JOI: Preşedintele Emmanuel Macron va prezenta priorităţile preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene

G.B
Internaţional / 6 decembrie 2021

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron va susţine joi o conferinţă de presă în care va prezenta priorităţile preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene care va începe pe 1 ianuarie 2022, transmite AFP, citată de Agerpres.

Joi, la ora 16:00 (15:00 GMT), la Palatul Elysee, şeful statului francez "va prezenta principalele priorităţi europene pe care Franţa le va susţine în timpul preşedinţiei", potrivit administraţiei prezidenţiale, într-un context al dezbaterilor la nivel european concentrate pe teme precum primirea migranţilor sau locul UE în lume.

Emmanuel Macron, care se prezintă ca un european convins, a comunicat în mai multe rânduri importanţa pe care o acordă acestei preşedinţii semestriale care va coincide cu campaniile electorale pentru alegerile prezidenţiale din Franţa (10 şi 24 aprilie) şi cu scrutinul legislativ programat pentru luna iunie.

Obiectivele sale vizează consolidarea suveranităţii europene, în special prin autonomie militară, reformarea acordurilor Schengen, promovarea pachetului în domeniul climei şi reconstruirea unui tratat de pace şi prietenie cu Africa sub egida UE.

Exercitarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE va permite Franţei să modereze dezbaterile prin stabilirea ordinii de zi a reuniunilor şi, astfel, să îşi promoveze priorităţile.

Un summit dedicat apărării este planificat să fie organizat în primele trei luni ale preşedinţiei, eveniment în cadrul căruia vor fi organizate cele mai importante întâlniri, înaintea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Macron va dezvălui joi lista oraşelor în care vor fi organizate mai multe evenimente în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, precum şi logo-ul acesteia.

Totodată, premierul Jean Castex urmează să se întâlnească în aceeaşi zi cu preşedinţii grupurilor politice din Parlamentul European şi cu preşedintele instituţiei, David Sassoli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb