JENS STOLTENBERG, SECRETARUL GENERAL AL NATO: "Recucerirea de către ucraineni a oraşului Liman demonstrează că ei pot respinge forţele ruse"

F.D.
Internaţional / 2 octombrie 2022

"Recucerirea de către ucraineni a oraşului Liman demonstrează că ei pot respinge forţele ruse"

Recucerirea unui oraş de pe teritoriul pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a declarat anexat la Rusia demonstrează că ucrainenii înregistreze succese şi că ei pot respinge forţele ruse, a declarat astăzi secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, informează Reuters, conform Agerpres.

"Am văzut că ei (ucrainenii) au putut să recucerească un alt oraş, Liman, iar aceasta demonstrează că ucrainenii înregistrează progrese şi pot respinge forţele ruse, datorită curajului, datorită abilităţilor lor, dar şi, desigur, datorită armelor avansate pe care SUA şi alţi aliaţi le furnizează" Kievului, a subliniat Stoltenberg într-un interviu pentru emisiunea "Meet the Press" a televiziunii americane NBC.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică oraşul strategic Liman din estul ţării "complet eliberat" de sub controlul forţelor ruse, la o zi după ce Moscova a anunţat că trupele sale au decis să se retragă din bastionul lor din nordul regiunii Doneţk.

Potrivit secretarului general al NATO, cel mai bun mod de a contracara anexarea proclamată de Rusia a unor părţi din Ucraina este de a continua să se acorde sprijin guvernului de la Kiev.

Întrebat despre cererea Ucrainei de a i se acorda în mod accelerat statutul de membru al NATO, Stoltenberg a spus că "orice decizie privind statutul de membru trebuie luată prin consens", că "toţi cei 30 de aliaţi trebuie să fie de acord să fie luată o astfel de decizie".

Jens Stoltenberg a mai declarat că NATO sprijină investigaţia asupra aparentei sabotări a gazoductelor Nord Stream care leagă Rusia de Europa prin Marea Baltică. "Orice act deliberat asupra unei infrastructuri critice a NATO va fi întâmpinat cu un răspuns ferm şi unit", a subliniat Stoltenberg.

Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate de explozii submarine în largul insulei daneze Bornholm, în Marea Baltică.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ce daca l-au ocupat ucranii, maine Kadarov il va elibera cu o postare pe tiktok.

    Ce victorie penibila ,dupa ce pierzi 20%,din tara

    1. Oculta le-a spus banderistilor sa pierda intentionat 20%,din tara doar asa ca sa se laude dupa aia cu siruri de victorii penibile.

      Rusia a anexat prin vot o regiune pe care nu controlează. :)

      Moșul ăla senil a subliniat, niciun centimetru din teritoriul ocupat nu va rămâne la Rusia. Deci, mergeți pe câmp să apărați acel centimetru. să-i dați peste nas lui Biden. :)) 

      RUSII , S-A AFLAT DE FAPT , S-AU RETRAS DIN ORASELUL ALA , '''''' LA ORDINUL SUPERIORILOR LOR , PRACTIC , FARA LUPTA !!!!!!!!!! UCRAINIENII , DOAR AU INTRAT IN EL , SI ATAT !!! NU ''''''' L-AU ELIBERAT !!!!!! '''''''. ORASUL , ''''''''A FOST CEDAT ''''''', DACA SE POATE SPUNE ASA , FIINDCA PUTIN ARE ALTE PRIORITATI , IN ALTE LOCURI , MULT MAI IMPORTANTE CA LIMAN !!!!!!!!!!! RUSIA A-SI PERMITE SA PIARDA SOLDATI , DAR ARMATA PITICULUI , NU ESTE NELIMITATA !!!!!!!!!!! IN FIECARE ZI CARE TRECE , UCRAINA RAMANE FARA NISTE OSTASI , CHIAR ZELENSKI RECUNOASTE CA 23 % DIN EFECTIVELE ''''''' LUI , CA UCRAINA E EL !!!!!!!!!!! '''''''', SANT FORMATE DIN FEMEI , DECI APROAPE 1 DIN 4 !!!!!!!!!!! BRAVO LOR , PE DE O PARTE !!!!!!!!!!!! A-SI FI CURIOS DACA S-AR ADUNA PROCENTUL ASTA SI IN ARMATA ROMANA , LA O ADICA , CU FEMEI DISPUSE SA MOARA PENTRU APARAREA VILELOR , PALATELOR SI CASTELELOR DEMNITARILOR ROMANI , AIA CARE NE IUBESC DE NU MAI POT , PE NOI , CEI MICI SI , PENTRU EI , NEINSEMNATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Cum n-au vrut să cucerească nici Kiev-ul, se vor retrage și din Donbas.

      Totul a fost un bluf.

      Hai, învață și tu niște gramatică elementară și lasă propaganda sovietică. 

      Argumentatie lipsita total de cunostinte militare

      Cunoștințelele militare valorează cât victoriile URSS și ale SUA în Afganistan.

      Fetițele alea care te deprimă pe tine își apără țara și o vor elibera, cu echipamentul adecvat. Volodea și Serghei, dotați cu pufoaică furată, o rad pe unde apucă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb