"Johnson Controls" de la Craiova va produce pentru Ford toate tipurile de scaune

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 31 ianuarie 2012

Producătorul american de componente pentru automobile Johnson Controls a inaugurat ieri, la Craiova, o fabrică de scaune destinate autovehiculelor Ford. Capacitatea fabricii poate fi extinsă pentru 1.300 de maşini pe zi, potrivit directorului fabricii, Alexandru Oprescu.

Fabrica va produce pentru Ford toate tipurile de scaune, inclusiv variantele de vârf de gamă, din piele şi cu airbag-uri laterale exclusiv pentru noul model B-Max, ce urmează a fi lansat.

"Am început construcţia acestei fabrici de la zero. Primul pas a fost să reconstruim clădirea, conform nevoilor unei fabrici de producţie moderne (...) În prezent, 100 de persoane lucrează în această fabrică. În lunile următoare vom recruta alte 60", a mai spus Oprescu.

Jeff Williams, vicepreşedintele Johnson Controls, a declarat: "România reprezintă un partener foarte important pentru Johnson Controls, întrucât estimăm o dezvoltare rapidă a industriei auto în România şi previzionăm o creştere de aproximativ 80% a pieţei de profil în următorii patru ani".

Unitatea lor de producţie se află în incinta fabricii Ford România. Williams a declarat că şepticile pe care compania urmează să le ofere Ford constau în: producţia componentelor scaunelor (structură, spumă, tapiţerie), cât şi asamblarea finală în regim sincron (just-in-time), iar produsul final urmează să fie livrat fabricii Ford aflată în incinta alăturată.

Reprezentantul Johnson Controls a spus că noua facilitate îşi va corela producţia cu cea de automobile de la B-Max, întrucât va furniza scaune doar pentru această uzină.

Compania americană va produce la Craiova scaune care vor echipa toate versiunile B-Max. Alexandru Oprescu a declarat că o parte din componentele utilizate la asamblarea scaunului urmează să fie produse în alte fabrici din ţară ale Johnson Controls.

În total, Johnson Controls are în România nouă unităţi de producţie, luând în calcul şi achiziţia recentă a celor două fabrici Spumotim Timişoara.

"Johnson Controls este în permanentă căutare de oportunităţi şi suntem deschişi la alte eventuale achiziţii, întrucât căutăm în permanenţă să ne extindem portofoliul", a spus Williams.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii (MMFPS), Valentin Mocanu, a precizat la deschiderea oficială a fabricii: "Inaugurarea fabricii Johnson Controls va spori considerabil dezvoltarea regiunii Dolj, având un impact deosebit asupra ocupării forţei de muncă. Perspectivele economice ale României depind în mare măsură de contextul economic general dificil din Europa, însă, în ciuda acestuia, România dispune de atuuri reale, cum sunt calitatea şi pregătirea profesională a forţei de muncă, resursele naturale, situaţia geografică, tradiţia industriei de automobile, expertiza în domeniul noilor tehnologii, pe care trebuie să le valorifice pentru a depăşi criza economică".

În România, JC mai deţine o fabrică de asamblare a scaunelor auto, cinci fabrici de producţie a componentelor de scaune şi recent a achiziţionat compania românească Spumotim SA, cu cele două fabrici de spumă deţinute de aceasta. Fabrica de asamblare scaune de la Mioveni produce pentru Dacia. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca în urma deschiderii fabricii numărul total de angajaţi din ţara noastră să depăşească 4.500.

Subsidiara Johnson Controls România a fost înfiinţată în 2002, când a deschis o fabrică la Mioveni, urmată de construcţia în 2004 a unităţilor de producţie de la Piteşti şi Ploieşti.

"În ultimii 20 de ani, investiţiile directe americane au constituit un motor al creşterii economice şi al prosperităţii în România. Între ţările noastre există un parteneriat puternic bazat pe aspiraţii şi valori comune", a declarat, la deschiderea oficială, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein.

Domnia sa a mai precizat că un element critic al parteneriatului strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite este reprezentat de relaţia comercială dintre cele două ţări, iar investiţia JC de la Craiova este un bun exemplu în acest sens.

"Motivaţia investiţiei de la Craiova constă în calitatea şi productivitatea ridicată a forţei de muncă", a mai adăugat Gittenstein.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb