Kremlinul exclude oprirea ''operaţiunii militare'' ruse în Ucraina

G.D.
Internaţional / 31 martie 2023

Kremlinul exclude oprirea ''operaţiunii militare'' ruse în Ucraina

Kremlinul a exclus stoparea ofensivei sale împotriva Ucrainei, în pofida apelului la armistiţiu din partea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul său aliat, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"Cât priveşte Ucraina, nimic nu s-a schimbat: operaţiunea militară specială continuă, întrucât aceasta este singura cale la ora actuală de a atinge obiectivele stabilite de către ţara noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De altfel, Kremlinul a cerut astăzi să nu se compare planul de pace al Chinei pentru o soluţionare a conflictului din Ucraina cu propunerea de încetare imediată a focului şi iniţierea unor negocieri urgente făcută anterior de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, notează EFE.

"Nu este prea convenabil să comparăm ideile preşedintelui Xi (Jinping) cu ceea ce a spus astăzi preşedintele (belarus Aleksandr) Lukaşenko", a declarat Dmitri Peskov în conferinţa sa de presă zilnică.

Reprezentantul Kremlinului a adăugat că propunerea lui Lukaşenko va fi discutată mai detaliat în cursul întâlnirii acestuia cu liderul rus Vladimir Putin, programată pentru 6 aprilie.

În ceea ce priveşte perspectivele de pace pe termen scurt, Peskov a subliniat că pentru moment "nu se schimbă nimic şi că operaţiunea militară specială" a Rusiei continuă.

Preşedintele belarus a lansat un apel astăzi la o încetare imediată a focului în Ucraina şi la începerea negocierilor de pace fără condiţii prealabile "înainte de a se ajunge la o escaladare".

"Îndrăznesc să propun (...) o încetare a ostilităţilor, o încetare a focului fără dreptul de mişcare a trupelor şi transferul de echipamente şi arme", a declarat Lukaşenko în timpul discursului său anual în faţa Adunării Naţionale (parlamentul).

Potrivit liderului belarus, "trebuie să ne oprim acum, înainte de a se ajunge la o escaladare".

El a avertizat că perspectivele de pace se estompează pe măsură ce Ucraina continuă să primească cantităţi importante de arme occidentale, iar Rusia impulsionează dezvoltarea industriei sale de armament.

"Ucrainenii cred că pot câştiga, dar asta este un nonsens. Este imposibil să câştigi împotriva unei puteri nucleare", a declarat Lukaşenko, care a avertizat, de asemenea, că o eventuală contraofensivă ucraineană este "extrem de periculoasă" şi ar putea afecta speranţele în negocierile de pace.

Planul de pace al Chinei pledează, pe de o parte, pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, încetarea ostilităţilor şi reluarea negocierilor de pace, iar pe de alta pentru luarea în considerare a preocupărilor de securitate ale Rusiei în faţa avansării NATO.

Beijingul solicită, de asemenea, ridicarea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, conform EFE.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu pentru integritatea teritoriala a Ucrainei pledeaza China. Am vazut cand au fost intrebati direct despre asta ce au raspuns: trebuie sa luam in considerare granitele istorice.. Ce granite istorice, ca in istorie s-au schimbat de vreo 5 ori granitele Ucrainei?

    Pai acelea ce convin Rusiei. Va dati seama. Exprimarea e intentionat vaga in planul de pace chinez, la punctul cu integritatea teritoriala.

    Mai sincer cred ca-i Lucasenko care vede si el ca lucrurile se indreapta spre dezastru(probabil mai mult pt Rusia si Belarus) 

    1. Vezi istoria reală . Și nu tot clănțăni ca o ... femeie !

      n timpul Evului Mediu, zona a fost centrul cheie al culturii slavilor estici, puternicul stat Rusia Kieveană formând baza identității ucrainene. În urma fragmentării acesteia din secolul 13, teritoriul a fost disputat, condus și împărțit de o varietate de puteri, precum Uniunea statală polono-lituaniană, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman și Rusia. O republică cazacă s-a ridicat și a prosperat în timpul secolelor 17 și 18, dar teritoriul ei a fost împărțit între Polonia și Imperiul Rus. După Al Doilea Război Mondial, partea occidentală a Ucrainei a devenit parte a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene și întreaga țară a devenit parte a Uniunii Sovietice ca entitate statală unică. În 1991, Ucraina a obținut independența de la Uniunea Sovietică ca urmare a destrămării sale la sfârșitul Războiului Rece.

      Ce nu-i clar?

    Ce logica pe mujic. "Ucrainenii cred că pot câştiga, dar asta este un nonsens. Este imposibil să câştigi împotriva unei puteri nucleare"...pai atunci sa le dam ucrainienilor rachete nucleare sa se lupte de la egal la egal:-)

    1. Ai o minte și cultură foarte slabă . Ceea ce ar trebui să știi este ceva elementar . Părinții și profesorii tăi sunt de vină . Tu ești o creatură ... nevinovată . Ar fi bine să stai acasă ...

      Pai acasa stau...spre deosebire de voi mujicii care sunteti tot prin vecini:-)

    FOARTE BINE ! ÎNAINTE, RUSSIA !

    Orice escaladare duce la probabilitatea ca Putin sa fie înlocuit de naționaliști care nu au nicio reținere sa apese butonul nuclear !!! Da, Putin ăla rău e o floare pe lângă ce mișună prin Kremlin...

    Russia v a castiga acest razboi din Ukraina cu NATO …. Romania v a avea granita directa cu Russia….

    1. Russia v a ocupa Rromania si o va reintregi sub cizma ei cu celelalte bucati rupte din tara: Basarabia, Cernauti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb