KASPERSKY Explozia sesiunilor de votare bazate pe blockchain: numărul acestora s-a triplat anul trecut

Comunicate de presă / 16 aprilie 2021

Explozia sesiunilor de votare bazate pe blockchain: numărul acestora s-a triplat anul trecut

Între decembrie 2020 şi februarie 2021, s-au desfăşurat de trei ori mai multe sesiuni de vot pe Polys, o platformă de votare bazată pe blockchain de la Kaspersky Innovation Hub, comparativ cu anul precedent. Creşterea a ieşit la iveală în urma analizei metadatelor anonimizate de pe platformă. În timp ce primele două sectoare cele mai active în ceea ce priveşte ponderea sesiunilor de vot au rămas aceleaşi - entităţi educaţionale şi ONG-uri, gama celorlalte sectoare s-a schimbat în această perioadă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Măsurile impuse de pandemie care, până în martie 2020, ajunseseră în peste 100 de ţări, au schimbat multe aspecte din rutina zilnică a oamenilor, impunând tranziţia către mediul online, inclusiv cu aspecte ce ţin de muncă, cumpărături şi interacţiuni sociale. Cercetarea sesiunilor anonimizate de pe platforma de vot bazată pe blockchain, Polys, subliniază faptul că oamenii au început, de asemenea, să ia decizii comune prin acest punct de acces online.

Pentru a vedea cum a afectat pandemia amploarea votului la distanţă, cercetătorii au examinat statistici cu trei luni înainte de adoptarea măsurilor globale, începând din decembrie 2019. Acestea au fost apoi comparate cu rezultatele din decembrie 2020 - februarie 2021.

În această perioadă, cel mai activ segment pentru votul online a fost cel al educaţiei - 60% din sesiuni au fost desfăşurate de organizaţii din acest domeniu, în timp ce acum un an acest segment reprezenta doar 43% în sondaje. Au urmat organizaţiile neguvernamentale, care au efectuat 17% din sesiuni prin această metodă, ceea ce reprezintă cu două puncte procentuale mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă de acum un an. Ponderea în rândul organizaţiilor şi partidelor guvernamentale a crescut, de asemenea, de la 6% la 10%. Acest lucru a conturat acest segment ca fiind a treilea cel mai activ, înlocuind voturile pe probleme de afaceri.

Aceasta nu este singura schimbare observată pe parcursul anului. Deoarece întâlnirile în grupuri mari au fost în general evitate, mai puţin de 1% din voturi s-au ţinut la evenimente publice, în timp ce anterior, 7% din sesiuni se încadrau în această categorie. Experţii au observat, de asemenea, că deciziile comune privind iniţiativele locale au scăzut, de asemenea, de la 3% în decembrie 2019 - februarie 2020, la 1% pe parcursul anului trecut, sugerând că astfel de proiecte au fost suspendate. Cu toate acestea, în decembrie 2020 - februarie 2021, ponderea lor a revenit la 3%, pe măsură ce au revenit discuţiile despre iniţiativele locale.

"Interesul şi încrederea în votul prin blockchain au crescut semnificativ. În ultimul an, oamenii nu numai că s-au întors la platforma noastră, dar şi-au sfătuit şi prietenii şi colegii să o testeze. De exemplu, am văzut că, după voturile online în educaţie, şi companiile locale au început să voteze pe platforma noastră. Date fiind măsurile de autoizolare, votul online securizat a devenit aproape singura modalitate de a continua proiectele colaborative, ceea ce a accelerat adoptarea acestei măsuri", spune Alexander Sazonov, Director de Produs, Polys.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb