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, şi cu ministrul Apărării, Kajsa Ollongren, pentru a discuta despre contribuţia Ţărilor de Jos la NATO şi la războiul din Ucraina.

"Vine iarna... şi trebuie să păstrăm direcţia", a declarat Kajsa Ollongren.

"Dacă Rusia încetează mâine să lupte, nu va mai exista război. Dacă Ucraina încetează să lupte, nu va mai exista Ucraina", a adăugat ea.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Americanii plin de bani sa finanteze Ucraina,

    Europa in schimb intra in recesiune economica

    grava daca continua sanctiunile economice proaste 

    1. Nu este vorba numai de americani. Ei sunt doar jandarmul mondial și au profitat de ocazie ca să înfrunte Rusia pe față, dar prin "interpuși". Au evident și mari alte interese, că doar nu "împrumutau" ukraina cu de 11 ori bugetul militar al României foar ca să-și vândă stocurile de armament, plus verificarea armelor noi în luptă. Mai este și "marea britanie", fost imperiu, care are pe stăpânul datoriei suverane a ukrainei. Această țară fostă sovietică, de 368 de ani unita cu Rusia, a fost acapărată de anumiți indivizi, familii și puteri, profitând de corupția care o plasa pe locul 18o în lume. Interesele pentru ukraina sunt mult peste grâne, teren arabil imens, minereuri și sclavi pentru V. De aici și "ajutorul" nato, care este creierul și brațul înarmat al acestei părți a conflictului. Fără "ajutorul" vestului, ukraina era "gata" în 2 săptămâni.

      Grav este că prețul îl plătesc oamenii simpli, civili sau militari luați cu arcanul, sub legea martiala, indiferent de vârstă și nu marioneta, nici guvernul lor de banderasi sau diversele trupe paramilitare ultranationaliste de sorginte fascista, antrenați de 8 ani de instructori nato și cia0, care au ucis atâția conaționali civili - nu contează că erau etnici sau filorusi - în Donbas, din 2o14, dar și din februarie încoace, oriunde au apucat, fără nici un fel de judecată, împușcați pe loc. O spun oamenii simpli, rudele, care au asistat la masacre!

      Un comentariu de nota10

      ai scris :"Americanii plin de bani sa finanteze Ucraina"

      america are o datorie de 31 de trilioane $ ( 31000 miliarde , 31000000 milioane ) = 130 % PIB  

      america numai da iluzia ca este plina de bani  

      = saracia e crunta , zeci de mii de oameni dorm pe strada , 25 de milioane maninca pe cupoane alimentare de ajutor  

      oamenii care se imbolnavesc si nu au asigurari private prin locul de munca = nu pot plati tratamentul si se baga in faliment ( 50 % din falimente personale sint din cauza datoriilor medicale ) 

      eu nu am vazut nici un caine cu covrigi in coada pe aici !  

      poate cei din romania cred asta !

      bun comentariu !

      si adevarat  

      ma mir ca un ziar din romania te lasa sa spui adevarul  

      bravo lui bursa.ro pentru curaj !

      dar stai sa apara aia spalati pe creer de alte ziare si sa inceapa sa te insulte !  

      Posibil.măine FBI să ți bată la ușă

      Poate FSB

    Iti scrii singur omagii la propriile comentarii.

    1. eu recunosc ca am scris mesajele de la 1.3 si 1.4

      pe cei de la 1 si 1.1 si 1.2 nu ii cunosc dar sint de acord cu ei  

      pe tine te deranjeaza faptul ca sint mai multi oameni care nu cred propaganda in care crezi tu ?  

      dar recunosc =sint multi oameni care cred in propaganda in care crezi si tu = dar nu toti !  

      vrem sa fim toti la fel ? 

      poate vrei si sa renuntam la nume si sa purtam un numar pe haina sau si mai bine tatuat pe antebrat ?

      ca la prizonierii nazistilor ?  

      La voi in birou sunteti cam toti la fel

    Ucraina este un stat suveran si independent si nu trebuie sa traiasca sub laba ursului . Cei care aduc elogii si laude rusilor sa se mute in rusia.

    1. tu ai curajul sa te muti in ucraina ?

      Exact cine are curaj sa se mute in Ukraina ???? Eu cred ca nimeni.. Ukrainenii sunt mai rai ca rusii ucid civili nevinovati pe criterii etnice.. maltrateaza, violeaza si sunt violenti... Iar nationalistii sunt ca si nazistii nemti nu au mama nu au tata.... Sa vedeti dupa razboi ce or sa faca ukrainenii cu armamentul primit de la americani... trafic de toate felurile, crime, atrocitati in toata Europa.....

      Nimeni nu este independent toti sunt controloati de unii sau altii. Tipic securist te trimit din tara ta asa cum fac din '90 incoace. Atat stiu nu ai ce sa le ceri. Au gonit tot tineretul din Romania si au facut tara colonia altora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb