Josep Borrell: "Toate părţile trebuie să evite o escaladare în Orientul Mijlociu"

F.D.
Internaţional / 3 februarie

Josep Borrell: "Toate părţile trebuie să evite o escaladare în Orientul Mijlociu"

Toate părţile trebuie "să evite o escaladare" în Orientul Mijlociu şi ca situaţia să devină "explozivă", a avertizat sâmbătă şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, după loviturile americane în Siria şi Irak din cursul nopţii, relatează AFP.

"Toată lumea trebuie să încerce să evite ca situaţia să devină explozivă", a declarat Borrell, întrebat despre loviturile americane, cu puţin înaintea unei reuniuni informale la Bruxelles a miniştrilor de externe din statele UE.

Evocând mai general situaţia din Fâşia Gaza, din sudul Libanului şi loviturile din Irak şi Siria, el a avertizat asupra riscului de escaladare.

"Orientul Mijlociu este butoi cu pulbere care poate exploda. De aceea noi am decis această misiune navală (în Marea Roşie) şi facem apel către toată lumea să evite o escaladare", a afirmat Borrell.

Statele Unite au anunţat vineri că au întreprins cu "succes" lovituri de represalii vizând forţe de elită iraniene şi grupări pro-iraniene în Irak şi Siria, preşedintele Joe Biden avertizând că ele "vor continua."

Operaţiunea a durat în jur de 30 de minute şi a fost "un succes", a declarat Casa Albă, dând din nou asigurări că nu doreşte un "război" cu Iranul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Haideti sa vedem si alte perspective .O data ce toate natiunile (unele nou venite )in UE si Germania se federalizeza impreuna si o data cu trasarea (transeele ce delimiteaza granitele )granitelor noi intre Rusia si Ucraina putem redefini cum vor sta lucrurile in viitor pe masura ce organizatiile teroriste dispar din Orientul Mijlociu .Rusia va ramine pe aceste aliniamente dar va ceda Crimeea .Orientul mijlociu nou format (dupa ce Israel termina de revendicat noul teritoriu ocupat si dupa ce teroristii sunt ifrinti iar rusii sunt alungati ) se aliaza total cu noua Uniune Europeana .Evident Rusia nu are nevoie de Ucraina iar din cite se vede face jocul UE in plan global .Finalul ne va arata refacerea vechiului Imperiu al lui Alexandru Machedon undeva la un interval de timp cuprins intre 6 si 10 ani .Deja Franta se inarmeaza punind la bataie , in urmatorii cinci ani ,420 de miliarde de euro iar Germania probabil dublu .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb