Jucătorii de pe piaţa auto din România oferă reduceri şi de 8.000 euro pentru a-şi mări vânzările

N.I.
Companii #Auto / 12 iulie 2009

Producătorii şi importatorii auto din România oferă discounturi de până la 8.000 de euro pentru modelele aflate pe stoc, plătesc TVA-ul şi garantează finanţarea pentru orice venit în încercarea de a impusiona vânzările în perioada de criză economică.

Producătorul local şi leaderul vânzărilor de pe piaţa internă, cu un total de 18.140 unităţi, Dacia, are până la sfârşitul acestei luni promoţii atât pentru gama de autoturisme, cât şi pentru modelele van şi pick-up.

Până la 31 iulie, pentru Logan, MCV, Sandero şi Stepway, Dacia oferă cadou aerul condiţionat, precum şi dobânzi promoţionale la leasing începând cu 0%. Pentru credit, Dacia oferă şi asigurarea Casco pe un an gratuită şi avans zero. Oferta de finanţare şi creditare este similară şi în cazul Van-ului şi a pick-up-ului, modele pentru care Dacia oferă şi plata avansului de 15%.

Promoţia de credit este realizată de RCI Finanţare România în parteneriat cu BRD-GSG şi Asiban, iar promoţia de leasing este realizată cu RCI Leasing România IFN.

Totodată, Dacia dublează prima de casare de 3.800 lei pentru achiziţionarea de maşini prin Programul Rabla.

Ofertă similară, de dublare a primei de casare pentru achiziţionarea unei maşini în cadrul Programului de înnoire a parcului auto naţional, are şi Ford.

Totodată, Romcar, importatorul Ford pentru România, propune în această perioadă discounturi de la 2.000 la 7.000 de euro pentru modele aflate pe stoc.

Astfel, pentru modele Mondeo cu motorizările de 2.2 TDCi, de 2.3 PFi şi de 2.5T, discountul este de 5.355 euro din preţul de listă cu TVA inclus. Gama Mondeo, alte versiuni de stoc decât cele trei anterior menţionate, beneficiază de un discount de 4.760 euro din preţul de listă cu TVA inclus. Noul Ford Focus cu motorizare 1.8 TDCi, în patru şi cinci uşi, cu anumite configuraţii de stoc, are o reducere de 2.023 euro din preţul de lista cu TVA inclus. Pentru celelalte versiuni, discountul este de 1.765 euro din preţul de listă cu TVA inclus. Monovolumele S-MAX şi Galaxy beneficiază de reduceri de 5.593 euro, respectiv 6.783 euro din preţul de listă cu TVA inclus, iar SUV-ul Kuga de stoc are reduceri de preţ de până la 7.300 euro. Pentru autoutilitara Transit, discounturile sunt cuprinse între 4.974 euro şi 7.378 euro, iar pentru Ford Connect Van reducerile variază între 3.570 euro şi 3.925 euro din preţul de listă cu TVA inclus.

AutoItalia, importatorul Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong, Maserati, Infiniti, Honda motociclete şi Segway, oferă în luna iulie discounturi semnificative pentru modelele Fiat aflate pe stoc. Astfel, la modelul Linea, model 2008, reducerea este de 3.800 euro cu TVA, oferta fiind valabilă pentru versiuni benzină T-Jet şi Diesel Multijet, Dynamic şi Emotion. La modelul Punto Clasic 2008, reducerea este de 2.100 de euro cu TVA, şi se aplică versiunilor Diesel Multijet, iar pentru modelul Doblo Panorama 2008 discountul este de 3.800 de euro cu TVA, pentru versiunile Diesel Multijet.

Pentru gama de modele 2009, reducerile sunt cuprinse între 678 euro cu TVA la Panda 4X4 şi 2.246 la Linea.

Sunt exceptate de la campania de reduceri modele Fiat 500, indiferent dacă au fost fabricate în 2008 sau 2009.

Totodată sunt propuse noi oferte de finanţare, prin programele Fiat 40 şi Fiat 50, cu avansuri de 40%, respectiv 50% din valoarea celor 10 modele comercializate şi achitarea diferenţei după 13, respectiv 18 luni cu posibilitatea de eşalonare pe trei, respectiv doi ani a sumei rămase. Totodată, AutoItalia desfăşoară, pe parcursul întregului an, campania Leasing pentru oricine. Prin acesta, indiferent de salariu se poate achiziţiona orice model din gama comercializată cu un avans de numai 2009 euro.

Ofertele de finanţare sunt realizate prin Impuls Leasing.

Trust Motors, importatorul Peugeot în România, plăteşte TVA-ul pentru toate modele din gama de autoturisme comercializată. Totodată, reprezentanţa locală a constructorului francez oferă sistemul MyDeal, prin care garantează finanţarea pentru orice model comercializat indiferent de venitul cumpărătorului. Durata finanţării este de la 12 la 60 de luni, iar comisioanele sunt zero.

Şi Chevrolet a demarat o campanie de discounturi care, potrivit companiei, a adus în trimestrul doi o creştere de 74% a vânzărilor comparativ cu primul trimestru, respectiv de la 658 la 1.142 unităţi.

Astfel, şi în trimestrul trei modelul Spark este disponibil cu o reducere de 17% până la 30 septembrie în limita stocului. În cazul modelului Aveo Sedan, discountul este de până la 25.8%, dar doar până la 31 iulie 2009, iar în variantele cu trei şi cinci uşi reducerile sunt de până la 24.5%. Pentru modelul Lacetti patru, cinci uşi si sport wagon, reducerile sunt de 39% până la 31 august. În cazul modelului Lacetti WTCC Street edition, discountul este de până la 28,55%.

La rândul său, Toyota se bazează în această perioadă pe promoţii adresate unui stoc limitat de maşini din cadrul modelelor Aygo, Auris, Corolla Sedan, Prius, RAV4, Land Cruiser 120, Land Cruiser V8, Hilux şi Hiace. În luna iulie, pentru modelul Land Cruiser 120 există discount-uri de până la 7.936 Euro (TVA inclus) şi, în plus, prin alegerea versiunii cu cinci locuri, taxa de înmatriculare va fi zero. Totodată, de la 1 iulie 2009 Toyota a lansat programul Optimo adresat, în limita stocului disponibil, modelelor Yaris în cinci uşi prin care se oferă accesorizări de top la preţuri apropiate de cele ale modelelor de bază.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb