JPMORGAN: "Rusia a reuşit să-şi redirecţioneze exporturile de petrol după sancţiunile impuse de Europa"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2022

"Rusia a reuşit să-şi redirecţioneze exporturile de petrol după sancţiunile impuse de Europa"

India şi China şi-au intensificat achiziţiile de ţiţei rusesc, conform băncii americane

Rusia a reuşit să-şi redirecţioneze exporturile de petrol după sancţiunile impuse de Europa fără perturbări majore, iar scăderea aşteptată a producţiei "nu a apărut niciodată", conform JPMorgan, scrie Business Insider.

Producţia peste aşteptări a Rusiei, alături de eliberarea unor cantităţi de petrol din rezervele strategice globale, explică deprecierea recentă a preţului ţiţeiului, spune Natasha Kaneva, şeful departamentului de cercetare mărfuri din cadrul băncii, într-o notă adresată clineţilor.

Exporturile de petrol ale Rusiei către Europa - cea mai mare piaţă a sa - au scăzut relativ brusc în 2022, după restricţiile autoimpuse de companii, în urma invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin la sfârşitul lunii februarie.

Cu toate acestea, Moscova a reuşit să îşi direcţioneze exporturile către Asia, India şi China în special intensificându-şi achiziţiile de ţiţei rusesc. Recent, o creştere a cererii interne a făcut ca producţia Rusiei de petrol să revină la nivelurile dinaintea războiului, conform Business Insider.

"Piaţa a fost prea pesimistă cu privire la capacitatea Rusiei de a-şi redirecţiona volumele către alţi cumpărători. Exporturile Rusiei s-au ajustat către alţi cumpărători, fără o întrerupere gravă a producţiei", au spus Kaneva şi echipa sa. "În cel mai rău scenariu, piaţa vedea o pierdere de trei milioane de barili pe zi din producţia Rusiei, combinată cu cererea record de vară. În realitate, asta nu s-a întâmplat".

JPMorgan se aşteaptă ca producţia de petrol a Rusiei să urce la 9,95 milioane de barili pe zi în al treilea trimestru, faţă de 9,76 milioane de barili pe zi produşi în acelaşi trimestru al anului trecut. Pentru 2023, banca crede că producţia va scădea uşor, la 9,5 milioane de barili pe zi, rămânând totuşi ridicată în ciuda interdicţiilor Uniunii Europene asupra celei mai mari părţi a exporturilor ţării.

Preţurile petrolului au scăzut în ultimele săptămâni, oferta globală fiind mai mare decât aşteptările, în timp ce cererea este probabil să scadă în următoarele luni, pe măsură ce economia mondială încetineşte. Ţiţeiul WTI, referinţa din Statele Unite, a scăzut cu aproximativ 10% în ultima lună, tranzacţionându-se vineri la ora 16:00 la 98,8 dolari pe baril.

Veniturile din petrol şi gaze ale Rusiei au ajutat guvernul lui Putin să susţină rubla, atenuând o parte din presiunea pusă asupra economiei de sancţiunile aplicate de occident. Totuşi, aşteptările sunt ca economia Rusiei să scadă puternic în acest an.

Academicieni de la Yale, conduşi de Jeffrey Sonnenfeld, au spus într-un studiu publicat săptămâna trecută că sancţiunile occidentale "schilodesc în mod catastrofal" economia rusă, producţia internă încetinind dramatic, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In sfarsit, incep sa recunoasca si instrumentele Ocultei ca sanctiunile impuse de americani si europeni, Rusiei, sunt ca o frectie la piciorul de lemn, ba mai mult, le afecteaza primilor economiile intr-un mod catastrofal!

    Dăăăăă! Era evident ca asa va fi si ca liderii europeni isi dau (si ne dau si noua prin ricoșeu) cu tesla in c**ie.

    Dar eu zic, sa stam la iarna cu 15 grade in casa, fara apa caldă, sa facem dus o data pe lună si sa asteptam sa plângă Putin in pumni ca ce sanctiuni i-am mai aplicat!

    Direct in bașcheti l-am lovit!  

    1. de industria de ingrasaminte romaneasca,nimeni nu pomeneste,totul,la mintea apvistilor se rezuma la caldura si apa calda si aia cu carente,de industrie,numai de bine!

      i-am sanctionat,unde sunt analistii care spuneau ca scoaterea de la SWIFT e nucleara aplicata Rusiei!

      se pare ca nu,vom intra cu totii in recesiune,se vor tipari bani cu duiumul,dar cred ca se profileaza cateva tari mari care vor evita aceasta maculatura fara acoperire,ceilalti tac si inghit ca de nu,le apare o aripa democratica in tara si ulterior un razboi civil! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb