LA AUCHAN TITAN: Campania "Să înţelegem mai bine alimentele" revine la Bucureşti

Comunicate de presă / 8 august 2019

Campania "Să înţelegem mai bine alimentele" revine la Bucureşti

"Să înţelegem mai bine alimentele", campania naţională ce programează întâlniri între consumatori şi specialiştii din mediul academic, cercetare şi reprezentanţi ai industriei, anunţă cea de-a treia oprire a caravanei, pe 9 şi 10 august, la Auchan Titan, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Pe durata celor două zile, activităţile desfăşurate în cadrul campaniei vor fi: workshopul interactiv la care pot participa si consumatorii "Demontăm ştirile false despre alimente"- partea III, degustare şi vânzare de produse alimentare la standurile partenerilor şi diverse activităţi dedicate copiilor (jocuri, pictură pe faţă, concursuri etc).

Prin aceste iniţiative, RO.aliment, îşi propune să combată ştirile false despre alimente, prin furnizarea de informaţii care să îi ajute pe consumatori să poată identifica pe viitor sursele de neîncredere, dar şi să faciliteze spaţiul în care specialiştii să poată explica efectele benefice ale unei diete echilibrate.

Claudia Bocean, General Manager RO.aliment, a declarat: "Dupa succesul de la Iaşi, pe 9 şi 10 august, vă invităm în Auchan Titan să degustaţi produse gustoase şi sănătoase. Vă aşteptăm să veniţi cu familia şi prietenii, să adresaţi întrebări direct experţilor de la care puteţi afla ce să puneţi în coşul zilnic pentru a beneficia de o masă echilibrată. Consumul moderat şi echilibrat de carne, lactate, legume, fructe, panificaţie etc. este calea spre menţinerea sănătăţii, a unui nivel de energie ridicat şi a unei stări de bine. Le mulţumim reprezentanţilor Auchan Titan, pentru deschiderea arătată în asocierea cu campania noastră".

În cele două zile, standurile producătorilor parteneri pot fi vizitate pe tot parcursul zilei între 10:00 şi 21:00, activităţile pentru copii fiind de asemenea programate de dimineaţa până seara. Workshopul va fi organizat pe 9 august, va dura o oră şi va fi transmis şi în direct pe pagina de Facebook RO.aliment. Vor fi invitaţi reprezentanţi din industria cărnii, laptelui, panificaţiei, precum şi din cercetare, experţi în materie de calitate şi siguranţă, conform aceluiaşi comunicat.

Neconformităţile, aşa-zisele păsări crescute cu hormoni sintetici şi aşa-zisul lapte cu antibiotic sunt doar câteva dintre temele care au fost dezbătute în cadrul workshopului "Demontăm ştirile false despre alimente", de la Iaşi.

"De foarte multe ori, în cazul în care apare o neconformitate, este blamat producătorul. Adevărul este că marfa de la producător, trecută prin toate sistemele de calitate de care acesta dispune, este o marfă sigură, îndeplineşte toate criteriile, însă pe parcurs în lanţul de distribuţie şi de comercializare pot să apară unele neconformităţi, în special legate de menţinerea lanţului de frig", a punctat Dana Tănase, Director Executiv Asociaţia Română a Cărnii (ARC).

"Mulţi spun că păsările care ajung la raft au fost hrănite cu hormoni, pentru a majora profitul producătorului în defavoarea sănătăţii consumatorului, dar nu este adevărat. Carnea de pasăre din comerţ este mai "musculoasă", în limbaj uzual, pentru că genetica este foarte atent selecţionată. Sunt anumite rase, care aşa arată în mod normal. Deci carnea nu este aşa pentru că o injectează cineva sau pentru că producătorii cresc păsările cu hormoni, ci pentru că aşa este rasa acelor păsări", a explicat şi dna doctor Corina-Aurelia Zugravu - profesor asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, şi medic primar în Nutriţie şi Igiena Alimentaţiei.

"Când vorbim de hormoni, trebuie să înţelegem că nu există aşa ceva în lapte. La fel cum nu este posibilă vânzarea de lapte cu reziduuri de antibiotice. Conform legislaţiei europene şi naţionale, cisterna cu materie primă nu se descarcă în fabrică decât după ce s-a făcut testul de reziduuri de antibiotic. În cazul depistării de reziduuri de antibiotice, se anunţă Direcţia Sanitar-Veterinară, se sigilează cisterna, se întocmeşte proces-verbal şi se distruge materia primă", a explicat Dorin Cojocaru, Preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Laptelui din România - APRIL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb