Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

S.B.
Internaţional / 20 februarie 2023

Joe Biden a efectuat o vizită surpriză la Kiev

Actualizare DMITRI MEDVEDEV: "După ce Biden a primit garanţii de securitate de la noi, s-a dus să jure credinţă regimului neonazist"

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, aliatul lui Vladimir Putin şi în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat astăzi pe Telegram un scurt comentariu despre vizita lui Joe Biden la Kiev, sugerând că deplasarea a fost posibilă numai după ce Moscova i-a oferit garanţii de Securitate, informează News.ro.

"Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos", a scris Dmitri Medvedev.

El a continuat acuzând NATO că în spatele ajutorului militar pe care îl oferă Kievului sunt de fapt interese de natură economică ale industriei de armament. În plus, o parte din aceste arme ar ajunge la traficanţi.

"Şi aici este important de remarcat că Occidentul livrează într-adevăr arme şi bani Kievului destul de frecvent. În cantităţi uriaşe, ceea ce permite complexului militar-industrial al ţărilor NATO să câştige bani" , a spus Medvedev. În final, el a lăsat el să se înţeleagă că o parte din arme sunt deturnate, pentru a fi vândute "teroriştilor din întreaga lume".

---

Actualizare Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

Preşedintele american Joe Biden a părăsit astăzi Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară Citeşte mai mult....

---

Actualizare DMITRO KULEBA:"Vizita lui Biden transmite Moscovei că nimănui nu îi este frică de ea"

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că vizita-surpriză a preşedintelui american Joe Biden de astăzi la Kiev transmite un semnal clar Rusiei că "nimănui nu îi este frică de tine" ...Citeşte mai mult...

---

Preşedintele Joe Biden a ajuns luni dimineaţă într-o vizită-surpriză la Kiev, informează news.ro.

Este prima sa deplasare în această ţară de la începutul invaziei Rusiei, în urmă cu aproape un an, şi este o surpriză, în condiţiile în care Casa Albă anunţase că preşedintele nu are de gând să meargă şi în Ucraina, cu ocazia deplasării sale în Polonia. Se vehicula însă că preşedintele Volodimir Zelenski - care a fost la Washington în decembrie - ar putea să vină în Polonia pentru o întâlnire cu Joe Biden.

Apariţia lui Biden la Kiev este o demonstraţie de susţinere pentru Ucraina care vine într-un moment critic al conflictului, în timp ce Rusia se pregăteşte pentru o aşteptată ofensivă de primăvară, notează CNN.

CNN relatează că Biden a zburat în Ucraina pe timp de noapte, întunericul fiind un atu, iar călătoria sa a fost ţinută secretă timp de 24 de ore.

Călătoria preşedintelui Biden la Kiev, luni, a fost învăluită în secret, o reflectare a preocupărilor de securitate legate de vizitarea unei zone de război active.

Air Force One a decolat de la baza Andrew când era încă întuneric, la ora locală 4:15, duminică. Reporterii aflaţi la bordul avionului nu au avut voie să aibă asupra lor dispozitive electronice.

Programul public al lui Biden nu a reflectat călătoria, iar oficialii Casei Albe au declarat în mod repetat săptămâna trecută că o vizită în Ucraina nu este în plan.

Sâmbătă seara, înainte de plecare, Biden a ieşit la cină cu soţia sa în Washington. El nu a mai fost văzut în public până la sosirea la Kiev, luni dimineaţă.

Ucraina este o zonă de război activ în care armata americană nu are niciun control, ceea ce face ca vizita de luni să fie diferită de călătoriile prezidenţiale anterioare în Irak sau Afganistan, notează CNN. Oficialii Casei Albe au exclus în mod repetat o vizită la începutul anului.

Biden călătoreşte cu un anturaj relativ restrâns. Îi are cu el pe consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, pe adjunctul şefului de cabinet Jen O'Malley Dillon şi asistenta personală Annie Tomasini.

Biden a vizitat Ucraina de şase ori în calitate de vicepreşedinte. Ultima sa vizită la Kiev a avut loc în ianuarie 2017, cu câteva zile înainte de a-şi părăsi funcţia. Acea vizită rămăsese până luni vizita oficialului american de rangul cel mai înalt în Ucraina, deoarece nici vicepreşedintele Pence şi nici preşedintele Trump nu au vizitat-o vreodată.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Mare veselie la Kiev

    1. La Moscova cum o fi?

      Pai iepurele de buncar Z stie ca nu-i in zodia lui, asa ca sta si tremura in vizuina.

      Dacă te interesează dute la Moscova și vezi

    Ce pisicher, se joaca de'a v'ati ascunselea.

    O surpriza pe care o banuisera multi.

    Era supriza daca ajungea la Moscova si livra Ucraina lui Putin, asa cum Churchill a livrat Romania lui Stalin, tovarasul lui de trabuc si betie. 

    Toti au fost la Kiev,

    e timpul ca si Putin sa apara 

    1. la Kiev.

      Putler nu va mai putea să viziteze nici măcar Bureația sau Cecenia.

    Deja Zelenski,Ucraina si razboiul rusnac

    devine EXTREM de plictisitor si enervant,

    mai lasati sa ne traim viata linistit si in bunastare 

    1. Nu ai voie. In bunastare nici atat ca trebuie sa sustii Ucraina. Nu te vor lasa, te vor toca pana si in somn vei spune Ucraina.

      Traiesti istorie, se va vorbi si peste 100 de ani de asta. Si tu te plictisesti?

      Ia-ti mai bine un popcorn 

    La cat este senil ma mir ca a nimerit Ucraina sau o fi crezand ca este la Moscova. Cand a vazut ca nu este Putin a plecat, nici el nu stie.

    1. La cat este senil ma mir ca are totusi mai mult curaj decat sefu' tau.

      Umbla o vorba prin sat ca baiden întâi a sunat la putin sa cera voie sa vina la Kiev, asa ca....

      "Vladut, vin la Kiev. Daca nu vrei WW3 tine-ti dreq migu' in pantaloni"

      Mai umbla o vorba ca avioanele de interceptare SUA patrulau prin apropiere, de-aia zic... 

      Da mai, curaj nu gluma. I-au anuntat pe rusi cu cateva ore inainte, tocmai pentru a recupera izmenele babetului imaculate!

      Propagandistul sovietic din tine ce-ți spune, s-ar fi dus Biden în Kiev dacă n-ar fi fost sigur? :) Și-a bătut joc de Rusia. :)

    Cu ocazia vizitei la Kiev,

    Biden era la cravata iar actorasul in zdrente,

    imagine extrem de jenanta ptr. un presedinte al Americii  

    1. L-a luat in brate pe "actoras". Lui nu i s-a parut jenant. Si fiind ales de 80 de milioane de oameni cred ca stie opinia generala a populatiei mai mult decat un ANONIMASH de pe internet..

      Chiar si asa a fost extrem de penibil ptr. Biden

      Penibil era sa fie presedintele unei tari in razboi, multi fara apa calda sau curent , imbracat la 4 ace.

    Inainte de vizita rusii si americanii au realizat o intelegere,

    ca rusii sa nu bombardeze Kievul,Putin a fost de acord fiindca

    Biden este pe placul lui 

    Media a ajuns sa conduca marea politica,

    foarte trist si rusinos ptr. politicieni,

    perspectivele lumii nu arata bine pe termen lung 

    Surpriză?????come on.....cine crede așa ceva?

    O comparatie realista trebuie facuta astfel.

    Putin a vizitat podul Kerch bombardat de ucrainieni, dupa ce acesta a fost reparat de rusi intr-un timp record care a surprins pe analistii NATO. Putin nu a cerut nicio garantie de securitate din partea Ucrainei si nici americanilor sau NATO. 

    La multe luni de la vizita lui Putin, face si Biden acelasi gest si viziteaza o zona de conflict, dar doar dupa ce s-a asigurat ca rusii stiu unde si cand va merge pentru a nu trage accidental in el. Mi se pare normal. SUA are respect pentru capabilitatile militare ale Rusiei. 

    A fost surpriza pentru Biden, care a uitat ca s-au mai intalnit in urma cu o luna.

    Biden are ceva curaj in el. Ma mir ca l-au lasat sa merga, ca el a mai vrut sa mearga in Ucraina ceva mai la inceputul razboiului si nu a fost lasat.

    Nu stiu daca sirenele alea au fost pe bune chiar dupa ce au iesit Biden si Zelenski dar cu siguranta au amintit ca e o zona de razboi.

    Azi cred ca a ajung chinezul cu planu Chinei pt pace la Putler. Sa vedem pt ca poate s-a saturat de stat prin bunkere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb