KREMLINUL: "Moscova, nu a răspuns încă oficial propunerii Washingtonului privind o eventuală întâlnire între Putin şi Biden"

G.B
Internaţional / 29 aprilie 2021

"Moscova, nu a răspuns încă oficial propunerii Washingtonului privind o eventuală întâlnire între Putin şi Biden"

SUA s-au angajat în acte "ostile" împotriva Rusiei, a denunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu la televiziunea de stat, adăugând că aceasta complică analiza situaţiei în baza căreia preşedintele Vladimir Putin să poată lua o decizie în favoarea întâlnirii cu omologul sau american Joe Biden, potrivit DPA şi TASS, citate de Agerpres.ro.

Peskov a spus:"Nu putem înţelege situaţia: vedem oferte verbale de cooperare în domenii de interes reciproc. Pe noi ne interesează ceva, pe americani ceva şi, în mod firesc, putem interacţiona.....În acelaşi timp, la doar o zi după sau chiar simultan după astfel de afirmaţii, de fiecare dată intervine o acţiune pentru descurajarea Rusiei sau pur şi simplu măsuri ostile. Aceasta complică analiza situaţiei de către partea rusă".

S-au scurs câteva săptămâni de când preşedintele SUA, Joe Biden, i-a propus omologului său rus Vladimir Putin să se întâlnească direct, posibil undeva în Europa, în cursul acestei veri.

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat astăzi că o astfel de întâlnire ar putea avea loc doar dacă Rusia va fi tratată în mod echitabil de către SUA.

Biden a criticat de mai multe ori în ultimele săptămâni Rusia, acuzând-o de atacuri cibernetice şi ingerinţă electorală, impunând sancţiuni împotriva acesteia.

Politica "morcovului şi băţului", la care recurge SUA, nu poate funcţiona în raport cu Rusia, a declarat Peskov la postul public de televiziune Pervîi Kanal.

"O astfel de politică - suni şi spui că suntem interesaţi de contacte, iar a doua zi anunţi sancţiuni - nu poate funcţiona", a reiterat purtătorul de cuvânt al Kremlinului în acelaşi interviu.

Pe 13 aprilie, Biden i-a telefonat lui Putin şi i-a propus să se întâlnească pentru a discuta întregul spectru al relaţiilor bilaterale într-o terţă ţară în următoarele luni.

La 15 aprilie, Biden a emis un ordin executiv prin care SUA au impus sancţiuni împotriva a zeci de entităţi economice şi oficiali din Rusia, anunţând expulzarea a zece diplomaţi, ca răspuns la atacuri cibernetice împotriva unor agenţii guvernamentale americane şi amestecului în alegerile din 2020.

Moscova a ripostat după câteva zile cu contra-sancţiuni, expulzând un număr similar de diplomaţi şi interzicând intrarea în Rusia pentru o serie de înalţi responsabili americani. Mai mult, ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a recomandat ambasadorului SUA la Moscova, John Sullivan, să se întoarcă la Washington pentru consultări, în condiţiile în care ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, fusese rechemat în ţară la 17 martie, după ce Biden a admis într-un interviu televizat că Putin este "un ucigaş".

Peskov a declarant că Moscova, nu a răspuns încă oficial propunerii Washingtonului privind o eventuală întâlnire între Vladimir Putin şi Joe Biden, adăugând totuşi că această problemă este în studiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb