Kovesi, DNA: "Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

A.A
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 15 februarie 2018

Kovesi, DNA: "Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

"Procurorii au acţionat legal"

"Nu am niciun motiv să îmi dau demisia, am respectat legea în tot ce am făcut"

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, aseară la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că "asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţi trimişi în judecată spun neadevăruri sau părţi de adevăr", iar justiţia este sub asalt de peste un an de zile.

"Nu cred că acest atac este întâmplător", a spus şefa DNA, precizând: "Acest atac nu este despre Kovesi. El vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor. Pentru ce suntem atacaţi? Pentru că ne-am făcut treaba?"

Domnia sa a mai precizat că nu are nici un motiv să demisioneze, pentru că a respectat legea în tot ce a făcut.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public începând de duminică seară, a solicitat DNA Ploieşti şi a primit, în cursul zilei de ieri, un raport privind stadiul dosarelor vizându-i pe membrii familiei Cosma şi aspectele presupus nelegale. Ea a spus că a trimis acest raport şi procurorului general.

Kovesi a precizat că la DNA Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze în care au fost audiaţi membri ai familiei Cosma, amintind că Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, au şi o condamnare la 5 ani, respectiv opt ani de închisoare.

Conform şefei DNA, Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare: "De foarte multe ori, prezenţa sa a fost solicitată de procurori, în special când a fost audiat ca inculpat, dar de foarte multe ori, din proprie iniţiativă, s-a prezentat şi a formulat denunţuri cu privire la fapte de corupţie".

După pronunţarea sentinţei de condamnare, care nu e definitivă, aceşti inculpaţi condamnaţi în prima instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să îi ajute să obţină o pedeapsă mai mică, a mai spus şefa DNA.

Vineri, 9 februarie, persoane din anturajul familiei Cosma s-au prezentat la sediul DNA Ploieşti încercând să intimideze procurorii sub forma unor avertismente de difuzare în presă a unor înregistrări trunchiate de natură să compromită procurorii, a adăugat Laura Kovesi: "Evident că procurorii nu au cedat, pentru că ştiu că au respectat legea". Potrivit acesteia, persoana care s-a prezentat vineri la DNA a susţinut că duminică va apărea la televizor, să distrugă pe toată lumea, că o să iasă un scandal fantastic şi că "e ditamai regia făcută". Procurorilor li s-a cerut expres să cadă la pace, a precizat Kovesi, adăugând că "procurorii nu au cedat pentru că ştiu că nu au falsificat probe".

Duminică seara au apărut exact acele situaţii descrise încă de vineri de persoane din anturajul inculpaţilor, a mai spus Kovesi.

Conferinţa şefei DNA vine în contextul în care Vlad Cosma, fiul fostului şef al CJ Prahova, a lansat un uriaş scandal, prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu.

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare în care Vlad Cosma lansează acuzaţii grave la adresa fostului procuror DNA Mircea Negulescu, recent exclus din magistratură, şi a şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Dezvăluirile lui Vlad Cosma arată că, din punctul său de vedere, procurorii DNA Ploieşti ar fi încercat să planteze, cu ajutorul lui, probe într-un dosar ce îi vizează pe Sebastian Ghiţă şi pe Victor Ponta - probe pe care însuşi Ghiţă şi le-a asumat, fiind vorba de înscrisuri.

Pe de altă parte, procurorii spun că interceptările prezentate de Vlad Cosma fac parte dintr-un colaj bine pus la punct, în condiţiile în care ar exista deja la DNA un dosar privind acuzaţii de şantaj la adresa apropiaţilor lui Cosma. Ei susţin că ar fi existat un plan de compromitere a procurorilor anti-corupţie, inclusiv a şefei DNA şi au prezentat stenograme în acest sens.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Incepe sa devina cam mare coincidenta ... nicio zi fara sa pupam clanta DNA .. criptoprostanul e pe frecventa?

    PS: rog autorul sa nu o mai arda anonim .. Dane ..asuma-ti meritele omule.. 

    1. A fost un recital Kovesi cu o femeie matura, perfect argumentata, calma si cerebrala. Fara a fi neaparat un fan al justitiei roamanesti, Kovesi m-a impresionat profund prin logica echilibru si argumentarea oricarui raspuns. Dupa o singura conferinta de presa, ani de propaganda sterila s-au spulberat. Kovesi a demonstrat ca DNA are si inteligenta, nu numai siretenie si forta bruta. O fi nevoie si de forta bruta in lupta cu alde Cosma dar bine ca inteligenta conduce.

      Daca asta e reperul tau de inteligenta e grav.

    Iote, cum se mai olicaie postacii anti-DNA! PSD-isti cu justitiarul Dragnea la goarna, alde Tariceanu de la ALDE, PNL-isti pe stil vechi, fosti PDL vopsiti PNL, UDMR-isti, PMP-isti cu Mos BASESCU pirat, minoritari, independenti si transsexuali, toti rasculatii pentru dreptate si democratie, se ratoiesc in postari demne, vedea-v-as la Jilva, la parnaie cu voi nu in subsolul articolului, huuuoooo, manca-v-ar ciuma-n Madagascar!

    1. Cu 100 000 de securiști, Securitatea chiar dacă ar mai exista n-am avea de unde să știm pentru că este peste tot și-n toate.

      O mențiune aș avea, totuși. Ai uitat de partidul Securității finanțat direct în contul lui Plicușor Dan. USR cred că-i zice.

      Nu vor ajunge toți Galibarzii la pârnaie, dar vârfurile Securității simt deja fiori reci. :) 

      Pe langa festivalul disperat al inculpatilor avem placerea sa va urmarim si in festivalul disperat al postacilor ;-)

      Pe lângă rețeaua de informatori, Securitatea se baza și pe micii infractori selectați de Miliție.

      Pe de o parte avem mafia securistă, de partea cealaltă, propaganda securistă, iar amândouă se scaldă în mulțimea de țuțări mononeuronați care nu pot traversa singuri strada. 

      Sa tii cu penalii e o dovada clara ca esti securist, tovarase locotenent. Oricat veti striga "Securitatea" va da de gol cashketa de militian si pensia grasa pe care o sugeti de la buget incepand cu minunata varsta de 42 de ani.

      Asa ca nimeni nu va mai crede, puteti sa va zvarcoliti cat vreti. Adevarul l-au aflat romanii oricate productii record sau lupte imaginare cu imperialistii aruncati in public. #PENALILOR 

      De ce ții cu penalii Kovesi, Lazăr, Coldea, Maior și milițienii securiști Negulescu, Onea, Alrfed?

      Sandi Matei este tânăr pensionar handicapat de dreapta, la numai 41 de ani. Uitați-vă-n propria tabără. :) 

      Mai bine sa tin ca tine, tovarase locotenent, cu Dragnea singurul BUGETAR cinstit care si-a cumparat din salariul de bugetar o VILA LA ALEXANDRIA si un HOTEL IN BRAZILIA? Tovarase securist credeti ca daca tipati "Securitatea" va mai crede cineva cu minciuni ca Dragnea care n-ar fi hot sau cu Tariceanu care alaturi de cele 6 sotii cu acte aoara familia teaditionala?? Cat de prosti ne credeti, ciumatilor #PENALI de la psd?

      Tăriceanu nu este penal pentru că a avut 6 soții. O fi având omul calități pe care tu nu le ai.

      O vilă la Alexandria are valoarea unui apartament normal din centrul Bucureștiului. În centrul Bucureștiului locuiesc numai penali? 

      Huooo, #penalilor !!! La puscarieeee, secutistilor psdalde!!!

      O vila in Alexandria (resedinta de judet) in centru, cu iesire la doua sreazi, cu teren de tenis, cu nocturna, cu piscina si cu 6 etaje costa cat un apartament din Bucuresti? Si daddy Dragnea a cumparat-o din salariul sau de BUGETAR fara sa fure?

      Iar Tariceanu, cu marturie minciniasa, sperjur si basca 6 neveste cu acte e dumnezeul la care te inchini si-i pupi ghiulul??? 

      Tovarase locotenent Rila Securila cat de prosti credeti ca sunt romanii ca sa creada asa ceva? Chiar ne credeti idioti, #PENALILOR ?!!? 

      Mai treci pe la școala de îndobitocire sa-ți textele noi, ai rămas în urma si te faci de râs.

      Plicușor Dan nu mai este demult șeful USR :-) 

    In primul rand e de apreciat faptul ca 2 ore a raspuns in picioare la toate tampeniile. Acum trebuie sa recunoastem ca in afara de Tolo cu obsesiile lui si fixurile lui si Oanta de la PROTV care au pus intrebari serioase, celelalte maimute doar transmiteau intrebari din redactii ca sa aiba vedetele subiecte de talk-show, intrebari care se repetau doar ca sa o enerveze pe Kovesi. In al doilea rand e de remarcat cum se manipuleaza ex-post aceeasi conferinta in functie de tabara la care te uiti. De-aia e bine ca fiecare om care e cat de cat interesat de ce se intampla sa gandeasca cu capul propriu sa fie informat si sa se uite la toate posturile nu numai la unu. Asta daca vrei sa fii obiectiv si echilibrat. Si in al treilea rand Kovesi a fost surprinzator de calma si echilibrata nefiind aroganta sau dispretuitoare cu reporterii (cu mici puseuri dar nesemnificative). Asta intr-o perioada in care toate tunurile sunt pe ea. Acum ramane de vazut miscarea in plic a lui Tudorel.

    1. Azi ii da jet lui k.

      azi asaltul final al hotilor

      Procuror Mircea Negulescu: El poate… pe mine nu m-au lasat sa il iau pe evaziune si pe spalare ca era mort demult (n.r – deputatul Sebastian Ghita)

      Deputat Vlad Cosma: De ce nu te-au lasat? 

      Procuror Mircea Negulescu: Nu venise vremea atunci, nu stiu 

      Deputat Vlad Cosma: Si acum? De ce nu te lasa acum pe evaziune? 

      Procuror Mircea Negulescu: Pentru ca nu vreau eu sa ies la inaintare. A zis ca e mai bine asa. 

    Kovesi a mai spus odata ca procurori au actionat corect dar intre timp Negulescu a fost suspendat.Daca Negulescu inca nu era la DNA si facea ce se auzea din iregistrari(impreuna cu cei de la DNA) atunci ce au facut dupa ce a intrat la DNA?Discursul de aseara se aseamana cu discursul presedintelui amarican inaintea interventiei in Irac(arme nucleatre) care nu s-au gasit.DNA trebuie sa existe dar trebuie curatat de aceia care fac abuzuri si introdusa legea raspunderi magistratilor.Este adevarat ca depinde putin de noi.Ce mai suntem?O colonie.Aproximativ 50% din teritoriul tari este a strainilor etc etc.Altii decid pentru noi.

    Asaltul final al excrocilor a fost cu legea retrocedarilor integrale.De fapt si pana atunci tot distrugerea tari se facea.

    1. De ce spui că este asaltul final? Nu mai rezistă Securitatea?

    In conditiile in care pe argumente logice nu se poate discuta, un gand pentru sustinatorii doamnei Kovesi .. mai precis o urare .. avand in vedere sustinerea pe care o aratati pentru actiunile DNA sub conducerea doamnei Kovesi, va urez ca voi si familiile voastre sa aveti parte in viata voastra, (prin orice circumstanta) de sanatate si dreptate, in masura in care dosarele instrumentate de DNA respecta cadrul legal si doamna Kovesi o o fiinta cinstita, care nu face jocuri politice.. cam atat

    PS: se exclud din urare oameni care o sustin pe doamna Kovesi doar din simplul motiv ca sunt prosti si nu inteleg prea multe din viata 

    1. Hahahaha Bun comentariul. Felicitari!

    Dupa ce ani de zile televizunile aservite coruptilor m-au facut sa cred ca romanii sunt o natie de mizerabili ieftini,japite stridente,mahalagii si mahalageoaice,cocalari isterici etc,etc, apare aceasta Doamna (intentionat cu d mare) si-mi reda speranta ca totusi acest popor mai are,inca resurse si ca inca nu suntem invinsi de mizerie morala.Mutumesc, Doamna!

    1. Se va bucura și de respectul meu peste 20 de ani, după ce va ieși din detenție.

    .....D-na KOVESI la interviul maraton de 2 0re i-a facut No Kaut atat pe ziaristi prezenti la conferinta de presa cat si pe cei din culisele televiziunilor A3 si R Tv.

    O persoana demna functiei cu mult echilibru si calma si-a organizat personal aceasta conferinta si care a incercat sa raspunda cu mult calm tuturor intrebarilor puse de "ceata " de ziaristi care uni dintre ei au fost secundati din culisele televiziunilor A3 si R.TV .conduse stim de doi MAFIOTI si INCULPATI Voiculescu si GHITA. 

    Felicitari Kovesi .. 

    Acum pot sa afirm cu certitudine cine face parte din Statul Paralel ..mult invocat de PSD/ALDE  

    Fata de un Stat cu o constructie de Normalitate...au construit acest Stat Paralel cine alceva decat acesti MAFIOTI,AGEAMII...CORUPTI si MINCINOSI..care timp de 28/29 de ani au avut timp sa-si puna bazele unui clan de mafioti si sa aduca aceasta tara in halul in care se gaseste ea acuma.

     

    1. Unde-s protocoalele echilibrate dintre Securitatea stalinistă și procuratura securistă?

      V-a lovit statul paralel la temelie. Vă arde ca pe șoareci. 

      .....Dute si bea o cafea si apoi treci la culcare....deoarece se vede ca nu-ti mai gasesti cuvintele necesare......Ati intrat TOTI astia din PSD/ALDE in delir......

    Fără DNA Țara ar fi pe ARĂTURĂ; sărită de pe ȘINĂ !!!

    1. Ministrul pușcăriat Sandu a denunțat doi ambasadori SUA în dosarul Microsoft.

      Kovesi s-a grăbit cu prescriere. 

      Cine sunt megahoții?

      Securitatea cu protecția lui Lazăr și Kovesi. 

      Fostul presedinte ,BASESCU. SPUNEA :suntem o tara de mafioti dand exemplul pe COLDEA ,SRI ,PE KIOVESI ,DNA SI PE BOGDAN ,judecatorii din sistem (SI O SPUN EU CARE STIU FOARTE BINE-BASESCU.)

      Am facut o greseala. BASESCU aspus ,suntem un STAT MAFIOT ,nu o tara de mafioti (SCUZE!)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb