KLAUS IOHANNIS: "15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgenţă"

C.B.
Miscellanea / 9 mai 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că peste o săptămână expiră starea de urgenţă, dar acest lucru nu înseamnă că epidemia s-a terminat.

"15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgenţă, dar, din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni", a spus Iohannis.

El a spus că, din păcate, "epidemia este între noi".

Klaus Iohannis a vizitat, împreună cu premierul Unitatea de Suport Medical Covid-19 din Târgu Mureş, spunând că aceasta este, practic, o secţie externă a spitalului.

"Am venit aici pentru că doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea multor autorităţi, un exemplu foarte bun de colaborare şi în plan local şi cu autorităţile centrale. Această Sală Polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcţională în câteva zile. De menţionat, din păcate, aici la Târgu Mureş, au fost relativ multe cazuri de Covid-19 şi mi-a plăcut că au fost prevăzător şi au instalat toţi cei implicaţi, Consiliul Judeţean, Prefectura, Universitatea, Ministerul Sănătăţii, spitalul care va deservi unitatea în timp util această extensie pentru a fi pregătiţi", a afirmat Iohannis.

"Avem şi astăzi, probabil aţi văzut datele, peste 300, 320 de cazuri noi şi vreau să atrag atenţia asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgenţă. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Epidemia este între noi, trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mişcăm un pic mai liber, să nu avem o explozie de infecţii noi. Sunt reguli simple, trebuie să păstrăm distanţa, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi şi de cei cu care relaţionăm. Deci, încă o dată, 15 mai este doar un termen administrativ când se termină starea de urgenţă, dar, din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni, cu mari sacrificii şi ştiu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgenţă. Vă doresc tuturor multă sănătate!

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sictir, tradator de neam si de tara nenorocit! In loc sa-ti atragi respectul neamului ti-ai atras ura si scarba unui intreg popor, concurandu-l pe Basescu la acest capitol. Nici macar n-ai stofa de dictator, nu esti nici 10% din ce a fost Ceausescu. Un ogar al vestului imperialist, atat !

    1. Pana acum era un mos nebun care il facea pe Iohannis poponar si toate cele scarboase.Posta anonim bosorogul.Nu stiu ce s-a intamplat cu el ori l-au internat la psihiatrie,ori a murit de Covid insa tu cu certitudine i-ai luat locul cu un delir si mai si!Doamne fereste!

    vad ca sunt multi distrusi pe aici, mai frustratilor, injurati daca asta e singurul lucru pe care-l putiti face...

    Aduceti imediat viata din Romania la normalul pre-pandemie SUB TOATE ASPECTELE

    Romania se indreapta spre o mare miscare sociala violenta, un potential sinistru social cu multi morti. 

    Iesiti din jocul OMS-ului.  

    E doar un joc initiat cu scopuri extrem de ascunse si perfide 

    Este un avertisment foarte serios.

    Sunteti pe punctul de a trece granita dintre o situatie sociala controlata si una necontrolata. 

    Sictir, trădător de țară!

    Suntem oameni liberi, nu e niciun "termen administrativ", drepturile și libertățile umane NU sunt negociabile și NU pot fi îngrădite prin Ordonanță de Urgență, după voința partidului de la putere. 

    Iohannis nu înțelege că ocolind Parlamentul, sfidează o țară, și se trebui acuzat de înaltă trădare și basculat de la putere, până nu e prea târziu.

    Explicati-i lu Iohannis ca nu exista in Constitutie "termene administrative" referitoare la respectarea drepturilor omului. Sa se inscrie la un control psihiatric, ca nu i-a delegat nimeni competente sa hotarasca in privinta limitarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, numai Parlamentul are asemenea atributii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb