Josep Borrell pledează pentru încetarea violenţelor între israelieni şi palestinieni

G.D.
Internaţional / 8 aprilie 2023

Josep Borrell pledează pentru încetarea violenţelor între israelieni şi palestinieni

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru afaceri externe, Josep Borrell, a cerut astăzi încetarea violenţelor în Israel, teritoriile palestiniene ocupate şi Liban şi a subliniat că, deşi Israelul "are dreptul să se apere", orice răspuns trebuie să fie "proporţional", transmite EFE, conform Agerpres.

"UE cere încetarea imediată a violenţelor. Trebuie făcut tot posibilul pentru a preveni extinderea conflictului. Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de cea mai mare reţinere, să evite o nouă escaladare şi să promoveze calmul în timpul sărbătorilor religioase în curs", a declarat Borrell, citat într-un comunicat de presă, după escaladarea tensiunii dintre israelieni şi palestinieni din ultimele zile.

Nu mai departe de ieri, un italian a fost ucis şi cel puţin cinci persoane au fost rănite într-un schimb de focuri şi un incident în care a fost implicat un autoturism la Tel Aviv, în timp ce două femei israeliene au fost ucise şi o a treia a fost grav rănită într-un presupus atac palestinian cu armă de foc comis în nordul Cisiordaniei ocupate.

"Aseară au avut loc din nou atacuri teroriste letale la Tel Aviv, dintre care unul a provocat moartea unui turist italian. UE condamnă pe deplin toate aceste acte de violenţă. Trebuie să înceteze'', a îndemnat Borrell, care a cerut, de asemenea, să fie respectat statutul locurilor sfinte.

În numele Celor 27, Borrell a condamnat şi atacurile cu rachete ''fără discernământ'' împotriva Israelului din Gaza şi Liban şi a subliniat că "Israelul are dreptul să se apere" dar, "în acelaşi timp, orice răspuns trebuie să fie proporţional".

Acţiunile coincid cu o escaladare a tensiunii dintre israelieni şi palestinieni, care au început miercuri cu ciocniri între poliţie şi credincioşii musulmani la Moscheea Al Aqsa din Ierusalim şi au continuat cu schimburi importante de focuri cu miliţiile palestiniene din Fâşia Gaza şi din sudul Libanului.

Toate aceste violenţe au loc în a treia vineri a Ramadanului - care coincide cu Pesah (Paştele evreiesc) şi Vinerea Mare la catolici - o zi deosebit de tensionată în Ierusalim, când sute de mii de musulmani merg să se roage la moscheea Al Aqsa, unde inclusiv ieri dimineaţă s-au produs incidente minore cu poliţia.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mosule iesi la pensie ca esti penibil…

    Oare incetarea violentei intre occident si Rusia,

    cand va cere acest politician "minunat" 

    1. cand o va cere si putinelu

      alt politician "minunat" 

    Vrem incetarea violentelor intre ucrainieni si rusi in primul rand pt ca sunt aici in Europa. Parca a innebunit toata lumea: Rusia a atacat Ucraina, Coreea de N sicaneaza Coreea de Sud si invers, China cu India se-mpusca la granita, China vrea sa invaadeze Taiwan(care oricum oficial ar fi tot China), acum Israel cu Palestina si Liban. In Franta e un fel de revolutie.

    A innebunit toata lumea?? 

    1. Naivu-le.O pace durabila ar reduc ,drastic,numaul mancatorilor de rahat.

      reduce si numarul mancatorilor de rahat rusesc?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb