ZIARUL BURSA

15 februarie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Cine ne intoxică cu gazul din Marea Neagră: Viktor Orban sau Teodor Meleşcanu?

EXPORTUL DE GAZE CĂTRE UNGARIA - VEZI VIDEO Cine ne intoxică cu gazul din Marea Neagră: Viktor Orban sau Teodor Meleşcanu?

A.S.Companii / 15 februarie 2018

Premierul ungar Viktor Orban a contrariat, la finalul săptămânii trecute, opinia publică din România, anunţând, la Budapesta, că Ungaria va importa în viitor cantităţi semnificative de gaze din România, reducând, astfel, dependenţa de gazele ruseşti. Afirmaţiile liderului de la Budapesta au inflamat presa din România, dar şi pe unii politicieni şi analişti, care au susţinut că un astfel de demers ar însemna trădarea intereselor naţionale.

Iohannis l-a pasat pe Piperea consilierilor

DUPĂ CE AVOCATUL A CERUT O DISCUŢIE DESPRE PRACTICA NEUNITARĂ A JUSTIŢIEI ÎN PROCESELE CU BĂNCILE Iohannis l-a pasat pe Piperea consilierilor

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 15 februarie 2018

Preşedintele ţării Klaus Iohannis l-a pasat pe avocatul Gheorghe Piperea, avocatul clienţilor în procesele cu băncile, unor consilieri, după ce specialistul solicitase o audienţă pentru discutarea pe marginea practicii neunitare a justiţiei în cazurile deschise împotriva instituţiilor de credit.

Un sistem învechit şi ineficient - asigurările de sănătate

Un sistem învechit şi ineficient - asigurările de sănătate

THEODOR STOLOJANBănci-Asigurări / 15 februarie 2018

Aşa zisa "revoluţie fiscală" a generat o confuzie deplină şi în sistemul naţional de asigurări de sănătate. Pe bandă rulantă, se scot ordonanţe de urgenţă pentru a cârpi acest sistem şi a se găsi soluţii, astfel încât, potrivit noului principiu de guvernare, "nimeni să nu piardă" la salariul net, ca urmare a aces­tei "revoluţii fis­cale".

Senatorii au votat ca operaţiunile petroliere offshore să fie scutite de supraimpozit

Senatorii au votat ca operaţiunile petroliere offshore să fie scutite de supraimpozit

ADINA ARDELEANUPolitică / 15 februarie 2018

Senatul a adoptat, luni, Proiectul de lege 408/2017 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, păstrând articolul referitor la o scutire de impozit pentru operaţiunile petroliere offshore, dar şi ca sumele percepute până acum de la operatori să fie restituite sub formă de credit fiscal.

Kovesi, DNA: "Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

Kovesi, DNA: "Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor"

A.AAnticorupţie / 15 februarie 2018

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, aseară la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că "asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţi trimişi în judecată spun neadevăruri sau părţi de adevăr", iar justiţia este sub asalt de peste un an de zile.

Potrivit deciziei instanţei, din cei patru ani de închisoare se va scădea perioada în care Horia Georgescu (foto) a stat în arest preventiv, respectiv 18 martie 2015 - 9 iulie 2015. În plus, Horia Georgescu nu are voie să ocupe o funcţie publică pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei.

ÎN DOSARUL PRIVIND DESPĂGUBIRILE DE LA ANRP Fostul şef al ANI Horia Georgescu, condamnat la 4 ani închisoare cu executare

(A.G.)Anticorupţie / 15 februarie 2018

Fostul şef al ANI Horia Georgescu a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare în dosarul privind despăgubirile de la ANRP.

Potrivit deciziei instanţei, din cei patru ani de închisoare se va scădea perioada în care Georgescu a stat în arest preventiv, respectiv 18 martie 2015 - 9 iulie 2015. În plus, Horia Georgescu nu are voie să ocupe o funcţie publică pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei.

INS: Rata anuală a inflaţiei - 4,3%, în ianuarie

INS: Rata anuală a inflaţiei - 4,3%, în ianuarie

E.O.Macroeconomie / 15 februarie 2018

Rata anuală a inflaţiei a fost de 4,3%, în luna ianuarie 2018, conform cifrelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile de consum au crescut cu 0,8%, în prima lună a acestui an comparativ cu ultima lună din 2017. Rata medie a inflaţiei, în ultimele 12 luni (februarie 2017 - ianuarie 2018) faţă de anul precedent (februarie 2016 - ianuarie 2017), a fost de 1,7%.

Siegfried Mureşan: "Investitorii străini au nevoie de un mediu fiscal şi economic previzibil, vor să-şi facă planuri de afaceri şi de investiţii pe care să le poată respecta. Or, acest lucru este imposibil cu PSD-ALDE, care guvernează după ureche".

SIEGFRIED MUREŞAN, DUPĂ CE INS A ANUNŢAT CĂ PIB-UL NOSTRU A CRESCUT CU 7%, ÎN 2017: "Suntem din nou la un pas de criză"

EMILIA OLESCUCompanii / 15 februarie 2018

Economia noastră a crescut cu 7%, anul trecut faţă de 2016, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).

Acesta subliniază că Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere de 6,9% pe seria brută şi de 7% pe seria ajustată sezonier, în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Diferenţe financiare uriaşe

EUROPA LEAGUE Diferenţe financiare uriaşe

D.N.Sport / 15 februarie 2018

Duelul dintre FCSB şi Lazio Roma este unul dintre cele mai dezechilibrate, din punct de vedere financiar, din şaisprezecimile Europa League. Sportiv, încă se mai poate spune că orice rezultat este posibil şi că soarta calificării nu este decisă. Financiar, discrepanţele sunt uriaşe şi şansele ca o echipă autohtonă să ajungă la nivelul uneia de top sunt minime.

Rusia, interesată să investească în IPO-ul "Aramco"

Rusia, interesată să investească în IPO-ul "Aramco"

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 februarie 2018

Băncile ruseşti şi un fond comun de investiţii Rusia-China vor să participe la oferta publică iniţială (IPO) pe care o va lansa compania petrolieră saudită "Aramco", potrivit şefului unui fond suveran de investiţii din Rusia, anunţă Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"LeasePlan" se va lista la Amsterdam, în iunie

"LeasePlan" se va lista la Amsterdam, în iunie

A.V.Internaţional / 15 februarie 2018

"LeasePlan", una dintre cele mai mari companii de leasing de automobile din lume, intenţionează să se lanseze pe Bursa din Amsterdam în iunie, conform afirmaţiilor făcute de directorul executiv al acesteia, Tex Gunning, citat de...

MACRO NEWSLETTER 15 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 15 februarie 2018

Internaţional / 15 februarie 2018

Preţurile de consum din SUA au crescut peste aşteptări în ianuarie 2018, cu o rată lunară de 0,5%, după un avans de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a menţinut la 2,1%.

Volum de doar 24 milioane de lei

BVB Volum de doar 24 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 15 februarie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti a încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în teritoriul pozitiv, majoritatea cotaţiilor emitenţilor listaţi înregistrând creşteri.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo