KASPERSKY:  42% dintre gamerii profesionişti îşi fac griji cu privire la starea lor de sănătate mintală

S.B.
Miscellanea / 18 octombrie 2022

42% dintre gamerii profesionişti îşi fac griji cu privire la starea lor de sănătate mintală

Un sondaj recent, comandat de Kaspersky, a arătat că sănătatea mintală este unul dintre factorii principali care îi preocupă pe gamerii profesionişti, cei implicaţi în eSport (42%) fiind mai îngrijoraţi de starea lor mintală decât alte categorii de gameri.

Aceştia acordă o atenţie deosebită obiceiurilor şi stilului de viaţă sănătos - 38% au grijă de pregătirea mentală adecvată şi 34% nu uită să doarmă suficient. În schimb, 40% dintre eSport Pros preferă să joace continuu pentru a îmbunătăţi nivelul de performanţă, decât să ia mai multe pauze pentru somn sau să mănânce alimente mai sănătoase.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Universitatea din Winchester, sănătatea mintală este un subiect foarte răspândit în rândul pasionaţilor eSport, la un nivel comparabil cu alte sporturi profesioniste, cum ar fi fotbalul. Rezultatele arată, de asemenea, că jucătorii profesionişti se pot confrunta cu probleme de somn, epuizare şi anxietate socială.

Sondajul Kaspersky demonstrează că gamerii profesionişti - mai mult decât alţii - îşi fac griji pentru sănătatea mintală, iar 82% dintre profesioniştii eSport sunt de acord că starea de sănătate este esenţială pentru performanţa de top în gaming.

În plus, gamerii profesionişti îşi tratează sănătatea în mod mai responsabil. În special, profesioniştii eSport acordă atenţie în mare parte obiceiurilor sănătoase - 34% se gândesc să doarmă suficient, 38% nu uită de pregătirea mintală şi 32% fac pauze pentru a se mişca atunci când este posibil.

De asemenea, 40% dintre profesioniştii eSport nu sunt de acord să joace continuu, ci vor lua mai multe pauze pentru somn sau vor mânca alimente mai sănătoase pentru a-şi îmbunătăţi performanţa. Prin comparaţie, însă, 59% dintre gamerii de top ar prefera să se joace decât să aibă pauze sănătoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb