Kremlinul consideră ''provocatoare'' declaraţia lui Arestovici, ce a sugerat că Ucraina poate rezolva militar problema transnistreană

G.U.
Internaţional / 27 aprilie 2022

Kremlinul consideră ''provocatoare'' declaraţia lui Arestovici, ce a sugerat că Ucraina poate rezolva militar problema transnistreană

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a calificat astăzi drept ''destul de provocatoare'' declaraţia consilierului prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, care a spus Ucraina este în stare să rezolve problema transnistreană "cât ai pocni din degete", relatează RIA Novosti, citată de unimedia.info, conform Agerpres.

Întrebat despre situaţia din stânga Nistrului, Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a declarat că Moldova "poate avea mari neplăceri, iar lucrul cel mai raţional pe care-l poate face este să apeleze la ajutorul Ucrainei şi României".

"Aici trebuie să spunem că R. Moldova este un vecin al nostru, care nu ne este indiferent, am fost întotdeauna apropiaţi. Astfel, ei pot veni şi la noi după ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială, pentru că Transnistria e totuşi oficial teritoriu care aparţine Moldovei. Dacă va fi cazul, cât ai pocni din degete noi putem rezolva problema transnistreană" a declarat Arestovici, într-un interviu video acordat marţi seară pentru Feigin Live, preluat de Deschide.md.

"În Transnistria sunt circa 1.600 de soldaţi ruşi, plus aşa zisa armată a regiunii, încă vreo 5.000-7.000, să spunem. Republica Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Şi cel mai bun lucru pe care-l poate face R. Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina şi România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt acelaşi popor'', a sugerat consilierul preşedintelui Zelenski.

Declaraţia sa survine după seria de atacuri cu autor necunoscut care au avut loc în ultimele zile în Transnistria. Un prim atac, cu aruncătoare de grenade, a avut loc luni asupra ministerului securităţii transnistrean. Marţi au fost atacate două antene radio-TV, o unitate militară şi aerodromul militar de lângă Tiraspol. Autorităţile separatiste transnistrene au anunţat miercuri că în timpul nopţii au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna, unde se află un mare depozit de armament şi muniţii din perioada sovietică. Potrivit politics.md, autorităţile de la Chişinău au confirmat că s-au auzit focuri de armă, dar la graniţa cu Ucraina, la circa doi kilometri de respectivul depozit.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E clar,ucrainenii sunt implicati in aceste atacuri,pe ei i-au invadat rusii si ii freaca grija de Republica Moldova!

    Transnistria trebuie cedata catre Ucraina care oricum are multi cetateni vorbitori de rusa. In schimbul insulei Serpilor si a unor foste teriorii romanesti.

    Nistrul ca orice bariera geografica este si o granita ceva mai logica pentru Moldova. 

    1. Insula Serpilor este ocupata de catre rusi.Pleaca rusii de acolo cand s-o face schimbul in serviciu de paza si aparareAdica se schimba niste rusi cu alti rusi.!Rusii nu vor mai parasi insula Serpilor!

      Pot oricand rusii sa o ocupe, dar n-au cum sa o tina. E camp deschis acolo iar dupa cum s-a demonstrat cu moskva navele sunt foarte vulnerabile la atacuri cu rachete neptun. Poate vezi diseara la stiri, tocmai au distrus ucrainienii postul de comanda si un sistem de aparare rusesc de pe insula.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb