KELEMEN HUNOR: "2018 va fi un an dificil, luptăm pentru dreptul de a ne menţine şi apăra identitatea"

V.D
Politică / 14 ianuarie 2018

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Turda, că anul 2018 va fi unul dificil, afirmând că în secolul al XXI-lea minoritatea maghiară luptă pentru a-şi menţine şi apăra identitatea.

"Viitorul nostru depinde de modul în care percepem trecutul. Anul 2018 este şi va fi un an dificil. Dacă în 1568 libertatea religioasă şi-a găsit rezolvarea, va fi uşor să găsim rezolvarea în acest an sau în viitorul apropiat pentru a răspunde cerinţelor minorităţii naţionale care îşi cere libertatea religioasă, de confesiune, de existenţă? Va fi uşor să înţelegem de ce există aceste cereri? În secolul al XXI-lea luptăm pentru dreptul de a menţine şi apăra identitatea şi a avea dreptul de a ne decide viitorul, iar, având această libertate de a decide, sperăm că nu vom flutura lângă drapele, aşa cum ni s-a promis alaltăieri'', a spus Kelemen Hunor, la manifestările religioase organizate cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la proclamarea Edictului Libertăţii Religioase, organizate de Biserica Unitariană.

Printre participanţii la manifestări se numără preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, ministrul Resurselor Umane din Guvernul Ungariei, Balog Zoltan, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, şi episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Luptati doar pentru slabirea Romaniei ai ruperea ei, dar nu veti avea nici o sansa!

    la drepturile pe care le aveti (mai multe decat romanii) nu va lipseste decat o bataie cu ranga!!!

    1. Buna!

      .....Sunt primul din Ardeal care o sa ma iau la BAIONETA cu Hunor...Vezi ca daca mai ne "calci" mult pe identitatea noastra ...o sa c-am fugi peste granita.

    Fiind un titnut inconjurat de romani cu autonomia lor nu pot face nimic.

    Mai simplu ar fi sa-i lasam sa se usuce ca fasolea.....si sa-i taxam pina la exterminare. 

    Tov Hunor,identitatea se pierde ,nu din cauza romanilor,ci chiar a subiectilor.Adica minoritatii pe care,chipurile,o reprezentati si nu o manipulati.Tiganii sunt pe teritoriul nostru de secole, si nu si au pierdut identitatea....Mai reflectati !

    "Viitorul nostru depinde de modul în care percepem trecutul..". Din pacate extrageti tendentios doar ce va convine din trecut. In 1568 s-a liberalizat credinta in Transilvania dar, dupa doar 3 ani s-a revenit, religiile armeana, ortodoxa, mozaica redevenind doar tolerate si nu inter pares.

    Mai acuzati ca nu se respecta ceea ce au promis romanii ungurilor in 1918, fara a sufla o vorba, nici pomeneala sa va asumati, despre refuzul maghiarilor de a primi mana intinsa atunci. Batalioanele secuiesti, instalarea comunismului in Ungaria lui 1919, razboiul dus de Bela Kuhn, despre astea cand vorbiti? Lasati oamenii in pace, romani, maghiari, sa-si traiasca viata impreuna, nu-i mai otarati. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb