KLAUS IOHANNIS: "Este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate"

G.B
Politică / 1 septembrie 2021

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că este fundamental ca partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să ajungă la un "numitor comun atunci când miza este de o importanţă capitală pentru români", transmite Agerpres.

"Perioada luptelor electorale s-a încheiat, guvernarea nu este despre competiţia dintre un partid sau altul, nu este despre competiţiile din interiorul partidelor sau cele dintre un lider sau altul. Guvernarea şi legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români, nu pentru vreun interes vremelnic de partid. Dincolo de viziunile diferite, fireşti, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanţă capitală pentru români. De aceea, îmi doresc să văd de la partidele aflate la guvernare un bun exemplu de eficienţă, de dialog şi de democraţie. Şi când spun democraţie, mă refer şi la un mod democratic de funcţionare, în primul rând în propriile formaţiuni politice", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că "alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui prin orice mijloace un lider cu un alt lider, ci sunt despre competiţie de proiecte, despre dezbateri care să conducă la modernizare, eficientizare şi înnoire, în aşa fel încât rezultatul final să fie atingerea unui nivel şi mai bun de reprezentare a românilor".

"Ştiu că în coaliţie există multă dorinţă de a guverna bine şi multe intenţii lăudabile. O parte dintre rezultate se văd deja. Însă mai sunt destule de învăţat din ce nu a mers bine în ultimii ani. Inclusiv opoziţia are multe de învăţat şi noi, cu toţii, trebuie să fim mai implicaţi să livrăm rezultate şi să ducem la capăt reformele pe care le-am promis. Parlamentul creează o punte între societate şi legile ţării, de aceea premisele actuale pot conduce la acele reforme profunde de care ţara noastră are nevoie", a adăugat şeful statului.

El a subliniat că domeniile justiţiei, educaţiei, sănătăţii, administraţiei publice au nevoie să fie aşezate pe baze solide.

"Cu puterea de care dispune prin Constituţie, responsabilitatea Parlamentului este una pe măsură. De aceea, în speranţa unei sesiuni parlamentare cu reuşite notabile, solicit întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului şi ai Executivului cumpătare, echilibru şi deschidere la dialog!", a subliniat preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. pestele de la cap se impute....stimate dulap!

    Era imputit de acum 7 ani dar lumea nu a vrut nici sa vada nici sa auda

    Fără aprobarea ta Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Gorghiu etc nu i-ar fi dat aripi lui Câțu! Apoi la cum se gudura Câțu pe lângă tine e clar că puteai sa-l potolesti!

    Tu esti vinovatul principal !  

    Pe de altă parte Orban nu merită nimic. Vrea pensii speciale pentru primari!!?

    Băi voi liberalii sunteți nebuni? 

    Domnule Presedinte,

    Acest guvern este creatia dv, membrii si structura au fost agreate de dv., el a fost instalat de dv. si el corespunde cerintelor de "guvern al mau" In activitatea lui se regasesc ideile si proiectele cu care ati ajuns Presedinte si pe care le-ati fluturat imbracat in celebra geaca la manifestatiile "rezist"  

    Pana acum se vede insa ca, in contrast cu asteptarile noastre, atat de la un presedinte de etnie germana cat si ca posesor al "guvernului mau" , ati dat gres din plin.  

    Ce se intampla cu guvernarea Romaniei este in fapt un circ si o competitie de necinste si reavointa indreptate impotriva poporului roman si de distrugere a Romaniei.  

    Acest guvern de "specialisti" in inginerii financiare, va aduce saracie si chinuri poporului roman.

    Asa ca nu aveti pentruce va mandrii ca ati orchestrat si ati dat administrarea tarii pe mana unor asemenea indivizi. Dimpotriva  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb