Kraft Foods şi Heinz au ajuns la un acord pentru a fuziona

Companii / 25 martie 2015

Kraft Foods şi Heinz au ajuns la un acord pentru a fuziona

Actualizare 15:34

Kraft Foods Group şi H. J. Heinz au ajuns la un acord pentru a fuziune, tranzacţie în urma căreia va fi creată The Kraft Heinz Company, cu venituri de 28 de miliarde de dolari, al cincilea mare jucător din industria alimentelor şi băuturii la nivel mondial, transmite MarketWatch.

Compania Heinz este deţinută de Berkshire Hathaway, al cărei proprietar este miliardarul american Warren Buffett, şi de fondul de investiţii brazilian 3G Capital.

Noua entitate va fi al treilea mare producător din industria alimentelor şi băuturii din America de Nord, arată un comunicat emis de Heinz.

Înţelegerea prevede că acţionarii Kraft vor deţine o participaţie de 49% la noua companie şi vor primi dividende speciale în valoare de 16,5 dolari pe unitate. Actualii acţionari ai Heinz vor avea, astfel, 51% dintre acţiunile Kraft Heinz. Finanţarea pentru plata acestor dividende, în valoare totală de aproximativ 10 miliarde de dolari, va fi asigurată de Berkshire Hathaway şi 3G Capital.

"Acesta este tipul meu de tranzacţii, unirea a două organizaţii de nivel mondial. Sunt încântat de oportunităţile pe care entitatea combinată le va avea ", a declarat Buffett, preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway.

În urma fuziunii, costurile celor două companii ar urma să scadă cu circa 1,5 miliarde de dolari până la finalul lui 2017, potrivit estimărilor celor doi producători din industria alimentelor şi băuturii.

Acţiunile Kraft Foods Group au urcat cu până la 26% înaintea deschiderii bursei din New York, în urma anunţului, potrivit MarketWatch.

(Alexandru Costea)

----------------

Fondul de capital privat 3G Capital Partners din Brazilia este în negocieri avansate privind achiziţionarea grupului american Kraft Foods, prin divizia sa H.J. Heinz, o tranzacţie evaluată la peste 40 miliarde de dolari, a anunţat Financial Times.

Kraft şi alte companii alimentare mari din SUA nu au reuşit să facă faţă schimbării rapide a preferinţelor consumatorilor, care au provocat reducerea vânzărilor. Deja 3G are o prezenţă semnificativă în sectorul alimentar. Cofondatorul 3G, miliardarul Jorge Paulo Lemann, este unul din acţionarii majoritari ai InBev, cel mai mare mare producător de bere din lume.

În 2013, 3G împreună cu firma Berkshire Hathaway au achiziţionat brandul Heinz pentru 23 miliarde de dolari, o tranzacţie care a deschis drumul preluărilor din industria alimentară.

Capitalizarea bursieră a Kraft se ridică la aproximativ 37 miliarde de dolari. După anunţarea informaţiilor, acţiunile Kraft au urcat la bursă cu 15%.

Kraft este una din cele mai mari companii alimentare din SUA iar în 2010 a achiziţionat producătorul britanic de ciocolată Cadbury, pentru 11,5 miliarde de lire sterline. Kraft nu mai deţine Cadbury după ce a separat în 2012 divizia de alimente, care a fost redenumită Mondelez International, care include şi brandurile Toblerone, Kenco şi Oreo.

Compania Mondelez România este unul dintre cei mari producători şi distribuitori pe piaţa cafelei şi dulciurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb