KLAUS IOHANNIS:  România va beneficia de fonduri europene considerabile

G.U.
Fonduri Europene / 11 iunie 2020

 România va beneficia de fonduri europene considerabile

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul evenimentului "Ziua întreprinzătorilor din România" în care afirmă că ţara noastră va beneficia de fonduri europene considerabile şi subliniază că este nevoie de pregătirea cu "maximă seriozitate a celor mai adecvate proiecte", potrivit Agerpres.

"Cunoaştem cu toţii modul în care actuala criză generată de coronavirus şi-a pus amprenta asupra economiilor naţionale. Nu cred că mai există în prezent vreun sector economic neafectat sau vreun întreprinzător care să nu-şi pună probleme de adaptare pentru a-şi putea continua activitatea. Au fost luni grele, luni de izolare şi distanţare socială, în care mediul de afaceri şi Guvernul au făcut eforturi pentru menţinerea locurilor de muncă din economie şi mutarea în online a activităţilor, acolo unde a fost posibil. Astfel, au fost găsite soluţii pentru şomajul tehnic, pentru asigurarea lichidităţii în economie, cât şi pentru suspendarea unor obligaţii ale celor afectaţi de criză. (...) Vestea bună este că nu trebuie să facem faţă singuri acestei perioade dificile. Negocierile la nivel european au prefigurat finanţări consistente pentru a sprijini relansarea economiei. România va beneficia de fonduri considerabile, în mare parte nerambursabile. În acest sens, avem nevoie să pregătim cu maximă seriozitate cele mai adecvate proiecte, care să-şi multiplice efectele în dezvoltarea pe termen lung a României", se arată în mesajul şefului statului transmis de către consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

El punctează că un nou model economic pentru România înseamnă accelerarea digitalizării, securitate energetică, investiţii în infrastructură şi dezvoltarea de competenţe relevante pentru piaţa muncii.

"Acestea sunt doar câteva dintre direcţiile de dezvoltare pentru care Guvernul acordă o importanţă sporită contribuţiei mediului de afaceri. Aceste direcţii de dezvoltare vor conduce la creşterea competitivităţii economice a României. Flexibilizarea pieţei muncii, inclusiv prin finanţarea unor scheme de adaptare a programului de muncă, precum şi gestionarea riscurilor de şomaj sunt obiective care depind, în ultimă instanţă, nu doar de cadrul de reglementare, ci şi de deciziile dumneavoastră, ale întreprinzătorilor. Este important să privim cu încredere spre viitor, să stimulăm investiţiile şi protejarea locurilor de muncă, însă şi mai important este să continuăm să ne implicăm cu toţii în cel mai constructiv mod cu putinţă. Sunt convins că, împreună, vom reuşi să depăşim această perioadă critică şi să creştem şansele de succes ale României antreprenoriale!", spune Iohannis.

Şeful statului subliniază că "întreprinzătorii găsesc forţa de a se adapta şi de a genera schimbare, în ciuda presiunii la care economia a fost supusă, dar şi a incertitudinilor care persistă în continuare în funcţionarea pieţelor".

El susţine că guvernarea anterioară a lăsat într-o situaţie "precară" aparatul administrativ, finanţele publice şi încrederea în instituţiile statului, dar că că există soluţii de sprijin din partea autorităţilor.

"Iar adevărata sursă a schimbării pe care ne-o dorim va fi modul în care oamenii de afaceri şi angajaţii se vor raporta la aceste soluţii", mai spune Iohannis în mesaj.

Şeful statului aminteşte că a invitat mediul de afaceri, încă de la începutul crizei, să fie un partener activ pentru Guvern, în dezbaterea şi selectarea unor intervenţii adecvate contextului de criză şi dă asigurări că această colaborare va continua.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ar fi cazul sa mai facem ceva in tara asta,ca de distrus si furat,s-a facut prea mult.

    Daca o sa se repeada nelegiuitii pe " fondurile consistente" praful o sa se aleaga de "accelerarea digitalizării, securitate energetică, investiţii în infrastructură şi dezvoltarea de competenţe relevante pentru piaţa muncii".

    " Impreună, vom reuşi să depăşim această perioadă critică şi să creştem şansele de succes ale României antreprenoriale!" Va referiti la D-stra si la oamenii de afaceri cinstiti. Sa va ajute Dumnezeu. Ca daca vin cei ca hienele din vremea lui Basescu, ca oltenii, crinutele, bourenii, vladestii, cocosii, rudelii, blondele de la inter si, ca cine ii mai stie, toti cei care au carat euroii "restituiti" cu camioanele si acum traiesc ca vai de ei fara venituri, prin Monaco si... , fondurile consistente o sa fie nesemnificative. Si nu mai o aveti nici pe Codruta sa le dea peste mana.  

    Domnule presedinte,

    Puteti fi un om providential pentru Romania, asa cum ati fost ca primar, pentru Sibiu. Romania se afla pe un fagas favorabil, inrern si international si puteti, desigur cu mari eforturi sa o smulgeti din mana nelegiuitilor si sa o indreptati catre"prosperitate", asa cum nu demult ati spus. Ca nu lipsa fondurilor a fost si este problema Romaniei, problema Romaniei o reprezinta nelegiuitii.  

    Ca daca analizam atent la ce se intampla cu partidele politice si facem o apreciere a nivelului de cinste  

    ( desigur mai bine de necinste) a celor din fruntea lor, nu este greu sa ajungem la concluzia ca: 

    - la PSD, fura toti, dar cate putin. 

    Ulterior toti cei care au furat, baga pe sub usa plicul, pentru "campania electorala" 

    La ei nu exista protectie in fata legii, cine fura este pe cont propriu si scapa cine poate.  

    - La fostul PDL Basescu, au furat cei care au avut acces la ciolan, cei care au putut. Fura cine poate, a fost deviza lor.  

    Ulterior, unii, din sumele imense au "cotizat "la campania" elenuteasca, sperand intr-o minune. Altii lucizi si destepti, nu au risipit euroii furati cu atata truda si traiesc, ca vai de ei, imprastiati prin tarile calde.  

    Nimeni nu poate si nu a putut sa le faca nimic acestor "politicien"i, unii dati la fund, altii dusi in siguranta pe la Parlamentul EU. Desigur din motive "strict secrete de importanta deosebita". Chiar si "Zeita dreptatii" Codruta a fost pusa in dificultate in raport cu ei 

    - Acum, in actuala guvernare, a aparut o noua " inginerie" a hotilor din politica. Daca bagati de seama, la PNL nu fura toata lumea, nu fura nici toti cei de sus, acum fura doar unul. Si vom descoperii ca sumele furate de el sunt imense si desigur irecuperabile, conform legislatiei romanesti si" europene" . Si poporul roman va ramane iar cu degetul in gura. Chestie de mioritism.  

    - Cei mai mici fura din ce ramane, firimituri si lacrimeaza, unii pe la usa URS, altii ... si isi ascut ghearele, doar doar vor ajunge si ei la ciolan.  

    Asa ca domnule Presedinte, frumos, dar greu. Dar, poate d-vtra puteti apara de hotii politicieni, aceste fonduri consistente. Ca aici este problema.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb