JO 2020:  Ştafeta torţei olimpice, parţial închisă publicului la Tokyo din cauza Covid-19

J.P.
Internaţional / 30 iunie 2021

Ştafeta torţei olimpice, parţial închisă publicului la Tokyo din cauza Covid-19

Anumite sectoare ale ştafetei torţei olimpice în oraşul Tokyo nu se vor desfăşura pe drumurile publice din cauza temerilor legate de coronavirus în apropierea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), au anunţat, miercuri, autorităţile locale, citate de AFP, conform Agerpres.

Ştafeta torţei olimpice, care începe la Tokyo pe 9 iulie, va avea loc în principal în cadrul unor ceremonii cu porţile închise în primele opt zile ale trecerii sale prin capitală, conform măsurilor de luptă anti-Covid, a declarat Koichi Osakabe, un responsabil al guvernului din Tokyo.

"Vom organiza în fiecare zi o ceremonie în locul unde se încheie ştafeta din ziua respectivă", a explicat acesta, adăugând că 100 de alergători vor fi afectaţi zilnic de această schimbare a programului.

Modificările se referă în principal la sectoarele ştafetei situate în afara celor 23 de departamente centrale din Tokyo. O decizie privind etapele în aceste zone centrale, mai dens populate, va fi luată ulterior, a mai spus Osakabe.

Flacăra olimpică îşi va face intrarea pe noul Stadion Olimpic din Tokyo pe 23 iulie, după ce va traversa 47 de departamente din Japonia.

În anumite departamente deja, autorităţile locale au interzis ştafeta pe drumurile publice în ultimele luni, iar purtătorii torţei vor trebui să se mulţumească cu ceremonii cu porţile închise în parcuri sau alte spaţii rezervate.

Cu aproape trei săptămâni înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, umbra pandemiei continuă să planeze asupra acestui eveniment sportiv planetar.

Organizatorii JO 2020 au actualizat săptămâna trecută regulile lor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a putea permite, conform spuselor lor, desfăşurarea Jocurilor "în deplină siguranţă", chiar dacă pandemia nu este încă sub control.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb