ZIARUL BURSA

15 ianuarie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Cum divizează WhatsApp lumea

Cum divizează WhatsApp lumea

A.T.Internaţional / 15 ianuarie 2021

WhatsApp a decis, recent, să-şi schim­be termenii şi condiţiile. Nimic nou până aici, aplicaţiile şi telefoanele inteligente cer frecvent actualizări şi upgradări. Cu toate acestea, noile condiţii obligatorii de utilizare ale aplicaţiei de comunicare fac referire la confidenţialitatea utilizatorilor, WhatsApp cere acordul ca datele lor personale, inclusiv locaţia şi numerele de telefon, să fie împărtăşite cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger.

Etapa a II-a, adevărata încercare a campaniei naţionale de vaccinare

VACCINAREA ANTICOVID, ÎNTRE AŞTEPTĂRI ŞI REALITATE Etapa a II-a, adevărata încercare a campaniei naţionale de vaccinare

George MarinescuMiscellanea / 15 ianuarie 2021

Peste 6 milioane de cetăţeni pot, începând de astăzi, să se programeze pentru vaccinarea împotriva Sars-Cov 2. Conform declaraţiilor decidenţilor de la Bucureşti, am intrat în etapa a II-a a strategiei naţionale de vaccinare, în care ar urma să fie imunizate 5 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, dar şi peste un milion de angajaţi din domenii esenţiale ale activităţii economice.

Împrumutaţii în CHF intră în 2021 cu "obiectivism, scepticism şi o brumă de speranţă în justiţie"

LA ŞASE ANI DE LA EXPLOZIA FRANCULUI ELVEŢIAN Împrumutaţii în CHF intră în 2021 cu "obiectivism, scepticism şi o brumă de speranţă în justiţie"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 15 ianuarie 2021

Avocatul Alexandra Ianul: "Creditorii preferă să se judece ani de zile sau să execute silit clientul decât să se aşeze la masă cu acesta, pentru o negociere reală" 

La şase ani după ce francul elveţian (CHF) a explodat neaşteptat, debitorii împrumutaţi în CHF intră în 2021 cu "obiectivism, cu scepticism şi cu o brumă de speranţă în justiţie". În fiecare dintre anii anteriori clienţii bancari cu credite în moneda elveţiană au sperat că situaţia dificilă provocată de creşterea cursului CHF/RON se va rezolva, fie în instanţă, fie printr-o lege dată de Parlament, fie în cadrul unor programe iniţiate de instituţiile bancare, însă cei mai mulţi dintre debitori au fost dezamăgiţi, speranţele lor fiind spulberate rând pe rând.

Avalanşă de evenimente, online şi offline

ZIUA CULTURII NAŢIONALE Avalanşă de evenimente, online şi offline

Octavian DanCultură / 15 ianuarie 2021

Cultura este vedetă pentru o zi. Mai bine mai târziu, decât niciodată, mai bine puţin, decât deloc - acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte interesul şi consumul în masă de evenimente culturale. Problemele sunt mari şi în această zonă, apetitul pentru lectură, artă scade, analfabetismul creşte, dar des­pre toate acestea se poate discuta şi în toate celelalte zile ale anului.

Amsterdam, aşteptat să devină locul preferat pentru IPO-urile europene

ÎN CONTEXTUL BREXIT, ÎN DEFAVOAREA LONDREI Amsterdam, aşteptat să devină locul preferat pentru IPO-urile europene

A.V.Internaţional / 15 ianuarie 2021

Planul companiei poloneze InPost de listare pe piaţa olandeză evidenţiază rivalitatea tot mai mare cu centrul financiar britanic  

Nasdaq şi Bursa din Hong Kong, liderii topului pieţelor pe care au avut loc IPO-uri în 2020

Decizia grupului polonez de comerţ electronic InPost de a alege Bursa din Amsterdam (Euronext Amsterdam) pentru listarea acţiunilor sale reprezintă cel mai recent semn că Londra riscă să-şi piardă titlul de centru european de tranzacţionare după ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit).

Primarul general Nicuşor Dan

NICUŞOR DAN, PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI: "Pentru investiţii în infrastructură, Municipalitatea are nevoie urgent de mărirea gradului de îndatorare"

George MarinescuPolitică / 15 ianuarie 2021

Datoriile curente ale Primăriei Generale a Capitalei - de 2,5 miliarde lei -şi blocarea conturilor Municipalităţii încă din luna august sunt principalele probleme care împiedică actuala administraţie publică locală să reabiliteze şi modernizeze infrastructura din Bucureşti, a declarat, ieri, primarul general Nicuşor Dan.

Alte lumini, umbre şi tenebre

Cornel CodiţăEditorial / 15 ianuarie 2021

Cornel Codiţă

America se teme de scînteia unui război civil... Încă nu este clar dacă la sfîrşitul acestei tulburătoare propoziţii ar trebui să punem punct, semnul de exclamare sau cel al întrebării.

Cel mai lung tunel subacvatic din lume se construieşte în Europa

Cel mai lung tunel subacvatic din lume se construieşte în Europa

Adelina ToaderCompanii / 15 ianuarie 2021

După mai bine de un deceniu de planificare, au început lucrările la cel mai lung tunel din lume. Coborând până la 40 de metri sub Marea Baltică, tunelul Fehmarnbelt va face legătura dintre Danemarca şi Germania, reducând timpul călătoriei odată cu inaugurarea lui planificată în 2029.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Contractări de aproape 23 miliarde lei pe POCU

I.Ghe.Fonduri Europene / 15 ianuarie 2021

Fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 sunt printre cele mai accesate de autorităţile şi companiile din ţara noastră, mai ales în ultimele 12 luni marcate de pandemia Covid-19.

Către o traiectorie de creştere accelerată

Către o traiectorie de creştere accelerată

Miscellanea / 15 ianuarie 2021

Bibek Debroy, renumitul economist şi preşedinte al Consiliului Consultativ Economic al prim-ministrului Narendra Modi, explică modul în care India păşeşte pe calea cea bună pentru a deveni o economie de 5 trilioane de dolari.

MACRO NEWSLETTER 15 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 15 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 15 ianuarie 2021

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat scăderea anuală şi în noiembrie 2020, până la 0,6%, de la 3,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,5%, după un avans de 2,3% în luna anterioară. Producţia industrială din UE...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo