Kremlinul afirmă că are încredere în relaţia sa cu China, după vizita lui Blinken la Beijing

S.B.
Internaţional / 20 iunie 2023

Kremlinul afirmă că are încredere în relaţia sa cu China, după vizita lui Blinken la Beijing

Rusia nu este îngrijorată de eventualele încercări ale SUA de a influenţa politica Chinei faţă de Moscova, a declarat marţi Kremlinul, comentând vizita secretarului de stat american Anthony Blinken la Beijing, unde oficialul de la Washington a purtat discuţii inclusiv cu preşedintele Xi Jinping, informează news.ro.

Kremlinul a declarat că întâlnirea dintre secretarul de stat american Antony Blinken şi liderul chinez Xi Jinping nu va ameninţa legăturile Beijingului cu Moscova. "Nivelul parteneriatului nostru strategic cu China ne permite să fim siguri că stabilirea unor astfel de relaţii cu alte ţări nu va fi niciodată îndreptată împotriva ţării noastre", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a subliniat importanţa promovării unei "relaţii previzibile" între Beijing şi Washington, recunoscând "dreptul suveran" al Chinei de a stabili legături cu alte ţări.

Antony Blinken a fost la Beijing la sfârşitul săptămânii în încercarea de a netezi relaţiile diplomatice dintre SUA şi China, care s-au inflamat în ultimii ani din cauza unei serii de probleme geopolitice, inclusiv poziţia lui Xi privind războiul din Ucraina. La începutul acestui an, oficialii occidentali şi-au exprimat îngrijorarea că China ar putea lua în considerare furnizarea de asistenţă militară letală Rusiei, acuzaţie negată de Beijing.

În urma vizitei sale de două zile la Beijing, unde s-a întâlnit cu înalţi oficiali chinezi, inclusiv cu liderul chinez, Blinken - primul secretar de stat american care a venit în China în decurs de cinci ani - a declarat că ambele părţi au recunoscut necesitatea de a-şi stabiliza relaţia bilaterală şi a preveni ca rivalitatea lor intensă să nu devieze spre conflict. Blinken a declarat că a cerut guvernului chinez să fie foarte vigilent cu privire la posibilitatea ca firmele chineze să furnizeze Rusiei tehnologie pe care ar putea să o folosească în războiul său din Ucraina.

Lovită de sancţiuni din partea Statelor Unite şi a Uniunii Europene din cauza invadării Ucrainei, Rusia s-a uitat către Beijing ca la o piaţă pentru exporturile sale de energie şi a căutat un parteneriat pe o axă globală anti-occidentală care să sfideze ordinea mondială existentă.

Xi a vizitat Rusia în luna martie, promiţând prietenie, dar menţinând o "poziţie imparţială" în legătură cu conflictul din Ucraina. Un plan de pace propus de Beijing nu a produs până în prezent rezultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb