LA ADUNAREA PENTRU ALEGEREA MEMBRILOR BOARD-ULUI  Acţionarilor Prebet li se va supune la vot un plan de investiţii de 16 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2021

Acţionarilor Prebet li se va supune la vot un plan de investiţii de 16 milioane lei

Distribuirea unui dividend cu randament de 17% este un alt punct aflat pe ordinea de zi, a adunării din 29 ianuarie

Consiliul de Administraţie al Prebet Aiud (PREB) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor din 29 ianuarie cu solicitarea venită din partea Anodin Assets, ce deţine 13,36% din companie, pentru aprobarea unui plan de investiţii în valoarea de 16 milioane de lei, a informat ieri producătorul de betoane pentru construcţii printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Planul de investiţii presupune ca, din cele 16 milioane de lei, suma de 3,6 milioane lei să meargă către investiţii în utilaje şi echipamente aferente activităţii curente a companiei, iar 12,4 milioane de lei să fie direcţionate către a) investiţii financiare, respectiv în acţiuni, obligaţiuni şi titluri de stat emise de Statul Român sau de alte state membre din zona euro, tranzacţionate prin pieţe reglementate, precum şi acţiuni sau părţi sociale ale unor societăţi nelistate şi b) investiţii imobiliare în imobile (terenuri şi/sau construcţii) situate în ţara noastră sau alte state membre din zona euro.

Pe lângă planul de investiţii, acţionarilor Prebet li se va mai supune la vot schimbarea destinaţiei a 10,02 milioane de lei, reprezentând rezerve constituite din profitul net al societăţii obţinut în anii precedenţi şi distribuirea sumei ca dividende, respectiv 0,22 lei/acţiune. Raportat la preţul acţiunii PREB de ieri de la ora 13:00, de 1,26 lei, randamentul brut a dividendului se ridică la 17,5%.

Propunerea a fost introdusă pe ordinea de zi la solicitarea unui grup de acţionari persoane fizice, ce deţin împreună 6,35% din Prebet, iar data plăţii este 1 martie.

De asemenea, în data de 29 ianuarie acţionarii Prebet vor alege componenţa Consiliului de Administraţie pentru un mandat de patru ani, în urma solicitării venite din partea GES - Green Energy Specialists.

Actualul board, compus din Christopher Nicolae Raţiu, Sorin Florin Sălăgean-Mihetiu, Ioan Demeter, Francisc Mathe şi Daniel Liviu Deceanu, fusese ales în luna aprilie a acestui an, cu mandat până în 2024, în urma unei solicitări înaintate în primăvară de Anodin Assets. Acum, pe lângă cei cinci, pe lista candidaţilor se găseşte şi Iulian Alin Moruţan, de profesie avocat.

Data de referinţă, cea care defineşte acţionarii ce au dreptul să participe la AGA este 19 ianuarie, în timp ce data de înregistrare, ce indică acţionarii asupra cărora se vor răsfrânge hotărârile AGA, de pildă eventuala distribuţie de dividende, este 18 februarie (implicit, 17 februarie este data ex-dividend).

La data de 30 iunie a anului trecut, cel mai important acţionar al Prebet Aiud era Liviu Hagea, ce deţinea 30,86% din companie, în timp ce Acord Construct din Bistriţa avea 12,02% din producătorul de betoane pentru construcţii.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Prebet Aiud a raportat un profit net de 6,387 milioane de lei, în creştere cu 71,67%, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 32,26 milioane de lei, cu 14,57% mai mari decât cele din perioada ianuarie-septembrie 2019.

Valoarea de piaţă a producătorului de betoane pentru construcţii din Aiud este de circa 57,5 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb