Johnson Controls a cumpărat divizia auto a Spumotim Timişoara

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 7 decembrie 2011

Producătorul american de componente pentru automobile Johnson Controls, care deţine mai multe fabrici în România, a cumpărat divizia auto a companiei Spumotim Timişoara, producătoare de spumă poliuretanică pentru sectorul de profil. Consiliul Con-curenţei din Ro-mânia şi-a dat acordul pentru această tranzacţie la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat al Johnson Controls.

Termenii tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi. Prin achiziţia Spumotim, Johnson Controls îşi adaptează capacitatea de producţie la creşterea anticipată a pieţei şi se poziţionează ca furnizor principal de componente pentru scaune din regiune.

Pe lângă produsele din spumă poliuretanică, Johnson Controls fabrică şi componente din metal pentru scaune şi mecanisme, huse şi tapiţerii pentru scaune, precum şi scaune complete.

"România este o parte importantă a pieţei auto din Estul Europei, aflată în creştere. Achiziţia Spumotim are rolul să susţină mai mulţi dintre clienţii noştri, Dacia, Ford şi Fiat, care operează unităţi de producţie în regiune", a declarat Brian Cooke, vicepreşedinte şi director general al diviziei mondiale de spumă poliuretanică a Johnson Controls Automotive Experience.

Divizia auto a Spumotim are 300 de angajaţi. Tranzacţia include sediul central al companiei şi fabrica din Timişoara, precum şi o altă fabrică din Piteşti, potrivit Mediafax.

Înainte de achiziţie, Spumotim era furnizor al Johnson Controls.

La compania din Timişoara peste 650 de persoane fizice deţin o participaţie de 96,01% din capital, alt acţionar fiind SIF Banat Crişana, cu o deţinere de 3,9%.

Grupul american mai are în Româ-nia trei fabrici, la Piteşti, Mioveni şi Ploieşti, unde produce scaune, banchete şi huse pentru mărcile grupului Renault-Nissan, Opel şi Seat.

Johnson Controls are totodată în construcţie, pe platforma Ford de la Craiova, o fabrică de scaune şi huse pentru automobile. Lucrările la această fabrică vor fi încheiate în prima parte a anului viitor, iar producţia va începe la finele lunii mai.

Subsidiara Johnson Controls România a fost înfiinţată în 2002, când a deschis o fabrică la Mioveni, urmată de construcţia în 2004 a unităţilor de producţie de la Piteşti şi Ploieşti.

Grupul de firme Johnson Controls a derulat anul trecut afaceri de aproape 35 de miliarde de dolari şi are 154.000 de angajaţi în peste 1.300 de locaţii din 125 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb