Konica Minolta inaugurează un Centru pentru Dezvoltare Software în India

comunicat Konica
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 iulie 2007

Konica Minolta Group a inaugurat recent un Centru pentru Dezvoltare Software în India printr-un parteneriat cu HCL Technologies Ltd, companie indiană de top în dezvoltarea serviciilor IT.

Dezvoltarea rapidă a reţelelor şi diversificarea aplicaţiilor a condus la o creştere a numărului şi tipurilor de aplicaţii software necesare pentru dezvoltarea echipamentelor multifuncţionale şi a imprimantelor - produse de bază din portofoliul de echipamente pentru mediul office ale Konica Minolta. Creşterea este spectaculoasă, aproape egalând-o pe cea a telefoanelor celulare şi a aparatelor digitale de uz personal, iar previziunile sunt de continuare a creşterii cu circa 50% anual. Ca parte importantă din planul de afaceri pe termen mediu, Konica Minolta a început să caute un partener prin intermediul căruia să îşi asigure forţe stabile de dezvoltare şi furnizare de software.

HCL Technologies a fost principalul candidat al Konica Minolta pentru un parteneriat în dezvoltarea de software. In baza acordului de parteneriat, centrul pentru dezvoltare Konica Minolta s-a constituit în cadrul sediului HCL Technologies. Pentru început, în acest centru vor lucra circa 50 persoane, urmând ca până la sfârşitul anului fiscal 2008 numărul acestora să crească la 240.

Obiectul de activitate al Centrului pentru dezvoltare este conceperea de aplicaţii software pentru echipamentele multifuncţionale şi pentru imprimante, dezvoltarea de programe software care să ofere soluţii în funcţie de cerinţele specifice ale utilizatorilor, şi software pentru ecografe - produse importante ale Konica Minolta din domeniul medical.

India este recunoscută la nivel mondial pentru posiblităţile de dezvoltare de produse software de calitate, iar HCL Technologies şi-a demonstrat experienţa în acest domeniu, dezvoltând produse pentru mari companii din Statele Unite şi din Europa. Konica Minolta a colaborat în ultimii ani cu HCL Technologies în vederea dezvoltării de software pentru aplicaţiile sale în domeniul medical, şi a apreciat atât excelenţa tehnică, cât şi abilităţile de management ale partenerului indian, stabilindu-se astfel o relaţie de încredere între cele două companii.

Konica Minolta îşi va concentra în acest timp resursele interne pentru dezvoltarea tehnologiilor sale de bază: tehnologia de prelucrare a imaginii - patentată de Konica Minolta - şi dezvoltarea funcţiilor echipamentelor multifuncţionale. Prin aceasta, compania îşi propune să îşi diversifice tehnologiile de bază şi să accelereze dezvoltarea de noi produse care să înglobeze aceste tehnologii.

Lărgirea gamei de activitate prin dezvoltare de software implică şi evaluarea calităţii unui număr sporit de produse de software. Pentru a asigura o resursă stabilă în procesul de evaluare a calităţii, Konica Minolta a fondat în luna mai a acestui an o companie de evaluare a calităţii în Dalian, China, care-şi va începe activitatea până la sfârşitul lunii iulie.

Prin această structură tripartită - dezvoltarea tehnologiilor de bază în Japonia, dezvoltarea aplicaţiilor software în India şi evaluarea calităţii în China - Konica Minolta îşi va accelera procesul de dezvoltare de software îmbunătăţindu-i în acelaşi timp calitatea şi eficienţa.

Informaţii despre HCL Technologies Ltd.

Sediu: Noida, India

Fondată: Noiembrie 1991

Preşedinte şi CEO: Shiv Nadar

Angajaţi: 40129 (martie 2007)

Vânzări anuale: 1270 mil. USD

Domeniu: Servicii dezvoltare software (74%)

Servicii infrastructura IT (13%)

Servicii BPO (13%)

Website:www.hcltech.com

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation initiata in ianuarie 2003 si finalizata in octombrie 2003 prin infiintarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions Romania a pastrat structurile si canalele de vanzari ale Minolta Romania, beneficiind de experienta de peste 10 ani de existenta pe piata romaneasca si o retea de distributie de peste 80 de parteneri. Ca si in anii precedenti, rezultatele anului 2006, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania. Konica Minolta Business Solutions Romania distribuie si asigura servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale si ofera solutii complete de management al documentelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb