Kaspersky: Organizaţiile se îndreaptă către medii cloud hibride şi adoptă tehnologii de software de containerizare

F.D.
Companii / 9 iulie

Kaspersky: Organizaţiile se îndreaptă către medii cloud hibride şi adoptă tehnologii de software de containerizare

Un număr din ce în ce mai mare de organizaţii se îndreaptă către medii cloud hibride şi adoptă tehnologii de software de containerizare, ceea ce duce la o nevoie presantă de soluţii îmbunătăţite de securitate a volumului de lucru în cloud, a constatat un nou studiu. Angajându-se într-o misiune de explorare a complexităţii cloud-ului hibrid şi a tehnologiilor native din cloud, Kaspersky şi ISG şi-au unit forţele într-un efort de cercetare cuprinzător pentru a înţelege şi analiza acest nou mediu. Colaborarea lor a implicat sondarea a 310 lideri de companii mari, inclusiv CISO şi CTO, responsabili pentru investiţii strategice în tehnologie într-o gamă largă de industrii, în 12 ţări, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În colaborare cu ISG, Kaspersky a descoperit factori critici care modelează adoptarea cloud-ului hibrid şi a tehnologiilor native din cloud în rândul companiilor mari în cadrul cercetării lor comune. Iată principalele constatări care au reieşit din această cercetare:

Sondajul subliniază o migrare rapidă către mediile hibride cloud şi adoptarea pe scară largă a tehnologiilor software de containerizare. Aproape fiecare organizaţie este dornică să-şi îmbunătăţească capacităţile native din cloud, valorificând atât infrastructurile on-premise, cât şi cele cloud şi extinzând strategiile de dezvoltare containerizată. Având în vedere că 71% dintre organizaţii folosesc deja platforme publice de cloud şi 96% plănuiesc să adopte tehnologiile cloud-native în următorii doi ani, importanţa momentului este incontestabilă. În plus, aproape trei sferturi din organizaţii se pregătesc să adopte tehnologia de containerizare pentru a se adapta la sarcinile de lucru în schimbare dinamică.

În ciuda adoptării crescute a cloud-ului, soluţiile de securitate cibernetică se luptă să ţină pasul cu provocările de securitate în evoluţie asociate cu cloud-ul hibrid şi mediile containerizate. Jumătate dintre organizaţiile chestionate se confruntă în continuare cu provocările legate de securitatea datelor şi de conformitate, în timp ce investiţia în instrumente de securizare a volumului de lucru în cloud a devenit o prioritate de top pentru 54% dintre respondenţi.

Reflectând importanţa din ce în ce mai mare a măsurilor de securitate în cloud, trei din cinci respondenţi subliniază urgenţa monitorizării şi soluţionării proactive a configuraţiilor greşite ale timpului de execuţie ale activelor cloud. În plus, peste jumătate dintre respondenţi caută soluţii de securitate pentru volumul de lucru în cloud cu monitorizare continuă şi capabilităţi de răspuns automat.

Pe măsură ce containerizarea câştigă teren, 51% dintre participanţi intenţionează să investească în soluţii pentru urmărirea în timp real a încălcărilor şi alertelor asupra conformităţii containerelor, 43% acordând prioritate investiţiilor în protocoalele de securitate shift-left.

Potrivit rezultatelor sondajului, organizaţiile care trec la medii cloud hibride şi tehnologii de containerizare ar beneficia de o soluţie de securitate cuprinzătoare. Această soluţie ar trebui să includă mecanisme de predicţie bazate pe AI şi ML actualizate în mod constant, care analizează comportamentul utilizatorilor pentru a detecta şi a atenua atacurile, asigurând astfel politici solide de protecţie a datelor.

O platformă unificată care să protejeze la nivel endpoint, serverele şi sarcinile de lucru în cloud, este esenţială. Această platformă ar trebui să cuprindă gestionarea centralizată a identităţii şi brokerii de securitate pentru acces la cloud (CASB) pentru a spori vizibilitatea securităţii şi pentru a implementa măsuri de securitate zero-trust.

În plus, fluxurile integrate personalizate de informaţii despre ameninţări sunt cruciale pentru serviciile cloud hibride, oferind analize în timp real, bogate în context, ale rutelor ameninţărilor în mediile cloud, inclusiv informaţii despre originile ameninţărilor, tactici, tehnici şi proceduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb